mail:(
Posted: 12 November 2009 03:36 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2009-04-28

pozdrav,
imam problem, ne mogu zatvorim aplikaciju mail…
ne radi mi ni precica CMD + Q, a quit mi je bledo pa uopste ne mogu da ga pritisnem…:(
jer zna mozda neko u cemu je problem?

Hvala…

Profile

Posted: 12 November 2009 03:39 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Moraće Force Quit iz menija sa jabukom.

Često viđam da se Mail ovako zaglavi kada ima otvorenih previše ‘veza’ sa mail serverom koji je iznenada nedostupan, pogotovo ako je reč o IMAP nalogu (a svaki .me ili .mac nalog je u suštini IMAP nalog). Ono što Mail čeka je da na svakom od tih poslatih zahteva prođe timeout, a default TCP/IP timeout je ili 60 ili 30 sekundi, pa pomnoženo sa brojem zahteva… Ukratko, više se isplati Force Quit.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 12 November 2009 04:00 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  19
Joined  2009-04-28

ok, hvala puno…

Profile

Posted: 24 August 2010 07:19 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Iako ce ispasti da dizem temu iz mrtvih…imao sam u zadnje vrijeme( prije nekih mjesec ipol) istu takvu situaciju kao sto Inew i Madamov opisashe!!!

Rijesio sam tako sto sam u Mail-u Accounts -Mailbox Behaviors: sve odshtiklao(kockice).

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 24 August 2010 08:51 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

I izgubio mogućnost da su ti, recimo, i poslate poruke dostupne na serveru. To je otklanjanje posledice, a ne uzroka.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 25 August 2010 03:08 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

Slazem se potpuno(posledice-uzrok)!!!

Medjutim to i nije neka prevelika katastrofa bar za mene(ili bar u mojim ocima 😊 ).Kao sto rekoh indirektno,najvaznije mi je sto vise nemoram da gasim Mail preko Force quit i sto gmail vise ne zabusava(bas ono sto ste gore naveli-doduse mozda sam bas i mogao da rijesim problem na nacin na koji ste sugerirali. Istina je da sam se odrekao onih gore navedenih opcija,ali ovako kako je ...
meni je med i mlijeko.Bas sto pored Gmail-a koristim jos jedan pop3 acc.

Moram dodati da mi je islo na zivce nacin na koji je Mail i Gmail suradjivali.
Odnosno posta koja se rasporedjivala po Mail mapama/datotekama.
Nekako mi je suvise ‘na sve strane’,pa brisi vamo pa brisi tamo.
I onda posle refresha ili skidanja poste(uspostavljanja veze sa Gmailo-m);
‘sve Jovo nanovo’.
Ovako sad kako je ,je upravo onako kako mi lezi…meni odgovor lezi u ‘Simplicity’.

...naposletku imam samo jednu mapu u Mail-u koja je u sushtini Gmail i u kojoj se nalazi sve email poruke.

Da ne bude da samo ‘zvacem zvaku’ imam i jedno pitanje koje mi je vec duze vremena na pameti.

Kako i gdje treba da nastimam velicinu fotki(kilobajte) kad hocu jednu ili vise RAW fotki da posaljem preko Mail-a?
Razumem da ih on automatski konvertuje u Jpeg,ali me nepita i za velicinu/tezinu.Prije nego sto sam kupio(svoj prvi) Mac ,vidio sam filmcic koji pokazivao o tome.Doduse bilo je to skoro prije godinu dana.Tako da je to dosta dobro izbledilo.

Tnx!

Signature 

MacBookPro5

Profile