Poslije malo dužeg vremena i raznoraznih problema, evo malo vijesti. Vidim da su pojavile zamjene u vidu Marka i Žareta, drago mi je na tome… Hvala momci na pomoći u održavanju informisanosti kolega… 😉
—-
Logitech je izbacio dve (džabe) aplikacije koje pretvaraju iPod Touch i iPhone uređaje u bežične trackpad-ove. Kako za Mac, tako i za PrC…
Link
Download za Mac - direktan link
Download za iPhone/iPod - iTunes
—-
Novi Security update, prvi ove godine - 2010-001. Važi za Leopard, Snow Leopard i Leopard Server.
Source: Hardmac
Leopard - direktan link
Leopard Server - direktan link
Snow Leopard - direktan link
—-
Ukoliko je nekome malo pobrljavio EFI prilikom update-a, Apple je izbacio restore diskove za rješavanje ovih problema u kućnom okruženju. Da li trebam da napomenem da radi samo na Intel mašinama?
CD 1.3 - iMac4,1/4,2 | MacMini1,1 | MacBook1,1 | MacBookPro1,1/1,2/3,1
CD 1.4 - iMac5,1/5,2/6,1 | MacBook2,1/2,1 | MacBookPro2,1/2,2 | MacPro1,1/2,1 | Xserve1,1
CD 1.5 - MacPro3,1
CD 1.6 - Xserve2,1 | MacBook3,1 | iMac7,1
CD 1.7 - iMac4,1/iMac4,2 | MacMini1,1 | MacBook1,1 | MacBookPro1,1/1,2/3,1
CD 1.8 - MacPro 4,1 | Xserve 3,1
Source: Hardmac
—-
Analitičari pričaju o tome šta treba da znač kupovina PA Semi-ja od strane Apple-a. Navodno će Apple do kraja godine da ima nenadmašan proizvod po performansama, cijeni i dimenzijama…
Source: Engadget
—-
Svi se sjećamo Mipko-vog izleta na Mac i njegove nabavke onog postolja za iMac. Takođe, ja se barem sjećam, kako smo svi zajedno slinili na to postolje… 😛 E, pa evo još nešto u tom stilu…
[img size=490]http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/01/space-bar-silver.jpg[/img]
—-
Još jedna runda šuškanja o Apple tabletu…
—-
Arrivederci… 😉
Djole