MCE Optibay - dodatni hard za laptop i iMac
Posted: 13 November 2009 10:51 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Nešto možda zanimljivo… ako se sećam madamov je poželeo iMac sa jednim SSD i jednim običnim hardom unutra, evo nečega što može da simulira takvu situaciju… Samo zahteva da se izvadi optika iz kompa.

http://www.mcetech.com/optibay/

Dakle, optikoliki adapter za dodatni hard za laptop. Na sajtu ne navode iMac kao opciju, ali ne vidim razlog zašto ne bi moglo, s obzirom da iste optike idu i u jedan i u drugi. 100 dolara košta, a dobiš i USB kućište za preostalu optiku. Kak lijepo, ne?

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 13 November 2009 11:50 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Deluje interesantno, baš ću da ih pitam da li planiraju da rade to i za iMaca.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 13 November 2009 12:08 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Aj pa javi, ja zaista ne vidim zašto ovo isto ne bi išlo u iMac… optike su iste, zašto ne bi?

Možda ne pričaju o iMacu, jer pretpostavljaju da ako ti za njega treba još storidža, nije ti problem da držiš spoljni hard pored njega… verovatno insistiraju na laptopu zbog prenosivosti cele priče, ne moraš da vučeš dodatnu kutiju.

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 14 November 2009 01:14 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ostavih je nešto slično u ‘Malo vijesti, take 5’, prije neki dan…

Hardmac predlaže novu ideju za ugradnju SSD diskova u iMac mašine bazirane na nV9400 čpsetu. Ugradite SSD umjesto optičkog drajva, čme ćete imati storage disk brži od eksternog rješenja i SSD na kome je sistem, a sve u mašini. Ovo rješenje je moguće samo na nV (2009) mašinama zato što koriste SATA optiku.

Link

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile