Marko, kao da si došao na forum žena pletilja iz Sirogojna, pa sad tu gvališ svog konja.
Pri tom porediš, ako sam dobro razumeo, mašinu koja je bila u sleep modu, sa onom kojoj se sistem diže.
Porediš jedan klik na program u Docku sa dva klika tamo gde je program na desktopu. Da izvučeš link Macu na desktop koliko bi puta morao kliknuti? Da staviš Windowsu link do programa u Quick Launch, koliko bi puta morao kliknuti?
Kakav kvalitet zvuka ima mikrofon na iBooku se ne sećam, ali znam da kada sam snimao Intelom video, bio je zagrejan i kada mu ventilatori rade punom parom čuo sam uglavnom šum na snimku. A još je na Intelu mikrofon podignut na vr’ ekrana, a na PPC-u se nalazi blizu HDD-a i ventilatora. A taj isti PC ima dva džeka za slušalice i mikrofon, pa možeš da ubodeš kakve hoćep sluške i mikrofon i pričaš ko čovek.
Šta će prosečnom korisniku PC-a FireWire? :D Pa tvoj iBook nema PCMCIA, koji je nekome iz drugog ugla ugla gledano znatno korisniji.
Još bi valjalo spomenuti koje sisteme su imali instalirane iBook i PC. Ako je bila kojom nesrećom Vista na PC-u, eto ti rešenja zagonetke 😊
Tanji ili ne, može biti važno, ali i ne. Zavisi šta taj Dell ima od priključaka još na sebi. Možda ima i 4 USB-a, VGA. Ako ništa drugo, lakši je, 300g. Obično je težina presudan faktor. Takođe, plafon su mu 2GB RAM-a, ne 768, kao na iBooku. Ima čtač kartica. Ima Wireless, koji je opcija kod iBooka. 4 USB-a. Ekran veće rezolucije.
I sad ostaje samo to da je iBook u prednosti što tera OS X, inače je hardverski inferiorniji u odnosu na tog Della. Razlika u godinama je samo godinu dana. iBook oktobar 2003, a Dell oktobar 2004.