1 2 3 >  Last ›
1 of 10
Malo vijesti…
Posted: 27 October 2009 12:41 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ne znadoh gdje da stavim, pa sam je turio ovdje…

LM, pročtah danas svašta pa rekoh da vam prenesem. Uglavnom su linkovi, ka stranim sajtovima, ali nadam se da nam engleski jezik više nije problem. 😊 Ideja mi je uglavnom bila ta da ne čtaju i ne prate svi vijesti, a da se uvijek nađe i nešto zanimljivo i nešto što obično promakne.

Dakle, da počnem:

Ako nekome treba da pogura Classic okruženje na Snow-u, tu je SheepShaver. Radi, ali kako kažu, treba se poigrati sa instalacijom i namještanjem.
Link

Ako imate iPhone i poželite da kontrolišete svoj automobil preko istoga, pojavila se aplikacija koja to omogućava (daljinsko paljenje, otključavanje/zaključavanje, grijanje/hlađenje unutrašnjosti, ...). Istina zahtijeva (tj. radi samo sa) neke Viper alarme/sisteme, ali eto, pojavila se i ta mogućnost.
Istina je da košta i da treba da se plaća neka GSM pretplata za obavještenja u iznosu od 29 USD, ali to neke sigurno neće spriječti da nabave ovu dranguliju od kompleta.
Link

Google je izbacio developer preview verziju svog Chrome pretraživača za Mac platformu. Dostupno na ovoj adresi. Šta će biti od toga i da li će uspjeti da pomuti vode Safari-ju ostaje da vidimo, obzirom da dijele iste gene, pa i neke sličnosti (webkit, tabs-on-top, ...)
Link

Ko je prešao na Snow Leopard-a, mogao je da doživi izvjesne probleme prilikom kopiranja mail adresa, gdje se prilikom paste-ovanja adrese ista pojavljivala umotana u tag-alike zagrade - <>. Pronađeno je rješenje koje se svodi na izvršenje komande u Terminal-u:
[code:1]defaults write com.apple.mail AddressesIncludeNameOnPasteboard -bool NO[/code:1]
Link

Ako nekoga interesuje jedno detaljnije zagledanje pod haubu Snow Leoparda i objašnjavanje njegovih 64 bita, neka svrati ovdje.

Ako je vjerovati pričama po netu, uskoro će da se pojavi nova generacija MacBook Pro mašina, sa oznakama generacije 6,1. Najvjerovatnije će biti upregnuti quad core Nehalem based core i7 procesori, pa čak i Extreme varijanta (Core i7 920XM). MBP će koristiti Intel P55 Express, čpset, kao što je već (manje/više) utvrđeno za 27 cola iMac-ove, ove nove, naravno.
Link

Kad sam već kod novog jaMacana, onda da kažem i da je otkriveno da je sa Radetom 4670 urađeno isto što i sa nevidimje 8800GT - spušten je radni takt (zagrijavanje i potrošnja). Ovo je otkrio Netkas čačkanjem po BIOS-u (ne znam samo čega, kad svi imaju EFI, ali ajde). Takođe, novi .plist fajlovi iz bete update-a 10.6.2 pokazuju da će se broj modela grafičkih kartica povećati i uključvati i 45x0 i 43x0 serije.
Link

Takođe, vijesti pokazuju da Apple napušta nevidimje 9400 čpset i da trenutno ima 8 modela ploča za nove jaMacane i to po dve za iMac 21,5’ sa 9400M (po jedna za svaku frekvenciju procesora); dve za iMac 21,5’ sa više od jednog MXM slota za GPU, dve za iMac 27’ Core 2 Duo i po jedna za Core i5 i Core i7 procesore. Skoro sasvim je sigurno da Core procesori trče u istoj traci sa P55 Express čpsetom, dok se za ostale modele još uvijek nagađa. Ono što je najvjerovatnije najbolja vijest je to da su u Core procesori vrlo vjerovatno Desktop, a ne Mobile varijante. Špekuliše se sa lošom stranom ove vijesti da su procesori zalemljeni za ploču, što za Apple ne bi bio prvi put.
Link

Obzirom da je ona šala od operativnog sistema (a.k.a. Snjeguljica i patuljci na prozorima svoje kućice - Windows 7) izašla, Intel je prema svom obećanju stavio korisnicima na raspolaganje novi FW i toolbox za svoje SSD uređaje. 2nd gen SSD-ovi dobijaju i ubrzanje prilikom upisivanja od 40% u odnosu na staru vrijednost, pa tako sada mogu da upisuju brzinama do 100MB/s. Dakle, sada postoji (ako već nema ništa od podrške od strane operativnog sistema) alatka koja će da kosi podatke koji više ne postoje u ćelijama (TRIM).
Link

Eto tako. Dosta za danas. A sad svi nazad na radne zadatke.

