Pozdrav,
veceras sam prikljucio ipod nano (3gen.) na iMac da ga napunim i ubacim neke pesme medjutim Mac ga uopste ne vidi. Nema ga ni na desktop-u/Finderu a ni u iTunes :blink: U disk utility stoji ali ne mogu nista da uradim…probao sam sa razlicitim usb portovima, resetovao sam ga(iPod i Mac) ali nista ne radi. Napominjem da punjenje radi normalno ali ga jednostavno Finder i iTunes ne vide.
Sta mi je ciniti, ima li neko ideju?
Hvala
edit: na mac-u je Leopard 10.5.8 sa iTunes 9.0.1
jos jedna cudna stvar koju sam primetio- kada sam prekinuo punjenje i ukljucio ipod, u meniju about imam recimo 60% popunjene memorije pesmama i 30%other -> ovo ‘other’ je pre bilo prazno i nemam pojma odakle se stvorilo.
edit 2: Posle mnogobrojnih resetovanja i dr*anja iTunes ga vidi i naravno moze samo da se odradi restore sto naravno brise sve sa njega :( Da li postoji nacin da odradim neki backup posto mi nisu sve pesme na njemu u iTunes-u tako da cu mnoge od njih izgubiti? Naravno i On-the-go liste…
Postoji nekoliko programa za čuvanje iPod sadržaja, ali ja nisam imao usmešan rezultat ni sa jednim, na nekoliko iPodova, te ti neću ni jedan preporučti.
I htedoh da pitam, nije li neko u međuvremenu priključvao tvoj iPod na PC i na tamošnjem iTunesu uključo ‘Use as Disk’, pa je tako iPod bio formatiran u FAT?
iPod je ranije koriscen sa pc-jem ali je posle toga sasvim lepo radio preko mac-a i sigurno je 10ak puta preko iTunes-a koriscen za ubacivanje muzike i pravljenje listi pesama…koliko znam to ‘use as disk’ nije cackano mada se to sada ni ne moze proveriti koliko sam ja shvatio. Da stvar bude gora ovo nije prvi put da cu morati da radim restore zato sto se ipod zaglupavi 😠
Ne znam da li ima veze to sto sam pre mozda mesec dana uradio Archive and install Leoparda i posle toga update iTunes-a. Ko ce ga znati…
Pozdrav! Meni se desava da Nano zakuca kada ga povezem sa Macom i ne vidi ga ni Finder ni iTunes. Resenje koje je meni pomoglo je resetovanje iPoda, i onda sve radi ok.
iPod shuffle recimo hoce da updateuje samo ako mu obrisem sve i odaberem ‘autofill’, a iTouch povremeno uslovljava da iTunes izbaci info kako je plejer nedostupan za sinhronizaciju iako sve odradi normalno.
Dakle, probaj da ga resetujes (meni i bckwrd tasteri). Sto se others tice, mogu biti album arts. Da li imas neke podcaste ili nesto slicno sto nije video a nije ni audio?
Nadam se da ti restore ipak nece biti jedina opcija!
Probao sam reset vise puta ali ne vredi (u slucaju ovog 3 gen resetuje se ovako-> hold on,hold off,menu i select drzati 5 sec). Others mi je pre ovog juce zaglupljivanja bio prazan tako da nema veze sa album arts ili podcast(nista novo nisam ubacio).
Nista, sacekacu par dana da vidim da li neko ima resenje a u krajnjem slucaju cu popisati pesme i liste koje nemam u itunes-u pa polako posle restore-a da trazim i ubacujem u ipod :(
different hvala ti puno na pomoci..
Naravoucenije-> iTunes mora biti uvek up-to-date sa iPodom jer u slucaju trokiranja ovog drugog gubite pesme koje ste ubacili recimo preko nekog flesha a koje nisu u iTunes.
Nema na chemu bro! 😛 Pogotovo sto problem nije resen… Hmmm… Razmisljam ovako: da li si do sada uspeo da ga sinhronizujes sa iTunesom pre ovoga? Mislim pod Macom? Jer kada se radi restore, on cete pitati posle da li hoces da koristis ranije sinhronizovana podesavanja. Onda nista ne gubis (osim muzike koja nije ranije prebacena 😊 ). Svakako bi trebao da napravis spisak kako si sam rekao. Jeste cimanje, ali na zalost, tehnika nije savrsena (pa ni iPod 😉 ).
Ako programi nece da rade, zabodi ga u neki PC i rucno povadi sve pesme koje ti trebaju, samo moras da otkrijes u podesavanjima Win-a skrivene fajlove, sistemske fajlove i tako to. Jedino sto ce pesme imati istripovane nazive ali uzmes i promenis.
A za buducnost pravite playliste i kada se desi neko nje samo sync ponovo i to je to.
Radio je lepo pre na ovom mac-u i nikakvih problema nije bilo sa iTunes-om sve do juce kad je pobrljavio 😊 Marko, to za pc sam i ja mislio da uradim, da skinem neki program za ‘vadjenje’ muzike sa iPoda pa da ga spojim na bratov pc…samo me mrzi da pravim liste opet 😊
Ako si uspeo da mauntujesh iPod na Mac-u izlistaj ga sa, recimo, File Buddy programom i un-chekiraj ‘invisible’ za folder u kome je muzika…Onda lepo kpiraj pesme de ocesh..Ili na bilo koji drugi nachin setuj taj folder kao visible - Terminal, TinkerTool itd…Ne treba ti PC da kopirash fajlove..Takodje, pre svega ovoga, setuj u iTunes-u opcije Manually Manage Music i Enable Disk Use za taj iPod. Kad iskopirash sve shto ti treba uradi restore, syncuj ga opet kako ocesh i to bi bilo to…Kakav PC kakvi bakrachi…
SERBIAN hvala ti puno, i meni je bilo cudno da ne postoji na mac-u nesto sto pc moze a vezano za ipod. Trenutno sam u sloveniji i nemam mac da probam ovde ali cu vec sutra-prekosutra probati sa file buddy pa cu videti.
Mene zanima samo zasto se ovo uopste desava? Kazem, nije prvi put od kada imam ipod da se zaglupi, sam se ‘popuni’ nekim nepostojecim podacima itd. Jedino sto sam radio jeste da u iTunes onemogucim onu automatsku sinhronizaciju koja mi ne odgovara, ostalo je sve bilo po ps-u.
Evo samo da javim sta je bilo sa iPod-om 😊 Nisam mogao nikako da ga mountujem, jedino ga je disk utility prepoznavao ali je prijavljivao neku gresku u vezi sa memorijom (kada pokusam sa repair disk). Posle x puta resetovanja konacno ga je iTunes prepoznao i prijavio da mora da se uradi restore koji mi je uspeo tek iz treceg puta jer je opet izbacivao neku gresku (morao sam opet da ga resetujem, da resetujem mac i tek onda je odradio restore).
U svakom slucaju uzrok i resenje(osim restore-a koji ne smatram resenjem) pocetnog problema nisam nasao a ovo ne bih pozeleo nikome ko ima iPod 😊