Znač za one kojima se ovaj problem pojavio sa prelaskom na Snow, izašao je AirPort update koji je rešio stvar. Posle instalacije update-a i restarta internet sharing radi potpuno normalno kao i pre
S obzirom da će uskoro 10.6.3 update, iskreno se nadam da će ovaj Airport Update od sinoć inkorporirati u 10.6.3 tako da ćemo moći da kažemo da je stvar rešena što se Snowa tiče definitivno sa verzijom 10.6.3.
Da li se Update pojavljuje kao mogući update i na Leopardu?
Otkako mi dođe iPhone, igram se sa internetom i internet sharingom, a do sad nisam, jerbo mi nije ni trebalo.
Na snow-u mi radi, bez ikakvog čačkanja, a na leopardu nije htio, pa sam morao malo da ga ubjeđujem, da bi na kraju ipak proradio. Koliko ja vidim, problem ima AirPort sa uzimanjem/dodjeljivanjem adresa, što sam ja riješio tako što sam AP-u stavio ‘Using DHCP with manual addressess’ opciju i to sada radi. Probajte, ništa ne košta, a može da radi…
A koju adresu si stavio? Nešto sumnjam da hoće da radi sa svakakvim adresama. Meni je SL dao 10.0.2.1 za AP, a 10.0.2.2 za iPhone, pa sam ja onda i u Leopardu stavio AP na 10.0.2.1 i onda mi je internet sharing proradio…
Kada namestim airport da radi i da sheruje internet on mu zada ip adresu koja je svaki put ista. Onda sam ja uzeo taj ip i uneo manuelno i opet nece da radi. Ne sheruje.
Kada namestim airport da radi i da sheruje internet on mu zada ip adresu koja je svaki put ista. Onda sam ja uzeo taj ip i uneo manuelno i opet nece da radi. Ne sheruje.
Glupo pitanje, ali jesi li probao da pogasiš sve, čak i da staviš da ti je AP inactive (selektuješ AP, klikneš na onaj zučanik i izabereš Make service inactive); a da prije toga poisključuješ sve vezano za internet sharing, te da onda restartuješ sve i ponovo probaš da uključš internet sharing i AP?
Opet jedna od ‘blistavih’ ideja što mi pade na pamet…
Vidim sad da nemaš uključen File sharing. Kod mene je sve namješteno i podešeno za mrežu, jer to i koristim. Ali, za razliku od većine, ne koristim vajerless, jer nemam šta. Dok mi je iPhone bio tu, rabio sam to, ali sada više ne. LM, dok sam ga koristio sve je radilo normalno i poslije restarta. Možda upravo ova stavka pravi problem.
Ne znam da li je to moguće, ali vrijedi pokušati… Mislim, sve se svodi na upisivanje vrijednosti u .plist fajlove, tako da je moguće da se koristi više fajlova za kontrolu konekcija.
U System Preferences pod Sharing sam namestio da preko Etherneta net ide na Airport i sve je kul ikljucim radi, ako slučajno restartujem računar ili ugasim više ne radi. Sve ostaje zakliknuto ali ne radi. Kao što nije radilo ni na 10.5.7 i 8