Mail RSS vs. Safari SMUG
Posted: 09 November 2009 01:58 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Naslov teme je besmislen taman koliko i problem koji sam konačno izolovao.

Još mi je na pokojnom miniju veoma išla na živce pojava da me je Safari konstantno izbacivao sa foruma, dakle morao sam svaki put kad pokrenem ponovo Safari da kliknem dugme za slanje passworda. I to samo za naš forum.

Ne lezi vraže, ista stvar krene pre neki dan na novom MBPu, gde ja ukapiram da je stvar počela da zeza onog trenutka kada sam u Mail ubacio RSS feed sa foruma!
Ne budem lenj, obrišem RSS feed iz Mail-a, i sve je normalno, Safari me ne izbacuje sa foruma.

Da li je još neko primetio sličan PONAŠAJ, što kažu u mom zavičaju?
U čemu je fora?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 09 November 2009 02:04 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Meni je tako sa RSS Menu, samo što sam oguglao više pa svaki put zabodem 1Password i on me uloguje.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 09 November 2009 08:38 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  606
Joined  2008-06-28

I ja sam imao isti problem i baš je nervirao, ali od kad ne koristim RSS u Mail app-u dešava mi se dosta ređe. Koristim kao i Mare RSS Menu i samo ponekad me izloguje, ali veoma retko.

@Markooo
Da li 1Password uopšte ne traži bilo kakve login podatke kada se jednom iskonfiguriše? Ili moraš svaku put da mu potvrdiš.

Signature 

 MacBook Pro 17inch Unibody
 iPhone4

Profile

Posted: 09 November 2009 09:35 AM   [ # 3 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ja vec 2 nedelje koristim Rss Menu u kome sam podesio user i pass, i ni jednom mi se nije desilo to…naravno, koristim safari kao browser…

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 09 November 2009 10:17 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

zzare wrote:

@Markooo
Da li 1Password uopšte ne traži bilo kakve login podatke kada se jednom iskonfiguriše? Ili moraš svaku put da mu potvrdiš.

Traži ti master password kada na primer nisi za računarom par sati on poništi svoju sesiju ili kada restartuješ računar. Ako si stalno za računarom ne moraš da kucaš ništa samo pritišćeš 1P

Signature 

Profile

Posted: 09 November 2009 01:35 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  124
Joined  2008-08-12

1Pass je potpuno konfigurabilan po ovm pitanju pa to podešavaš prema svojim potrebama, tj. kada će da ti traži unošenje master passworda. Možeš, recimo, u LaunchBar-u da na klipu držiš iskopiran master password i da ga insertuješ kada ti zatreba, recimo.

Za RSS-ove koristim NetNewsWire, lako se konfiguriše, free, i kompletnu prepisku na SMUG-u pratim preko njega. Štucalo je ranije, recimo nije prenosio sve poruke, ali sada je ok. Sync se radi preko google acounta (ko ga danas nema) i sve mašine su uvek na aktuelnim porukama. Naravno, ne postoji nikakva kolizija sa logovanjem i sl. na forum preko Safarija. Čak šta više, uglavnom se iz njega i konektujem na forum i pišem poruke iz njega.

Signature 

Misa

Profile

Posted: 09 November 2009 05:57 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ja stalno imam taj problem, ali u drugoj iteraciji. Obzirom da sam dosta rano saznao za problem klanja između Safari-ja i Mail-a oko RSS feed-ova, takođe sam dosta rano donio i odluku da Safari bude glavni za RSS. RSS mi nikad nijedan nije bio prijavljen u Mail, ali problem je konstantno tu.

Sa posla iz Safari-ja nikad ne moram da čukam username i pass za forum, ali od kuće uvijek moram. Sve identično podešeno, čak i u samom Mail-u je kao default za RSS stavljen - Safari. Ali, problem opstaje… Ja sam digao ruke.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 09 November 2009 09:08 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Ja pojma nisam imao da se to kolje jedno s drugim, toliko mi to deluje van pameti da ne bih ni pomislio da može da postoji takav problem… Do te mere da sam na miniju navikao da stalno kucam prijavu na forum…

A jel se sa 1P izbegava cela gimnastika? Ostaješ ulogovan, ili moraš da klikneš dugme za slanje pass-a?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 09 November 2009 09:12 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

moraš da klikneš dugme za slanje pass-a.

Signature 

Profile

Posted: 10 November 2009 05:53 PM   [ # 9 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

I provalih za ovo vreme da je Rss Menu preskocio par tema…kao da ne prati sve… :(

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 10 November 2009 07:31 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-11

Markooo wrote:

moraš da klikneš dugme za slanje pass-a.

Pa, to radi isto tako i u varijanti RSSa u Mailu, i upravo to me nervira.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

‹‹ MBP usporio!      10.6.2 ››