‹ First  < 2 3 4
4 of 4
SMUG majice
Posted: 22 December 2009 07:33 AM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  962
Joined  2007-12-10

@Mario : da se razumemo, pretpostavljam da tu ne bi bila neka velika lova jer i nas nema mnogo. to sto bi Andrej dobio nesto sitno, vise ima neki simbolicki znacaj.
da li da prodavci Apple opreme dele te majice umesto upaljaca i slicnih sitnica? dobro je pitanje, u pravu si i povlacim predlog. mada i mi ovde reklamiramo Apple kao firmu a niko nas placa.

Profile

Posted: 22 December 2009 10:52 AM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

DS_Store, negde me nisi razumeo 😊

Kad sam rekao da ljudi od toga žive mislio sam na posao štampe i prodaje majica, u čemu nema ničeg lošeg. Ne ulazeći u copyright. A rekao sam to zato što je Jovin ton bio u fazonu ‘da ne idemo preko mrskih kapitalista’ 😊 Ako će neko da mi nađe majicu, odštampla aplikaciju, zalepi je na majicu, a onda mi majicu pošalje poštom, meni je to ok usluga.

A za copyright, treba pogledati, mislim da Vizio nije toliko glup, pa da nije mislio ranije na problem copyrighta. Verovatno je negde sitnim slovima napisano da oni nisu odgovorni za sadržaj koji korisnici pošalju, te da korisnik MORA da ima prava na to što šalje. A oni su verovatno samo u moderatorskoj funkciji tamo. Ako bi i izbio neki hao, oni bi možda pokazali svoj TOS, a onda i dali podatke ‘autora’ aplikacije.

Profile

Posted: 22 December 2009 12:57 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Kao što je već rečeno, VIZIO samo štampa majice, ljudi šalju dizajnove za koje bi trebalo da imaju prava - a nemaju.
Ako se neko žali, kriv je korisnik (‘dizajner’) i ovi mogu da na zahtev obrišu dizajn.
Ffs, k’o da ne znate kako torrent tracker funkcioniše :D

Sve u svemu, VIZIO je jedna od retkih dobrih domaćih firmi za štampanje majica. Štampanje.
Dok nisu otvorili ovaj ‘budite dizajner’ fazon, imali su relativno malu ponudu majica, sa pretežno generičnim motivima (ono, marihuane, pis sajnovi, kojekakvi natpisi i sl.) a sad konkretno znam da je samo jedan sajt pohranio preko 100 različtih, naravno copyright-infringe-ovanih, dizajnova.

Za ploču, nikad nisam kupio majicu od nekog od ovih ‘dizajnera’, već sam koristio prednost kvalitetnog a jeftinog štampanja i štampao sebi za dušu šta mi dune.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 22 December 2009 03:10 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1362
Joined  2008-06-03

e bas to…pozelim da imam majcu nekog omiljenog benda,a nema gde da se kupi,ja lepo napravim za sebe…i vozi..

Signature 

&#63743;MacBook Unibody 7.1
&#63743;MacPro 2x2.66 Ghz Dual Core Intel Xeon..
i par Android igracki…...

Profile

Posted: 22 December 2009 09:11 PM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Mario, izvini ako sam te pogrešno razumeo. Mnogo me nervira kada je neko bezobrazan i kada se na taj načn probija kroz život. Ne govorim o tebi naravno, nego o tim štamparima.

To što ste ti i Dachaz rekli za tu firmu ne stoji jer nisu to deca od pet godina da se prave blesavi i da ne znaju kako Kiza nema licencu za motiv Silver Estalonea kojeg je dao na štampu.

Recimo, odete vi sutra u Macolu ili iStyle ili bilo gde i kupite Mekića. I kaže prodavac: ‘Evo instalirao sam Vam CS paket,  Mathematicu, FC Studio, Logic Pro, saso mange softvera’. Vi pitate: ‘čekaj burazeru, ko to plaća?’ a on kaže ‘niko, džabe je! Evo potpisujem Vam papir da je sve legalno ili ako imate Vi neki Vaš kućni formular da sam ja odgovoran ja ću Vam ga potpisati’. I sutra bane inspekcija, nađe softver kod vas na računaru i - šta? Ne odgovarate?

A lično znam i za isti primer u suprotnom smeru, za firmu koja je krajem 90-ih godina izgubila veliki posao napolju zato što nije mogla da dokaže da je dokumentaciju izradila licenciranim CAD programom. Firma proizvođač softvera ih je ispratila kroz tender i skenjala ih.

Ti iz Visia ili kako se već zovu su kanda mnogo pametni, ne vidim koji je to TOS koji može da ih izvuče ako im neko zakuca na vrata i pita ih za licencu za majice koje štampaju.

A sve me je mnogo iznerviralo zbog Andreja i njegovog Srbe sa jedne strane i ovog lika što je to pustio da štampa pa zapalio i ne javlja se više, sa druge strane. Ja razumem da je ovo neprofitna ekipa ali da li to znač neprofitna samo za sebe a za druge profitna?

Recimo, bude akcija na forumu da se skuplja za nešto. Zašto se npr. ne bi odštampale majice pa platile po ceni koja je = cena za to za šta se skuplja + cena koštanja izrade majice + osnovni red za autora motiva na majici. Dakle, platilo bi se više nego što bi bilo da je samo klot za akciju ali bi sa druge strane dobio i majicu kao uspomenu za učešće na udarničkoj akciji i verovatno bi tako privukao više ljudi da se iscima. Evo recimo taj EE, dali smo svaki neke smešne pare ali boga pitaj da li ćemo ikada videti to čudo a da smo dali više nešto novca danas bi bar imali majicu da se širimo okolo i lupamo deci macole.

