Kakav port 587, to je SMTP submission port koji ne bi trebalo da koristiš, mail treba da ide preko drugih portova. Koji email klijent koristiš? Jesi li uključo autentikaciju pod opcijama za SMTP server? Kod tih opcija obavezno popuni username i password, Mail na Pantheru je imao bag da kada to ostaviš prazno, a uključo si autentikaciju, ne šalje iste parametre koji su definisani za Incoming server.
Evo ovako. Dići ću na mom G4 serveru u kancelariji taj tvoj predlog sa bekapa baze celog sajta http://www.macserbia.org, pa da vidim sa kolegom da bušnemo port na ruteru da možeš da uđeš na server (1 MB/s veza na SBB-u) ili ćemo da dignemo na njegovom, pa da sve isprobamo, istestiramo, implementiramo s slično, pa onda to da prebacimo ovamo na sajt. Ili da dignem drugu kopiju Mamboa na adresi mail.macserbia.org pa da vam dam pristup da možete da se zezate na tom delu.
Kakav port 587, to je SMTP submission port koji ne bi trebalo da koristiš, mail treba da ide preko drugih portova. Koji email klijent koristiš? Jesi li uključo autentikaciju pod opcijama za SMTP server? Kod tih opcija obavezno popuni username i password, Mail na Pantheru je imao bag da kada to ostaviš prazno, a uključo si autentikaciju, ne šalje iste parametre koji su definisani za Incoming server.<br><br>Post edited by: madamov, at: 2007/01/14 13:50
kako da izbegnem taj 857?
Koristim Mail i imam Tiger 10.4.8
Primio sam tvoj mail. Uspeo sam da vratim svoje stare poruke, ali i dalje ne mogu da posaljem pismo. Naravno, ukljucio sam autentiukaciju i sve kako valja i trebuje, ali nece….
Evo ovako. Dići ću na mom G4 serveru u kancelariji taj tvoj predlog sa bekapa baze celog sajta http://www.macserbia.org, pa da vidim sa kolegom…
E hvala ti ali trenutno nema potrebe, podigao čka kod sebe Mambo :]
Eventualno kada se svi dogovorimo oko dizajna (koji trenutno radim) pa onda radi testiranja kako radi na postojećoj bazi itd…
Inače koja je*ada nastaje nakon instalacije mysql-a v.5.0 to je neviđeno. Totalno novi authentication protokol pa se kolje ako si imao stariju verziju. Pa taman to sredim kad vidim novi Mambo (4.6.itd) totalno drugačji. Pa neće sa Simpleboardom v.1.1. (uskoro se to definitivno gasi, Mambo i Simpleboard, i ostaje Joomla i Joomlaboards - šta li će biti sa MacSerbia?). Pa dok sam sve sredio ispade da praktično nisam ni stigao da se pozabavim - dizajnom.
Inače koja je*ada nastaje nakon instalacije mysql-a v.5.0 to je neviđeno.
Instaliraj četvorku, i Panther i Tiger server dolaze sa MySQL 4.x.x. Može se instlirati petica kasnije, ali volim da, zbog updatea i održavanja, zadržim one verzije koje server sam instalira. Mnogo manje boli glava kasnije. B) Mada, za testiranje layouta ne bi trebalo da bude problem.
Dok sam kopao po toni i toni dokumentacije u pokušajima da nađem rešenje problema na par mesta sam našao primedbe ljudi da im nije bilo dozvoljeno da urade downgrade mysql-a.
Valjda je pod 4.x taj pass authentication slabiji nego što je preporučljivo pa su to rešili pod 5.x pa sad ne daju da se tek tako vraća nazad.