Pozdrav.

Djole

EDIT1: Ubacio sam par razmaka u link za BestBuy kako bi se forum vratio u normalu.

MOD EDIT2: Skratio link, is.gd.

EDIT3: Prebacio link u tekst, da ne štrč u tekstu… Hvala Mario. 😉

Post edited by: castor, at: 2009/11/02 09:14

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 28 October 2009 08:37 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

[img size=450]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/10/intel-34nm-ssd-drive.jpg[/img]

LM, vezano za jučerašnje vijesti o tome kako je intel ‘pustio u promet’ alatke i fw za svoje SSD-ove, nova vijest od danas kaže da je toolbox povučen, jer brick-uje drajvove pod Windows 7-icom. Ono što je zanimljivo je to da su se javili korisnici koji imaju ove nove 2nd gen drajvove. Dakle, bez žurbe za ovim update-om… Link

[img size=320]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/10/10-27-09hideout.jpg[/img]

U čtavom moru (ili možda bolje jezeru) aplikacija za navigaciju, pojavljuje se nova shark-a :D, kao i svuda. Google… Da, da, dobro ste pročtali… Google će da pravi navigacionu aplikaciju. Što je najbolje - izgleda da će biti džabe. Ali, pssst. Nemojte da pričate svima, jer će onda ovi što naplaćuju da se uplaše… Link

Signature 

Profile

Posted: 28 October 2009 03:02 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  123
Joined  2008-05-06

castor dodje mi da podignem portal i poklonim ti ga da piskarash tamo 😊

karma za ovo

Profile

Posted: 28 October 2009 04:28 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

‘Krang, otvori portal!’

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 29 October 2009 01:58 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  267
Joined  2008-06-05

castor wrote:

[img size=320]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/10/10-27-09hideout.jpg[/img]

U čtavom moru (ili možda bolje jezeru) aplikacija za navigaciju, pojavljuje se nova shark-a :D, kao i svuda. Google… Da, da, dobro ste pročtali… Google će da pravi navigacionu aplikaciju. Što je najbolje - izgleda da će biti džabe. Ali, pssst. Nemojte da pričate svima, jer će onda ovi što naplaćuju da se uplaše… Link

Evo ga:
http://www.engadget.com/2009/10/28/google-adds-free-turn-by-turn-navigation-car-dock-ui-to-android/

Signature 

Apple MacBook Air \"Core i5\" 1.6 11\" (Mid-2011) + Superdrive
iPhone 4 16GB

Profile

Posted: 29 October 2009 04:55 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-05-11

Karma za informacije

Profile

Posted: 30 October 2009 11:55 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Novi nastavak… 😊

Po Apple forumima su se pojavile teme u kojima se korisnici ovih novih ljepotana žale na probleme. Jedni problemi su vezani za (izgleda) vrljavu instalaciju Snow Leopard-a, dok drugi imaju problema sa nevjerovatno sporim Flash videom playback-om. Šta će biti niko ne zna, ali znamo da će se čuti…

Video

Link

—-

Engadget je odradio review Tominog držača i punjača za iPhone. Kako se pokazala plastika i elektronika na testu, možete pročtati na linku ispod, a ja ću samo da kažem za one koje mrzi da čtaju da su se ovi sa Engadget-a ipak odlučli da ostanu pri svojim GPS uređajima. Review ima i dva video klipa na kome uporedno rade 3GS sa ovim dodatkom i 3G sa car kit-om.

[img size=480]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2009/10/tomtom-iphone-main2009-10-25.jpg[/img]

Link

—-

Koga interesuje kako, zašto i zbog čega Nokia tuži Apple po pitanju iPhone, može da ovjeri donji link i pročta neki tekst koji su pametni ljudi napisali. Da li je tačan ili ne, ja ne znam, ali vjerovatno ga vrijedi pročtati.

Link

—-

E, sad. Koliko kome treba aplikacija koja snima video od dešavanja na desktopu Mac mašina, ja ne znam, ali kažu da se pojavila nova verzija (2.0) najbolje aplikacije za to na Mac-u: ScreenFlow. Svi detalji na linku ispod.

