‹ First  < 9 10 11 12 13 >  Last ›
11 of 25
Bad taste..
Posted: 26 October 2009 10:02 PM   [ # 151 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Mario wrote:

OVO i OVO, ama bap nikakve veze nemaju.

$149.95 vs $49.95 - razlika je u jedinici! :D

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 27 October 2009 12:40 AM   [ # 152 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Apple store (online) je otvoren 1997, a kad je Micro$oft otvorio svoj, a? B)

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 27 October 2009 01:46 AM   [ # 153 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

To nije dobar argument, očgledno im je odlično išlo čm se nisu zanimali retailom na taj načn, a onda je došla SEKA, pa rešili ljudi da se pozabave i tim zvaničnim delom. Mada nisam siguran da se Windows i ostali MS proizvodi i ranije nisu mogli normalno kupiti kupiti na njihovom sajtu.

Profile

Posted: 27 October 2009 02:00 AM   [ # 154 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Argument je na mestu…
Apple Retail Store je otvoren 2001 (kao juče da je bilo B) ) a onda mi 2009 Micro$hit izmišlja toplu vodu sa svojim retail-om.
Tek treba da ‘izmisle’: music store, applications, pardon programs store… pričamo o firmi koja NEMA svoj računar, ni u desktop varijanti ni u laptop varijanti :blink:
E to se zove: ‘bad taste’ B)

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 27 October 2009 03:17 AM   [ # 155 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Ljudi, nakon onoga što sam danas video od onog jadnog Steve Blamera, ja uopšte ne mogu da doživim bilo kakvu raspravu o Microstoki ozbiljno. Porediti njih i Apple je kao porediti David Sylviana i Željka Joksimovića.
Samo stavljanje u istu ravan te dve firme je besmisleno.

Definitivno i neopozivo, od danas su za mene i zvanično, bez ikakvog ekskjuza jednaki sa svim što u životu smatram protivnim mozgu.
Jednaki pinku, primitivizmu, licemerstvu, lopovluku, nevaspitanju, neprimerenosti.
Bahata neuljudna stoka bez ukusa i ideje.

A evo i neka lepa reč
Pozdrav svima vama sa remek dela dizajna i funcionalnosti, MBP 13ice, stigao danas iz USA, zahvaljujući Nemanji Appleservisu. Stotine karmi za tog dragoga momka, ne samo zbog toga…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 27 October 2009 03:23 AM   [ # 156 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pazi Darko, ne pričamo o Perinoj prodavnici i o tome zašto nema dve, pričamo o ogromnoj firmi. Ma koliko ih se vi podsmevali, verovatno imaju itekako dobar razlog zbog čega nemaju retail store.
Eto, ja pretpostavljam da im isti nije trebao u tom obliku, jer znatno više zarađuju prodajući OS kroz OEM, nego ovako, na komad, ali im je kriza možda pokucala na vrata i možda moraju da se prihvate te jebade. A prodavanje nečega na komad je znatno prljaviji posao, od prodaje na veliko. Misliš da Apple ne bi voleo da umesto retaila može da dobija lovu od prodaje na veliko. Svakako da bi.

Zatim, sad pošto su izbacili Win 7, svakako će im dobro doći marketing žive reč, predlozi iz ‘Genius bara’ i slične, već uhodane stvari, u popularizaciji sistema. A sad neko li kaže da je Apple izmislio Genius bar, dobiće pastrmkom po glavi! :D

Profile

Posted: 27 October 2009 03:46 AM   [ # 157 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Evo marketinga ‘žive reč’ na delu:
http://www.dinke.net/blog/2009/10/26/windows-7-editions/sr/

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 27 October 2009 04:08 AM   [ # 158 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

LOL, da to je ogromna mana, ali opet, sve mi smrdi na lokalizovano=ne valja=verzija za retarde. Mudro u suštini od njih što su napravili i verziju u kojoj će se moći startovati samo 3 programa 😊 Realno, ako ćete pokrenuti samo 3, to znač da su vam manje sanse da vam se sistem zapuca iz čsta mira, pojede RAM i onda se zapuca i šta sve ne 😊 Možda se iza toga krije neko istraživanje u kome se pokazalo da prosečan Amerikanac ne pokreće više od 3 programa paralelno 😊 To svakako ne važi u Srbiji, gde svaki kompjuter skoro pa pri paljenju pali Photoshop…zato što ‘Ima se, može se’ 😊

Profile

Posted: 27 October 2009 07:49 AM   [ # 159 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

drdra wrote:

A evo i neka lepa reč
Pozdrav svima vama sa remek dela dizajna i funcionalnosti, MBP 13ice, stigao danas iz USA, zahvaljujući Nemanji Appleservisu. Stotine karmi za tog dragoga momka, ne samo zbog toga…

