Meni se drugi Mighty zeznuo.. ovaj drugi sam uzeo od Mr.Jee-a
radio je dobro 7 meseci i sada zeza, prvo skrol nagore ,pa klik posle polivanja alkoholom…
jako mi se svidja oblik i kuglica, ali ako mi se pokvari josh jedan ima da ga pojedem sa sve kablom!!!
Ne znam da li ima neke mehanicke razlike (verovatno ne); ali meni su crkla dva repata mighty-u, dok mi bezicni Mighty radi bez ijednog problema evo vec drugu godinu.
Off topic: iskreno ne znam kako mozete da koristite logitech-ove miseve tih dimenzija. Ekstra su veliki i teski i brzo zamaraju.
Megica svakako uzmi u obzir. Fenomenalan je. Bar meni lepo leži u ruci, ako ti nefali ‘manjak’ dugmića za VELIKU je proporuku. Dobro leži ima dobru masu, a i preciznost je odlična. Jedino za propuruku nije cena 7190 din.
Standardno, i ja sam jedan od onih vlasnika nekoliko Majtija sa sjebanom kuglicom, i iskreno, to me sprečava da poklonim poverenje Medžiku. Jednostavno mi se više ne igra sa novijim Apple miševima. Trenutni setap mi je običan jednonogi beli Pro Mouse u kombinaciji sa tabletom, na kome se obavlja skrol, Expose funkcije i dr.
U međuvremenu je tu prošao i Logitech RX1000, odličan miš, ali ne za OS X, zbog nedostatka drajvera i one poslovične nepreciznosti i drhtavosti kursora.
Elem, više puta do sada mi je padao na pamet Revolution, ali je preskup da bih se igrao na slepo, pa b bilo lepo recimo da mi Dži i Mario iznesu svoje utiske, tj kako se ponaša pod SL. Kao što rekoh, ona drhtavost i nepreciznost ubijaju, i bilo bi mi drago kada bi mi na neki načn pružili čvrsto uverenje da se to nikako ne dešava sa Revolutionom 😊
Ja koristim vec drugog Revolutiona i najjednostavnije bi mi bilo da ti donesem onog prvog na probu 😊 Iduce nedelje cu nazad za NS, pa ti ga mogu doneti 😊 A Magica ti vec sad mogu dati, da vidis da li ti odgovara, posto ga povremeno koristim na MBP-u, ali sumnjam da bi ti njegova ergonomija odgovarala, pogitovo ako razmisljas o Revolutionu 😊
Ma odgovara meni Medžikova ergonomija, nego jednostavno više nemam poverenja u Apple miševe 😊. Ne daje mi se 70e za nešto što može da skvikne za 6 meseci.
Osim elektronike, nema valjda šta da skvikne i da se prlja. Jedino ždere baterije (ja ih menjam jednom u tri do četiri nedelje); ali zato su napravili onaj punjač i baterije B).
Glede punjača i baterija, cena nije astronomska, Peđa (Macola) mi reč da je cena 3400 dinara (šest baterija i punjač za dve baterije). Pre nego što skočte sa citiranjem cena i mesta drugih baterija, imajte u vidu da se Apple pametno opredelio za Eneloop tip baterija kompanije Sanyo koje su nešto skuplje jer duže drže popunjenost kada stoje van uređaja. Kao prvo, kod nas je teško naći te baterije, od kad sam čuo za njih u svakoj radnji tog tipa gledam ne bih li ih video i ja ih tek videh za vikend u Big Bangu u Ušću, cena za punjač sa mestom za četiri baterije i četiri baterije je bila 2300 dinara.
Što se probanja Magica tiče, ja imam dva, a u ponedeljak idem dve nedelje na odmor pa mogu da pozajmim jednog, drugi ide sa mnom i laptopom. B)
Inače, imam Magic već više od šest meseci, jedina mu je mana što jede bateriju, nije ništa crklo na dva komada koja imam.
Nisam čuo da se iko žalio na Magica do sada. Mene dobro služi 😊
Kod Revolutiona ti se može desiti da ti se olabavi guma na scroll wheelu, ali to možeš srediti u servisu. Ja radio jednom to na svoju ruku za prvog, a za drugog nosio ga u servis, pa su uradili istu stvar 😊 Imaš na Benchmarku temu o tome sa sve slikama.
Pa kako Miki onda cena nije astronomska, ako je 50% viša nego Enloop, kod koga dobiješ punjač za 4 baterije :D Ja sam Enloop našao u prvoj prodavnicu u koju sam ušetao, ona dijagonalno od Macole, PC-jaška 😊 Mada ih je najlakše naći u prodavnicama koje su pre specijalizovane za fotoopremu, nego za računare i elektroniku.
Pa kako Miki onda cena nije astronomska, ako je 50% viša nego Enloop, kod koga dobiješ punjač za 4 baterije :D Ja sam Enloop našao u prvoj prodavnicu u koju sam ušetao, ona dijagonalno od Macole, PC-jaška 😊 Mada ih je najlakše naći u prodavnicama koje su pre specijalizovane za fotoopremu, nego za računare i elektroniku.
4 baterije + punjač za 4 baterije 2400 dinara (Sanyo Eneloop u Big Bangu)
6 baterija + punjač za 2 baterije 3400 dinara (Apple dileri)
Punjač je tu najjeftiniji, ja sam jednu onu GL bateriju od 2500 mAh plaćao 700 dinara, tako da nije skupo.