< 1 2 3 4 > 
3 of 4
SMUG majice
Posted: 17 December 2009 11:56 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

samo nesto da kazem….kad sam ja pravio tu majicu(Mario imam samo jednu,koja vec polako bledi..jbg svaki drugi koncert sviram u njoj,bar reklamiram SMUG..😊fora kod vizio shopa je da ako se registrujes,dobijas varijantu kao da sam dizajniras majice i od prodaje ide 120 kinti,a ima varijanta gde mozes da narucis majcu po svojoj zelji ...posaljes im sliku i oni ti ucine uslugu i istampaju majicu…e ja sam tako sebi napravio par majci sa raznim motivima,medju kojima je i smug,ali u takvim varijantama narucivanja,Vizio takve majice ne sme da stavi na sajt i prodaje,sto je tako i bilo….moja `smug…neke linux majce,nikad nisu bile na shopu…jbg da neko to radi kod mene u Palanci,ne bih se cimao sa Vshopom:(...il da se vratim starom dobrom punkerskom varijantom….sitostampa BRE….

Post edited by: amsterdamxxx, at: 2009/12/18 00:35

Signature 

&#63743;MacBook Unibody 7.1
&#63743;MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 18 December 2009 01:27 AM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

nego nego samo sito stampa ... Punks not dead!

Profile

Posted: 18 December 2009 05:14 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

milke wrote:

Ma, sve, sve,... Ali da na sajtu ispod majice piše: ‘Autor: zsoltfustos’ ?!

Kako te nije sramota?!

Tu nije čovek kriv, jer je sajt tako uredjen. Autor je submiter 😊

Profile

Posted: 18 December 2009 07:05 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-06-06

Ovo sto ja vidim je majca ‘inspirisana’ SMUGom.
Zsolt je na Andrejevo resenje dodao natpise po svom nahodjenju, odabravsi font i ‘raspored’ koji se njemu svideo.
To nije ‘zvanicna’ SMUG majca.Tako da ne mozemo traziti zaradu od nje.
Pa bih zamolio Andreja da napravi resenje/a za majicu i slicni mrcendajz
Ono nesto, sto se zove ‘knjiga standarda’, dizajneri ispravite me ako gresim.
Dakle kojim se fontom ispisuje pun naziv grupe, skraceni naziv grupe, naziv sajta,
boja podloge na koju se stavlja logo,kad moze da se koristi samo ‘Srba’ bez natpisa i obrnuto.
Tek onda mozemo da palimo pegle, 😉 i razmisljamo o prodaji/zaradi.

Profile

Posted: 18 December 2009 08:01 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Potpuno se slažem s Peđom. I da - zove se knjiga standarda 😊
Što se tiče slova SMUG, odnosno svega ovog osim Srbe, da podsetim da je ovo što sad imamo trebalo da bude privremeno rešenje. Ali, evo ostade do sad… Da ne čeprkam sad po Forumu, ali mislim da je Miloš imao odlično rešenje za ovo, pa ajmo da se to reši da valja.
Što se knjige standarda tiče. trebalo bi da imamo crno-belu verziju Srbe, kako u pozitivu, tako i u negativu, a tu mogu da dođu u obzir samo svedena, plošna rešenja, bez Aqua stila. Ili konturna verzija…
Takođe, ja bih voleo da uradimo i nalepnice od Srbe. Ja ću svoj par odma’ da zalepim na motor B)

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 18 December 2009 09:02 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  125
Joined  2008-05-11

Andrej,kad si spomenuo autorska prava odmah mi je muka.Toliko imam problema sa kradjom mojih fotografija.Poslednja je bila kada sam u katalogu jedne nase ‘fabrike’ biciklova pronasao cetiri svoje fotke.Naravno nisu me ni pitali za dozvolu , a od para naravno nista.