Ako ovaj bizmis plan ne valja onda nešto drugo, ali samo nemojte da mi budemo neprofitni sami za sebe a da neki padobranci opušteno puštaju stvari na prodaju.

Ovo sve od čoveka koji je sam sebi štampao majice.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 22 December 2009 10:37 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ja to neprofitna doživljavam kao čnjenicu da namera osnivača nije bilo ostvarivanje bilo ličnog, bilo grupnog (SMUG) profita. Isto tako mi je logično da sve akcije koje možemo sami da organizujemo, sami organizujemo, ali da se ne libimo da platimo za stvari koje ne možemo sami ili koje bi oduzimale previše vremena.
Takođe, ukoliko se može urediti da postoji priliv novca u vidu donacija, zajedničkih akcija i sl. da se taj isti novac nastavi trošiti kako bi opet cela zajednica korisnika imala koristi (softver, server, obeležja i sl.) što opet znač da se ne radi to sa ciljem da se SMUG obogati.

Ne znam, ali mislim da ako kupuješ nešto i dobiješ uverenje prodavca (ne pričam o buvljaku, već o radnjama); da je licencirani softver originalan, tj. da imaš licencu, ne znam što bi ti odgovarao ako ti bane jednog dana inspekcija. Bilo da si firma ili privatno lice, tebi je na papiru taj neki softver bio uključen u cenu. Naravno, spominjao si postojanje pisanog traga o tome. Isto tako i ovde sa Vizijom, slažeš se da na sajt stavljaš samo ono za šta imaš dozovlu za korišćenje. Oni to štampaju za tebe i šalju poštom, ali ti prodaješ. Tako su se ogradili. Da se ne lažemo, svesni su da gotovo niko nema upotrebnu dozvolu za to što prodaje, ali da su u nekakvoj obavezi da traže potvrdu o pravima za to što neko želi da se štampa, značlo bi da niko ne može ni sebi lično majicu da odštampa, recimo sa imenom benda. Igranje cenzure nije tako jednostavno. Isto kao i pri prodaji fotografija, oni kažu da si u obavezi da budeš autor i da imaš dozvolu modela za prodaju. Ti se složiš sa tim i dok god se ne dokaže suprotno, smatra se da si ti zaista autor fotografije i da ti je model na njoj dao saglasnost. Ukoliko dođe do nekog sranja, oni proslede nadležne na tvoju adresu. Ne zezaju se oni i ne odgovaraju za to. Naravno, njihovi ‘rivjueri’ (posao koji sam i ja radio) su tu samo da ne puste stvari lošeg kvaliteta i nešto što bi bilo uvrednjivo ili nezakonito. A ti si nevin, dok se ne dokaže suprotno 😊

Za sakupljanje para + majice, može i tako, neko će hteti da dâ 10€ za nešto, a neko 15€ za to nešto i za majicu. Neko će hteti da dâ i celih 15 samo za majicu 😊 Meni se ne čni svejednim da li će majicu odštampati neko (Pera koji to radi ili pominjani Vizio); a ja recimo ukucati tvoju adresu i poslati ti je, pošto si ti dao npr. tih 15€ za nešto ILI ću ići na buvljak, kupovati majicu na komad, ići u Sremčcu i štampati nalepnicu, pa lepiti to (uz sav rizik da zejbem stvar); pa trčati na poštu da ti to pošaljem 😊 Za to sam rekao to je njihov posao, time se bave, jer je Jovin ton bio u fazonu da ne treba njima dati posao. Ako je zato što ne želiš da taj neko ne zaradi, pogledaš onaj opis radnji koje bi se preduzele za jednu majicu, pa vidiš da tu zarade prodavac majice, štampar onaj ko lepi aplikaciju, vozač taksije ili GSP, kurirska služba ili pošta.. 😊 Ali smo se posle pojašnjenja razumeli 😊

Profile

Posted: 22 December 2009 11:57 PM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A kad smo već kod para i tipa organizacije, SMUG bi trebao da počne malo da profitira al samo za sebe. Kao što madamov reče bilo bi pametno staviti AdSens, možda i donacije preko PayPal, možda čak prodavati majice, bedževe…a od tih para bi se upgrejdovao hardware koji vuče SMUG, novi hdd, više memorije, a samim tim bi i korisnici profitirali sa npr boljim email sistemom, više prostora..itd

I da izračunamo neka se 50 članova svaki dan uloguje i klikne na neki adsense i eto dolar po dolar, za mesec će se nakupiti.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 08 January 2010 02:44 PM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

o.k. ljudi prosla je NG i ti praznici, a prolece nije ni tako daleko, gde smo stali sa dogovorima? red je da prolece docekamo u novom modnom trendu, sta vi mislite?
hajde da se sad nekako dogovaramo ali bez onakvih ostrih tonova i nipodostavanja tudjih misljenja, kakva god da su. neka ovo bude tolerantniji i demokratskiji forum.

Profile

Posted: 08 January 2010 03:44 PM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Mislim da bi se mogli uživo dogovarati na sledećem sastanku. Verujem da bi bilo znatno produktivnije, nego ovako 😊

Profile

Posted: 08 January 2010 04:50 PM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Slažem se sa Mariom.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 08 January 2010 08:20 PM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-12-10

takodje se slazem da se to uzivo resi. necu biti prisutan ali racunajte da se slazem kako god se dogovorite. samo javite koje ce velicine majica biti u opticaju.

Profile

‹ First  < 2 3 4
4 of 4
‹‹ 12.12.2009      16.01.2010. ››