Napravio sam s^%nje…na snow leopardu sam preko nekog instalera ubacio novu jabukicu na menubar-u.
Na tu ‘brilijantnu’ ideju sam doshao, kada sam instalirao neku vitae-nesto temu, koja na menubar-u nema jabukicu.
Ali izgleda da je taj app bio za leopard, a ne za snow leo.
Zato sto je menjao nesto oko finder-a, sada ne moze uopste da mi upali finder…....sto znachi da ne moze nista da sljaka…
Podigne sistem, ali ne finder.
Imam otprilike i reshenje u glavi, a ono je da aktiviram instaler za tu vitae temu koja je radjena za snow leopard i da mi restoruje finder, ali ne mogu da doprem do tog fajla jer mi ne radi finder.
Jel’ ima na s.leu neki safe mode ili tako vec nesto, da mogu nekako da doprem do tog fajla.
Ili, ako ima neko drugo reshenje….otvoren sam za sve predloge.
Pomagajte…!...
Glupo pitanje, ali… Da li si probao da podigneš sistem sa SL instalacionog diska i da jednostavno lociraš Finder.app i prekopiraš ga na HDD?
Sl instalacoini disk nema Finder, tj morao bi se iskopavati Pacifistom iz instalacinih arhiva. Moja preporuka, uradi Archive and install, samo kako se to sada radi sa Snow Leoaprdom ne znam kada nema onog ‘Options’ dugmića kod instalacije.
Sl instalacoini disk nema Finder, tj morao bi se iskopavati Pacifistom iz instalacinih arhiva. Moja preporuka, uradi Archive and install, samo kako se to sada radi sa Snow Leoaprdom ne znam kada nema onog ‘Options’ dugmića kod instalacije.
Archive and Install je default načn instalacije kod SL-a, koliko je meni poznato…
Cebzab, javi se na ovaj username na eunet-u, pa ću ti poslati Finder.app mailom iz snow leopard-a 10.6.1… Da riješiš problem… 😉
Archive and Install je default načn instalacije kod SL-a, koliko je meni poznato…
To da, ali će na disku već biti instaliran ‘noviji’ sistem. No, valjda će default da uradi posao, tj. valjda će nešto da pita kada vidi da već ima noviji Snow na disku.
Zamenio sam finder.app,ali sve je isto…nije bitno..reinstaliracu sistem,imam time machine snimljen od pre npr. 10-ak dana,tako da nije smak sveta….Hvala vam svima na pomoci
Kada se ‘digne’ sistem,uchita wallpaper,uchita geektool i dok…ne uchita menubar(od menubar-a se vidi samo wifi i spotlight ikonica,ali ne moze nista sa njima da se radi) i ostatak findera.Kada tapnem finder na doku izbaci mi notifikaciju da finder ne moze da se otvori i da mi tri dugmeta ispod notifikacije(reopen,ignore i nesto trece…ne mogu da se setim). Nadam se da ja sada jasnije;)
Možda je jednostavnije da ako imaš još jednog Maca, ovog sa mrtvim Finderom digneš target modu, pa mu zameniš u /System/Library/CoreServices/Finder.app zdravim 😊 Prekopiraš ga sa zdravog sistema 😊 Da ne prolaziš kroz nepotrebnu proceduru Arch&Inst + TM restore.
Ne bih se ja zezao, po onom čuvenom ko ne plati na mostu platiće na ćupriji, bolje odmah reinstalacija ako imaš vremena, nego da ti mašina opet postane neoperativna u određenom trenutku kada ti je baš preko potrebna.
Reinstalirao sam sistem…sada imam novi problem…ali pre toga da pitam. Kada sam instalirao s.lea,morao sam da krecem par puta da ga instaliram,jer mi istalacija sa time machina samo u bekom trenutku stane…zasto se to deshava,jel’ ima neko iskustva stime? Onda sam batalio tu instalaciju i instalirao sam normalno sve,pa tek na kraju kada mi da opciju da bekapujem sa mobileme,airport,timemachine…odaberem time machine i sada kada je konacno sve prebacio daje mi onaj login screen koji nije aurora,nego je plava pozadina i trazi mi shifru…a shifru nikada nisam koristio….e,sada,znam da je negde na forumu bilo pisano kako moze da se pristupi leopardu bez shifre,pa onda u sis.pref. da se menja nesto oko juzera. Ja to nisam u stanju da nadjem,jer ovo sve radim preko telefona (long live blackberry tastatura)...pa ako bi mogao neko da ostavi ovde ili link ili uputstvo kako se to tachno radi….