Profile

Posted: 19 December 2009 12:05 AM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

Mario wrote:

Tu nije čovek kriv, jer je sajt tako uredjen. Autor je submiter 😊

Hajde da se izvinim, nisam znao da to tako ide, jednostavno me je taj ‘potpis’ ispod majice baš iznervirao, jer zaista deluje kao kićenje tuđim perijem.

Profile

Posted: 19 December 2009 03:56 AM   [ # 38 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

Andrej wrote:

Takođe, ja bih voleo da uradimo i nalepnice od Srbe. Ja ću svoj par odma’ da zalepim na motor B)

Otkad je MZ motor?

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 19 December 2009 12:57 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Od kada je i PC kompjuter
😛

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 19 December 2009 09:38 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

hehehehehehehe ću vas pitam na proleće kad se budem vozao, pa mi budete tražili krug 😛 :whistle:

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 21 December 2009 01:15 AM   [ # 41 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Pedja wrote:

Ovo sto ja vidim je majca ‘inspirisana’ SMUGom.
Zsolt je na Andrejevo resenje dodao natpise po svom nahodjenju, odabravsi font i ‘raspored’ koji se njemu svideo.
To nije ‘zvanicna’ SMUG majca.Tako da ne mozemo traziti zaradu od nje.
Pa bih zamolio Andreja da napravi resenje/a za majicu i slicni mrcendajz
Ono nesto, sto se zove ‘knjiga standarda’, dizajneri ispravite me ako gresim.
Dakle kojim se fontom ispisuje pun naziv grupe, skraceni naziv grupe, naziv sajta,
boja podloge na koju se stavlja logo,kad moze da se koristi samo ‘Srba’ bez natpisa i obrnuto.
Tek onda mozemo da palimo pegle, 😉 i razmisljamo o prodaji/zaradi.

Slažem se, trebala bi se napraviti naša majica, ali se ne slažem da je ovo ‘SMUG-om inspirisana majica’ 😊
ako uzmeš BMW znak, uzeo si ga. Nema veze kojim fontom napišeš pored BMW 😊

Andrej, da računamo na tebe za pravljenje rešenja za majicu?

Profile

Posted: 21 December 2009 08:47 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

I ja se slazem da SMUG ima svoje majce, ali ne da ih stampa ovaj vizio… oni bi takvu kaznu mogli da dobiju da su negde na zapdu, ali setite se ljudi da je Srbija na top 5 listi zemalja piraterije, tako da niko ni ne gleda na autorska prava, ovo sto je uradjeno je jadno, zato sto je bez dozvole autora stavljeno u prodaju, ne verujem da se mnogo tih majci prodalo(zasto bi onaj koji nije SMUGovac nosio SMUG majcu?)tako da ne znam sta da kazem… ajmo da se izorganizujemo da sami stampamo majce(naravno uz ‘blagoslov’ Andreja) i uz prodaju tih majci bi SMUG mogao da zaradi za recimo novi CMS na primer… mogle bi majce da se prodaju kod ovih ‘autorised reseller-a)(Macola, GlobeNet, Galerija 12, iStyle) sad ovo su samo neki moje predlozi koje ne morate shvatiti ozbiljno

PS. sto imam danas inspiraciju za kucanje, mozda zato sto sam procitao Vranicevu ‘Jabuku’ jako dobar magazin…
B)

Post edited by: Jova96, at: 2009/12/21 20:47

Signature 

&#63743;iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
&#63743;iMac early 2009 20 inch
&#63743;iPad Mini
&#63743;MacBook Air 13" Early 2015
&#63743;Certified Mac Technician

Profile

Posted: 21 December 2009 09:18 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

Jovo dobar ti je predlog da se to prodaje samo u autorizovanim prodavnicama koje si pomenuo. a i oni bi to mogli da dele svakome ko nesto kod njih pazari umesto upaljaca, kalendara i privezaka (koje ionako ne daju). deo od para bi isao njima, deo za SMUG zajednicu a jedan deo bi isao Andreju - red je, ipak je on na neki nacin autor toga. e ostaje da se izabere jos neko ko bi to radio kvalitetno da se ne brukamo.
sta mislite?

