iPod i novi iTunes
Posted: 01 December 2006 11:20 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Posle apdejta iTunesa,kad sam povezao ipod shuffle,kaze mi da mi je music library sinhronizovana sa ‘nekim drugim iTunesom’ i nudi mi da FORMATIRA iPod ili jednostavno nece da ga mountuje.

To mi je takodje prijavio brat na svom Windowsu.(Kaze ‘onaj tvoj iPod nesto nece bla bla’)

Gotovo sam siguran da mi je iskljucena opcija za sinhronizaciju librarija u iTunes preferances.

Profile

Posted: 05 December 2006 05:51 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A što ti je problem da ga odjaviš sa starog Tunesa i prijaviš na taj novi..bez obzira što je glupost što ti se to desilo posle update-a?

Profile

Posted: 06 December 2006 10:17 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-06-06

Pa posto je to zenin iPod,ona ima neki M53 na njemu koji ne bi volela da se obrise.

Znaci treba mi neki softver za recovery sa iPoda(posto disk mod nije ukljucen);pa onda format,pa sync sa novom verzijom iTunesa,pa vrati podatke nazad.

Zasto bre mora tako!!!!

Profile

Posted: 06 December 2006 04:06 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pa kud ne uključ hdd opciju. Sad ne bi imao problema.
Probaj neki od iTunes alternativa. Joj..mislim da sam na Elitu video da je neko rekao kako uz pomoć nekog alternativnog programa može pristupiti iPodu, a bez uključene opcije za disk (YamiPod ili nešto slično..ili sam ovo poslednje gadno utripovao) 😊

Profile

Posted: 07 December 2006 12:58 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Pedja wrote:

Posle apdejta iTunesa,kad sam povezao ipod shuffle,kaze mi da mi je music library sinhronizovana sa ‘nekim drugim iTunesom’ i nudi mi da FORMATIRA iPod ili jednostavno nece da ga mountuje…..To mi je takodje prijavio brat na svom Windowsu.(Kaze ‘onaj tvoj iPod nesto nece bla bla’)

iPod shuffle radi na taj nachin…Trazi da se syncuje sa samo jednom iTunes library…Ako prebacish muziku na jednom Mac-u uvek koristi njega za prebacivanje…Ako ukljuchish Shuffle u drugi Mac reci ce ti da je taj iPod syncovan sa drugom iTunes library i pitace te jel hocesh da je syncujesh sa novom…Ako hocesh normalno je da mora da formatira…Zanchi sve je u redu sa iPod-om, tako radi i tako pishe u uputstvu koje dobijash uz isti ili koje mozesh da nadjesh na Apple site-u…

Gotovo sam siguran da mi je iskljucena opcija za sinhronizaciju librarija u iTunes preferances.

Ako je iskljuchena sync opcija iTunes se nece syncovati sa iPod-om…U svakom sluchaju ako ga ukljuchish na drugi Mac pitacete da li hocesh da ga od sad syncujesh na tom MAc-u i ako hocesh mora da ga formatira…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 07 December 2006 01:04 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

^
Ja sam razumeo da se radi o istoj mašini, ali posle nadogradnje na iTunes 7. To ne bi trebalo da se manifestuje kao nova mašina/baza, pa da prijavljuje da je sada iPod nakačen na neku novu mašinu.

Profile

Posted: 07 December 2006 10:10 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-06-06

U pitanju je ista masina samo sa nadogradjenim iTunes 7.0.2.I Prijavljuje mi da moram da uradim Sync.

Bilo bi lepo da bez obzira na model ili OS, iPod uradi sinhronizaciju sa novim softyerom ali BEZ formatiranja.

Profile

Posted: 20 February 2007 10:34 AM   [ # 7 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  23
Joined  2005-09-05

Ako hoces da spasis pesme sa IPOD-a uzmi neki Linux live CD… mount-ujes ipod kao flash i mozes da pristupis svim pesmama (i da ih iskopiras)... jedina mana je sto su pesme imenovane tipa ‘jdeef’ ali opet… sacuvaces pesme 😊

Sigurno jer ja koristim moj IPOD suffle pod linux-om i njega bas briga da li je ukljucen disk mod ili ne 😊

Profile

Posted: 20 February 2007 04:29 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Još jednostavnije je da onda skine Yamipod i da na bilo kojoj platformi pristupi pesmama i bekapuje ih sa originalnim imenima fajlova 😊

Profile

‹‹ [Apple iPod nano - My Space.com]      iPhone ››