[img size=220]http://www.blogcdn.com/www.tuaw.com/media/2009/10/screenflowicon1.jpg[/img]

Link

—-

I na kraju, poslastica za DJ-eve, a znam da vas ima ovdje nekoliko, samo ne malo. LM, čovjeka u Londonu je ispalio DJ za žurku, pa se ovaj snašao sa svojim iPhone-tom. Komplet info na linku ispod i u linkovima na toj strani. Možda je neko i čuo za ovaj programčć, a zove se Sonorasaurus.

Ima i video za one znatiželjne, koji ne mogu da dočekaju dolazak ovoga u AppStore…

[img size=480]http://www.blogcdn.com/www.tuaw.com/media/2009/10/sonorasaurus.png[/img]

Signature 

Profile

Posted: 30 October 2009 12:08 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Šta reći. Hvala i prstić gore 😉

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 01 November 2009 05:30 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Karma i od mene, i to neće biti samo jedna :D

Neego, ako bi moglo, pošto već verovatno pročtaš sve članke, da u jednoj rečenici kažeš siže :D Mnogi će ceniti 😊

Profile

Posted: 01 November 2009 08:08 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Mario wrote:

Karma i od mene, i to neće biti samo jedna :D

Neego, ako bi moglo, pošto već verovatno pročtaš sve članke, da u jednoj rečenici kažeš siže :D Mnogi će ceniti 😊

Ne može… 😛 😛

2 lamar, mario
Trenutno nisam u mogućnosti da radim ovako nešto. Ali zato vas dvojica slobodno možete da preuzmete ovo za ‘sebe’, ne ljutim se uopšte, čak štaviše - imponovalo bi mi. Ako se situacija u budućnosti promijeni po ovom pitanju, ja ću da se javim, pa da se organizujemo. 😉

Signature 

Profile

Posted: 02 November 2009 09:40 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Odakle početi…

Mario napisa u onoj temi za miša da na Mackorisnik-u ima članak o ovom (šiš)mišu. Pročtao sam, dobar je, ali fali nešto. To nešto je postavljeno ima ova vijest, a to je video. Na JuTjubetu je postavljen video preview ovog mališe, pa trk da pročtate i vidite sve. 😉

Video

Link

Isti izvor donosi uznemirujuću vijest i frapantne podatke da Apple prilikom servisiranje svojih proizvoda ne koristi nove, već servisirane proizvode… Treba li dalje da se objašnjava?

[img size=245]http://www.blogcdn.com/www.tuaw.com/media/2009/10/iphoneinternalsfromjosh.png[/img]

Link

Onaj klinac što se upustio u hakovanje ajTelefona je izgleda uspio da razbije ove posljednje fw iz Apple-a, barem kako javlja MacKorisnik.

[img size=450]http://www.mackorisnik.com/wp-content/uploads/2009/10/iphone-unlock-blacksn0w.jpg[/img]

Link

Izašla je nova verzija VLC player-a. Build je sada 1.0.3. Linkovi ispod odmah započnju download paketa.

Link za Intel
Link za PPC
Link za UB
A i za one nesretnike sa polupanim prozorima... 😛 😛

E, a sad nešto što svima može da olakša, ali i da zagorča život. Postoji jedan sajt koji se bavi procjenama polovnih Mac mašina. Zove se Mac2Sell, a od skora je lokalizovan na hrvatski jezik, tako da ga i oni manje upućeni u duboke tajne engleskog jezika mogu koristiti.

Sajt nudi interfejs za praktično konfiguraciju mašine po bitnim komponentama i na osnovu toga daje procjenu. Ono što niko ne kaže je da li je procjena vrijedna na globalnom ili lokalnom nivou, a razlike očgledno postoje i svi smo ih svjesni. Lokalizacija osim prevoda interfejsa vrijedi i za monete.

Link

Signature 

Profile

Posted: 02 November 2009 11:32 AM   [ # 11 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

PrS gore 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 02 November 2009 11:41 AM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Baja sto video recenzira MagicMouse definitivno ima katastrofalnu motoriku

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 02 November 2009 11:57 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

A i potreban mu je autogeni aparat za par selotejp cepki !!!!
Krepao sam od smeha gledajući kako čereč kutiju sa makazama.
  :laugh: :woohoo: :laugh: :woohoo:

Post edited by: leptir, at: 2009/11/02 11:57

Post edited by: leptir, at: 2009/11/02 12:42

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 02 November 2009 12:15 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Zašto svi počnju review sa ‘Hey everybody’, i zašto svi seru kao foke i objašnjavaju kako je nešto super ili nije? Brate mojne otvori pokaži i pusti neku muziku u pozadini.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 02 November 2009 01:45 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Hey everybody… jedinica dvojka…šes šesnes… yo yo check one check two… ruke gore zaječar…

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 10