Da li ga donositi iz USA uopste?
Posted: 13 October 2009 08:48 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  116
Joined  2006-10-17

Pozdrav.

Putujem turisticki u NYC za nekih mesec dana. Elem, ljudi koji za to znaju me masnovno startuju i guraju mi lovu da im donosim iPhone. Zanimljivo je to da prosli put kad sam bio u USA(pre nekih 7-8 godina); sam doneo nekih 8 pari Levi’s 501 jeans-a i to sve nekoj starijoj rodbini i prijateljima. Danas mi traze 5-6 iPhone i samo jedan prijatelj hoce levi’s,haha. Ugalvnom svi zele BELI, i muskarci i devojke.

Da ne skrecem previse sa teme, ne koristim iPhone pa ne znam, ali sam sam nacuo da ti telefoni sto se donose iz USA, ne mogu vise da se dekodiraju a i tamo se retko nalaze u prodaji a da nisu na ugovor. Cuo sam da nova verzija FW trenutno ne moze unlock pa me interesuje koliko je to tacno, da javim masi ili ipak postoji resenje ili resenje u najavi??

Sta da radim??

Da uzmem lovu pa da produzim na neki caribbean cruise? 😊

Hvala.

Profile

Posted: 13 October 2009 08:55 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Mislim da u USA nema fabricki otkljucanih telefona, sto znaci da se mora uzeti ugovor a to je dosta komplikovan proces.

Ispravite me ako gresim.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 13 October 2009 09:39 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Hookey, sve što si čuo je manje više tačno. Svaki unlock će biti moguć kad tad, samo je problem što dok se telefon ne otključa, u međuvremenu može da radi samo kao iPod touch 😊

I ljudi se verovatno polakome misleći da su u USA telefoni po $199/299, ne znajući da su to cene samo za neke od njihovih klijenata, koji ispunjavaju neke njihove kriterijume (verna mušterija i sl.) i da te cene podrazumevaju ugovornu obaveza sa AT&T-je i dobranu mesečnu pretplatu.

Reci im da telefone ovde kupe, koje ljudi donose iz, recimo, Švajcarske, jer su otključani i uvek će biti otključani.

Profile

Posted: 13 October 2009 11:49 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-17

Hmmm…
Pa zato je i tolika pomama da im donesem… Jedan ortak mi je poslao link sa apple-ovog sajta gde jasno pise da je cena recimo izmedju 100-200$. Pri tome niko ne veruje da je to cena za telefon na ugovor jer se nalazi na zvanicnom Apple sajtu vec svi misle da je to realna cena.

Hvala vam za info…

Profile

Posted: 14 October 2009 12:04 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Varijanta je sledeca:

Uzmes telefon za npr. 199$ i posle jedno 2-3 dana odes i izjavis da zelis da se skinesa paketa ali da za drzis telefon oni kazu ok ali moras da platis penal a to je do 400$ drugim recima 400$ nikad ne bude manje.

Znaci

199$ telefon
400$ da se skinesa sa mreze
30-50 za prvi mesec (moras da platis prvi mesec, pa koristio ti uslugu 2 dana ili 31 nema veze)
i taksa na sve to.

Na kraju to dodje 650$-700$ isto kao i u Evropi ili ovde.

Napominjem ovo navedeno je primer iz Kanade, ali odnosi se na Ameriku 99%

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 14 October 2009 12:09 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-10-17

Cccc… Pa u indjiji jedan lik prodaje za 400E. Vise im se isplati da tamo kupe 😉)

Profile

Posted: 14 October 2009 12:49 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Naravno da se više isplati kupovati ovde ili u Evropi te stvari. Naš narod nije navikao da čta sitna slova, već zapne samo za velika šarena slova.

U USA se svojevremeno isplatilo kupovati samo prvu verziju iPhonea, jer se potpisivanje ugovora vršilo elektronski preko iTunesa, što su ljudi mahom zloupotrebljavali.

Profile