Profile

Posted: 22 December 2009 01:36 AM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Jova96 wrote:

I ja se slazem da SMUG ima svoje majce, ali ne da ih stampa ovaj vizio…

Da se razumemo, nemam ništa protiv da Vizio štampa majice. Nije ovo situacija ‘da komšiji crkne krava’. To ljudi rade i od toga žive.

Majice se ne mogu prodavati kroz ovlašćene Apple distributere, jer pod 1) SMUG je neprofitna organizacija, a ovakva saradnja bi se morala ozvaničti i cela stvar bi postala nešto što ne želimo da bude, 2) što da neko prodaje SMUG majice kao svoju reklamu. Opet se vraćamo na sličan scenario od pre par dana, samo većih razmera.

Mi smo grupa ljudi, koja se okuplja oko nečeg što voli. Ko hoće da potkusuruje kupovinu računara džepnim kalendarima, olovkama i blokčćima, neka ih štampa, ali bez čnjenja ‘usluge’ SMUG-u.

Protiv sam i davanja para Andreju. Logo je izabran na konkursu koji je organizovan svojevremeno, a sad praviti neke projekcije o prilivu novca je suludo.. Količna prodatih majica, pa još neki procenat od svega toga bi bilo mizerno slati nekome kao naknadu za autorska prava.

Zadržimo ovo na nivou realnih ideja.

Profile

Posted: 22 December 2009 06:27 AM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mario wrote:

Da se razumemo, nemam ništa protiv da Vizio štampa majice. Nije ovo situacija ‘da komšiji crkne krava’. To ljudi rade i od toga žive.

Ovo boldovano mi stvarno nije jasno ali uopšte. Za šta je tačno ovo argument?

Šta sve treba uraditi da ne ispadne da želiš da komšiji crkne krava? Ajd’ da se organizujemo da se rotiramo i da naizmenično vlasnici tog sajta žive na našim gajbama, da mi idemo i radimo i da im donosimo hranu, igrice, da ih šaljemo da putuju malo a mi ćemo to da pokrijemo finansijski. Ako nećemo e onda smo zluradi. Jer u suštini je isto - neko radi a oni žive od tog rada pa ako stvarno tako mislimo hajde nemoj da smo licemeri nego idemo do kraja.

Sad sam prelistao par stranica - Michael Jackson, Madonna, Lady Gaga, Stalone,… sve su ih stavili na majice. Baš super ideja: moram od nečega da živim => daj da drpim prvo što mi padne pod ruku a budale neka igraju po pravilima.

MIslim… ‘to ljudi rade i od toga žive’… stvarno mi nije jasno. Pa što ne prodaju heroin onda? Ajd’, to je drastičan primer, evo jednog boljeg: što lepo ne uzmu i ne piraterizuju MEG2Works, Springy, pa onda dodaju i strane programe i lepo okače na sajt i kažu nešto tipa: ‘napravite svoju kompilaciju’, pa jedna cena za CD, druga za DVD, veći programi +35%, itd. itd. da ja sad ne pravim biznis plan, sve te mehanizme smo već videli još od presnimljavanja kaseta sa Commodore-a.

Ljudi bi radili i od toga bi živeli. Što bi rekao Milorad Krušica: ‘ajmo svi da radimo!

Nije da ti ljudi prosto štampaju nekakve majice, oni kradu tuđe. Da je meni neko ovako drpio nešto natovario bih im sve moguće i nemoguće inspekcije a i pre toga bih ih našao i malo popričao s njima.

Post edited by: DS_Store, at: 2009/12/22 09:24

Post edited by: DS_Store, at: 2009/12/22 06:38

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

< 1 2 3 4 > 
3 of 4
‹‹ 12.12.2009      16.01.2010. ››