Pratim, video sam ga juce, izgleda strava, ortak kupio bas u iStyle jedini problem koji ima je taj kada onaj konektor koji prebacuje sa fw800 na fw400 kad ga zabode u racunar i poveze RME Fireface 800 racunar se izgasi. To je cak i demonstrirao pred Nemanjom, jbg kad u BG nema da se kupi fw800 kabal.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 27 October 2009 09:16 AM   [ # 160 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  191
Joined  2009-01-17

I ja da se ukljucim… Od kad Micro$oft ima crni meni gore na svojim webovima… Obicno nesto skroooz sareno. I od kad je category bar kod njih siv. Obicno je plav (teget).... Ovo je ocigledan copy…

pozz

Signature 

MacPro 1.1 ||| MacBook Pro 8.1 |||  G3/233 Bondi ||| iPhone 4 16Gb

Profile

Posted: 27 October 2009 09:54 AM   [ # 161 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Mario wrote:

Pazi Darko, ne pričamo o Perinoj prodavnici i o tome zašto nema dve, pričamo o ogromnoj firmi. Ma koliko ih se vi podsmevali, verovatno imaju itekako dobar razlog zbog čega nemaju retail store.
Eto, ja pretpostavljam da im isti nije trebao u tom obliku, jer znatno više zarađuju prodajući OS kroz OEM, nego ovako, na komad, ali im je kriza možda pokucala na vrata i možda moraju da se prihvate te jebade. A prodavanje nečega na komad je znatno prljaviji posao, od prodaje na veliko. Misliš da Apple ne bi voleo da umesto retaila može da dobija lovu od prodaje na veliko. Svakako da bi.

Za Apple ne znam, on je uvek bio više ‘consumer oriented’ nego ‘corporate oriented’, a Microsoft upravo obrnuto. On nije živeo od običnih korisnika, lepe pare je uzimao od OEM dilova (gde je ucenjivao proizvođače laptopova ako slučajno ponude i Linux na njima, da će im OEM biti skuplji ili im neće odobriti, no to je druga priča); a najveće pare je uzimao od corporate korisnika. E, kad su ovi poslednji masovno izbegli Vistu i rekli da ne žele to g**** u svojim mrežama, Microsoft je shvatio da je vrag odneo šalu. Ako im se isto desi i sa Windows 7, mogu polako da počnu da stavljaju ključ u bravu, pogotovo ako ovaj ćelavi majmun ostane CEO (što bi rekli na MDN-u: May Steve Ballmer be Microsoft CEO as long as it takes. B) ). Doduše, ne verujem da će propasti, oni bi već sada trebalo da imaju taktiku da se podele u dve ili tri firme i samo je pitanje vremena kada će to uraditi, najverovatnije u trenutku kada dobro pripreme teren u marketinškom smislu da to ne izgleda kao predaja ili poraz.

Tako da je cela ova priča o storovima i online prodaju samo kopiranje Applea u marketinške svrhe ne bi li korporacijama rekli: ‘Još smo tu, evo i mi možemo što i Apple’, ne mogu da verujem da bilo ko u Microsoftu veruje da će ti njihov storeovi biti uspešni u finansijskom smislu. A da su se otvorili za marketing, jesu, čoveče kada su došli u Dizanje kod Dragana i Gorice iz MS Srbija, puni sajtovi tekstova o sedmici, vidiš koliko je sati. Ne znam koliko ‘druga strana’ shvata, ali cela ova kampanja je u stavir biti ili ne biti za Microsoft, barem za oblik firme u kakvom je ona danas, ako ne i za sam opstanak.

Post edited by: madamov, at: 2009/10/27 09:55

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 October 2009 03:43 PM   [ # 162 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

http://www.youtube.com/watch?v=gp3mEEUjiKM

It’s Here!
:pinch:

Post edited by: sim.a, at: 2009/10/27 15:45

Post edited by: sim.a, at: 2009/10/27 15:48

Profile

Posted: 27 October 2009 04:06 PM   [ # 163 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Sim.a wrote:

It’s Here!

Windows unboxing filmed&#65279; with a flagship apple iPhone. Irony anyone?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 27 October 2009 05:06 PM   [ # 164 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Strašno, mislim da bi neki Ciga koji rovi po kontejnerima ukusnije stvari ubacio u onoliku kutiju.
Strašno!

Čak je i Jobs dobio jedan paket od Bila :D
http://www.youtube.com/watch?v=1LE-ZZcpJeg&NR=1

Profile

Posted: 28 October 2009 01:13 AM   [ # 165 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  470
Joined  2007-05-15

Sim.a wrote:

It’s Here!
:pinch:

Post edited by: sim.a, at: 2009/10/27 15:45<br><br>Post edited by: sim.a, at: 2009/10/27 15:48

a joj! sta bi tek sad Larry Elison rekao da vidi ovo!

Kutija sa balonima, nekim sablonima, papirima, sundjerom…!!! :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=8g_tcdR_pQU

Signature 

http://milan.kovac.cc

Profile

‹ First  < 9 10 11 12 13 >  Last ›
11 of 25
‹‹ Vesti u 9 samo na B 92      B92 blog ››