< 1 2
2 of 2
iTunes Account problem
Posted: 26 December 2009 12:21 PM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Probao i ovo ali ne ide :(  gde jos stoje folderi iTunes-a koji mi mogu praviti problem? Osim ovih koje sam vec cackao:

/home/music
/home/library/iTunes
/home/library/Preferences

Profile

Posted: 26 December 2009 12:32 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Što se tiče foldera to je to, jedino što meni pada još na pamet da proveriš Little Snitch ako ga uopšte koristiš jer setio sam se da je meni jednom davno odbijao da skida sa iTunes-a stvari zato što sam bio blokirao da to radi, istina nije mi izbacivao te poruke al ko zna.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 26 December 2009 01:31 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

A možeš i da prebaciš iTunes u neki program za brisanje appova (AppZapper, AppDelete i sl.) pa da vidiš šta će sve ponuditi za brisanje.

Ne vidim sad, da li si probao da reinstaliraš iTunes? Ista verzija, samo da ponovo pregaziš postojeći.

Profile

Posted: 26 December 2009 02:04 PM   [ # 19 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-21

Little snitch ne koristim..probacu da vidim sta kaze appzapper. Kako da instaliram istu verziju? Da prvo uradim export library pa u appzapper, pa onda da skinem sa apple.com? Ili samo da skinem pa prevucem u applications? Mislim, sta bi trebalo da bude ‘delotvornije’ i da ne izgubim liste sa sredjenim tagovima pesama?

hvala ljudi 😊

Profile

Posted: 26 December 2009 02:08 PM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Možeš uraditi export library, a možeš i ručno prekopirati negde pa je zipovati.
Reinstalaciju za početak možeš uraditi tako što ćeš samo prekopirati ‘novi’ iTunes preko ‘starog’, ali onda, ako to ne upali, obriši ga AppZapperom (moraćeš u podešavanjima Zappera da dozvoliš brisanje zaštićenih programa, od kojih je iTunes jedan); pa ponovo instaliraj i onda probaj.

Profile

Posted: 26 December 2009 05:46 PM   [ # 21 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-21

Obrisao sam iTunes AppZapperom, obrisao sve iz trash-a (secure emty trash); ponovo instalirao iTunes i opet nista… izgleda da nemam srece sa ovim nikako. Mozda pomogne clean install kada budem stavljao Snow Leopard za nekih mesec dana.
Bas me nervira sad ovo, vidim da je glupost ali ne da mi mira 😊

p.s. jel normalno da kada instaliram iTunes i prvi put ga pokrenem da automatski ucita sve liste i pesme iako sam ih exportovao u neki bzvz folder na desktop-u zajedno sa library…? Bukvalno kao da nista nisam ni radio iako sam lepo odradio i brisanje iTunes-a i celu instalaciju sa onim .pkg fajlom koji se skine sa apple sajta.

Profile

Posted: 26 December 2009 05:57 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Ako si ih exportovao ne znač da si ih i obrisao time 😊
I dalje su ti tamo u Music folderu.

Profile

Posted: 26 December 2009 06:06 PM   [ # 23 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Skidaj preko iPhona dok ne odradiš clean instal.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 26 December 2009 06:07 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-21

U pravu si… elem ako ti padne na pamet sta bih jos mogao da uradim u vezi ovog ‘fantomskog’ problema slobodno napisi. Znam da sam vec smorio, al’ ne volim kad ostavim neresen problem
😊

Profile

Posted: 02 March 2010 06:03 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-07-21

Izvinjavam se sto dizem temu, nasao sam resenje ovog svog problema, pa ce mozda nekada nekome koristiti. Problem je ocigledno bio u /Users/Shared folderu - verovatno sam nesto/nekada tu promenio, obrisao ili sl. ali se ne secam. Folder je i dalje bio prisutan i u njemu su bili neki zaostali Adobe fajlovi, nesto sitno tipa 100kb..Obrisao sam ovaj folder skroz i onda u terminalu odradio sledece

1)sudo mkdir -p /Users/Shared
2)sudo chmod 777 /Users/Shared

Nakon toga restart i sve radi perfektno, iTunes ne prijavljuje greske i sl. Evo detaljnijeg objasnjenja
iTunes:// Missing folder or incorrect permissions may prevent authorization

pozdrav,
Vlada

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ Sad iPhone      Otvoren iphone-kutak forum ››