kupujem iphone 3GS 16 ili 32 GB, SimFree, not JB
Posted: 08 December 2009 06:00 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

kupujem Iphone 3GS 16 GB (ili 32 u zavisnosti od punuđene cene); obavezno da je SIM FREE, da nije jailbrejkovan i da je potpuno originalan…

ponude šaljite na .(JavaScript must be enabled to view this email address)

zzz

Profile

Posted: 09 December 2009 01:10 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&catid=25&id=34705

Možemo i da se dogovaramo oko cijene…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 09 December 2009 09:49 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

hvala na ponudi, ali želim potpuno neotvoren, dakle sa celom folijom, da nije jailbrejkovan (ili šta već) a na oglasu sam video da je nešto rađeno (neki threated, ili šta već). Znač hoću telefon bez svega toga, da nije ni sekund upaljen, potpuno nov, u kutiji, sa celom folijom…

poz

Profile

Posted: 09 December 2009 12:28 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

OK. Poštujem to što tražiš, samo bih da razjasnim oko ovoga što si napisao.

Telefon je trebao da bude otključan softverski pomoću alata kao što su blackra1n, ultrasn0w, redsn0w, yellowsn0w, itd. Obzirom da to nije bilo moguće da se uradi kako treba, jer je očgledno sa ovim novim baseband-om koji još nije hack/crack-ovan, onda je morao da se otključa preko IMEI-a direktno kod Apple-a. Tako da je postao SIM free. Zbog toga nema foliju sa donje strane kutije, a sve ostalo je praktično netaknuto.

Ja sam izvadio telefon i upalio ga da provjerim to, da ne dođem u situaciju kada ga prodam da me neko zove i jebe mi mater zbog toga što sam mu prodao telefon otključan softverski, a ne SIM free. Cijenim da bi to svako od nas uradio da se prvi put susretne sa ovim (kao to se ja susrećem); čsto da bi sebi smirio savjest. Ja sam to morao da uradim, jer ne bih mogao da spavam kako treba. Takav sam, šta da radim.

Kada sam već izvadio i upalio telefon, provjerio to, onda sam ga i ostavio na kablu da se napuni, tako da je i baterija napunjena istom prilikom. Od tada - stoji netaknut u kutiji, zajedno sa svom pripadajućom opremom. Odnosno, taj primjerak koji je u oglasu je samo upaljen da se vidi da radi Telenor kartica i ugašen, te mu je napunjena baterija, dok je drugi primjerak koji sam odlučo 80% da zadržim za sebe, noćas 15 puta restore-ovan i svaki put mi je prolazila aktivacija, tj. unlock u iTunes-u (i on lijepo napiše ‘Your iPhone has been unlocked’).

Ako si u Beogradu, dođi do mene ili da se nađemo negdje u gradu, bez ikakve obaveze, već da vidiš telefon, da vidiš kutiju, pakovanje i sadržaj kutije - vezano za onu tvoju drugu temu oko svega ovoga…

Pozdrav.

Djole

Signature 

Profile

Posted: 09 December 2009 12:57 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A koja je fora sa skidanjem zaštite preko IMEI-a? Neka legalna procedura ili su izmislili nešto novo?

Profile

Posted: 09 December 2009 01:01 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Mario wrote:

A koja je fora sa skidanjem zaštite preko IMEI-a? Neka legalna procedura ili su izmislili nešto novo?

I mene zanima ovo. Da ti još jednom uradiš Restore čsto da se i ti a i mi uverimo da je sim free trajno?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 09 December 2009 02:20 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Legalno 100%. Izašlo me oko 100 eura otključavanje. Napisah gore da sam radio restore 15 puta noćas i svaki put je iTunes otključao telefon.

Koliko ja shvatam poentu čtave priče, IMEI se upisuje u neku Apple-ovu bazu kojoj iTunes pristupa prilikom aktivacije telefona i to onda omogućava aktivaciju i otključavanje telefona. Možda je tako, možda je drugačje, ali Little Snitch prijavljuje prilikom te procedure da iTunes pristupa serveru na albert.apple.com adresi. Nakon aktivacije, iPhone lijepo prijavi u onom plavom notify-ju Your iPhone is unlocked.

Evo ga trenutno 16-ti restore, jer mi se zatupio poslije JB-a…

Signature 

Profile

Posted: 09 December 2009 02:33 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

A ko radi otključavanje? Na netu negde? To je super vest.

Nije to znač čak ni neko petljanje po telefonu, već bukvalno tvoj IMEI u bazi, u kojoj se možda vodio kao zaključan, dobije flag otključan i radi kao i SIM-free kupljen u prodavnici.

Profile

Posted: 09 December 2009 02:44 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Upravo tako.

A sad će i slike…

Signature 

Profile

Posted: 09 December 2009 02:44 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  194
Joined  2009-02-18

Mario wrote:

A ko radi otključavanje? Na netu negde? To je super vest.

Nije to znač čak ni neko petljanje po telefonu, već bukvalno tvoj IMEI u bazi, u kojoj se možda vodio kao zaključan, dobije flag otključan i radi kao i SIM-free kupljen u prodavnici.

auuu! i mene ovo otkljuchavaje preko IMEI-a interesuje! Moze li neki info?

Profile

Posted: 16 December 2009 10:54 AM   [ # 10 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  20
Joined  2009-03-31

I mene jako interesuje ovaj fazon otkljucavanja preko IMEI broja, posto sam citao da su sve te firme koje ‘kao’ otkljucavaju na taj nacin cista prevara…

Aj ako ima neko neki info…

Profile

Posted: 16 December 2009 12:48 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Evo slika:

[img size=400]http://djole.beonet.net/slike/iphone01.jpg[/img]

[img size=400]http://djole.beonet.net/slike/iphone02.jpg[/img]

[img size=400]http://djole.beonet.net/slike/iphone03.jpg[/img]

Operacija otključavanja je totalno i skroz legalna. Za više informacija se strpite samo malo, jre sam pokrenuo točkiće, pa ću vas obavijestiti šta može da se uradi i za koje novce čm i ja dobijem precizne informacije…

Pozdrav.

Djole

Signature 

Profile

Posted: 16 December 2009 12:50 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

?ole pravi novi unlocker :D

Profile

Posted: 16 December 2009 01:06 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-03-14

Ja vam pričam, a vi ne vjerujete… Ček’ samo da proradi… 😛 😛 😛

Signature 

Profile