koji je procesor u njemu? G4 ili Intel? Posto ja videh da su Intel miniji sa 1.66 i 1.83, a zaboravio sam da li je PPC verzija postojala u 1.5 i 1.3 verzijama?
Jer ja pamtim da je bila 1.42 (ova koju imam) i 1.25 (pretpostavljam da na ovu mislis kad kazes 1.3?)
koji je procesor u njemu? G4 ili Intel? Posto ja videh da su Intel miniji sa 1.66 i 1.83, a zaboravio sam da li je PPC verzija postojala u 1.5 i 1.3 verzijama?
Jer ja pamtim da je bila 1.42 (ova koju imam) i 1.25 (pretpostavljam da na ovu mislis kad kazes 1.3?)
Onaj Mactracker.com i apple-history.com cu pravo cudo! Da li ima jos neko da ne zna za to?
1.25 i 1.4 su prva PPC serija a 1.3 i 1.5 druga. Najjaci model je naravno 1.5 al moj 1.3 je kao sto rekoh slabiji samo zbog grafike od 32Mb jer je ostali hardver dodatno ubacen. A posto bih da igram Simse a da ne bacam pare na Intel dok se ne pojavi sve sto me interesuje uzeo bih 1.5 samo zbog bolje grafike.
Ljubisa, znam da ovo nije resenje za grafiku, a takodje je manje odgovor na ovo sto tebe interesuje a vise pitanje za koje si me ti indirektno zainteresovao ali evo, pastovacu ono sto sam poslao i pod Apple racunari temu ovog foruma:
zna li neko nesto o ovome, odnosno da li je mozda neko probao? na raznim forumima sam citao da su ljudi uspesno hakovali 1.25 na 1.42 Mac mini, odnosno 1.42 na 1.5 ili cak 1.58
Razni su izvestaji o rezultatima ali su svi zadovoljni stabilnoscu sistema, narocito ako urade hack sa 1.42 (moj procesor) na 1.5
Nemam iskustva sa ovim, garancija mi je odavno istekla, kompjuter sam vec otvarao radi ugradnje memorije, te bih probao ovo. Any help?
A, da, na istim mestima sam procitao i to da su neki likovi ugradjivali HD koji se vrti na 7200 rpm te me zanima kakvi su to diskovi, tj kako se zovu, posto kontam da nisu ovi standardni, te koliko kostaju. A zanima me i da li bi ovo radilo brze nego 7200 HD povezan preko FireWire?
...ali evo sad bejah.
i nema 1.3 Macminija ni u PPC varijanti ni Intel. Ima 1.5 PPC koju hoces, ali i za nju pise da ima 32Mb video rama.
Pazi kretene. Pa evo mi je mašina na stolu! 😊 A vidi sad, i Apple pravi gluposti. Na sajtu ima specifikacija samo za ‘Original’ a to su 1.25/1.42. Jel su oni zaboravili da su napravili i drugu seriju!? :( Najgore što i ja nemam na hardu podatke za moju mašinu. Jeste da skidam i čuvam strane sa Apple sajta al ovo nisam skinuo. :(
Dakle, mactracker.com pa skini bazu. Ljudi su napravili aplikaciju koju povremeno ažuriraju sa stvarno proverenim informacijama.
A vidi sad, i Apple pravi gluposti. Na sajtu ima specifikacija samo za ‘Original’ a to su 1.25/1.42. Jel su oni zaboravili da su napravili i drugu seriju!? :(
Morao sam da ponovo potražim i stvarno, na sajtu nema ništa o updateu mašina. Onda sam pregledao manuale i ni tamo ih nema. Onda sam bacio pogled na service manuale i u updateu od 17 April 2006 našao:
What’s New (July 2005)
• 512 MB DDR SDRAM standard on all units
• On the better and best configurations, the wireless AirPort Extreme card and Bluetooth board are now built-in What’s New (September 2005)
• 1.33GHz or 1.5GHz G4 processor
• Faster hard drive
• 8x double-layer SuperDrive
• AirPort Extreme and Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate)
koji brzi? mislis da sa 4200 predjem na 5400 ili na 7200? Nego, Ljubisa, ja ne mogu da iskopam podatak o broju obrtaja mog Mac minija pa nisam ni siguran da li je 4200 ili 5400. Mislim, ja taj HD ni ne koristim, pa nije nesto ni bitno. Povezao sam preko FWire-a 250GB 16Mb kesha i prilicno sam zadovoljan. Samo me interesuje da li bi 7200 rpm HD ugradjen u Mini bio brzi nego ovo sto trenutno imam?
Samo me interesuje da li bi 7200 rpm HD ugradjen u Mini bio brzi nego ovo sto trenutno imam?
Bio bi brži sigurno, ali koliko ne znam. Ja sam konačno locirao disk za laptop koji ću da kupim, ali mamlazi ne rade do 15.-og. Toshiba 100 GB na 5400 sa 16 MB keša za 94 evra (oko 7700 dinara). Pa ću da ti javim koliko mi se laptop ubrzao. B)
Nadam se da nije offtopics ali:
sad kada si spomenuo Toshibu, da li imaš informacije gde se može naći Toshiba optika, konkretno DVD pisač?
A i vi ostali ako znate javite se. Hvala.