imam problem sa iTunes-om
dakle skidam muziku i pre nego sto ubacim u biblioteku, preslusavam stvari preko ‘preview-a’ slucajno kliknem 2 puta i ta stvar mi ode u iTunes, ne znam ni gde je ni sta je samo znam da sam tako ubacio milion stvari a trudim se da mi sve bude lepo organizovano
any ideas???
ps. hvala svima na pomoci do sada
Pretpostavljam da je to sto Marko kaze. Verovatno ti je namesteno da ti iTunes sam organizuje muziku po folderima sto sam ja iskljucio…dok recimo mislim da je to prava stvar kod iPhoto.
Znaci tebi pesma recimo ostane tu gde jeste, npr. na usb flash, desktop itd. ali je istovremeno iTunes ubaci u svoju bazu koja je obicno u user/music/iTunes/iTunes Music
Ako je u tome problem, procitaj malo u ovoj temi gde sam ja to isto pitao 😉 (negde na sredini strane)
evo da objasnim idem na quick look i nekad kliknem dva pta i ono pocne da ubacuje pesmu u iTunes, ne znam gde je ubacuje da bih je pomerio.
da se razumemo umem ja da je ubacim u itunes ali da je ubacim kad hocu i gde hocu a ovako vidim da je itunes ucitava a ne znam gde je stavlja
znaci hteo bih da je ne ubacuje kad kliknem dva puta nego da je ubacujem sam tako sto je sta ti ja znam privucem u folder u itunes-u
uh… hvala na brzim odgovorima
Kad ideš na Quick Look pritisnes Spacebar. Tako da mi nije jasno kako to da slučajno 2 puta klikneš?
Da bi isključo to ubacivanje pročtaj moj prvi post. ITunes će posle toga da pusti tvoju pesmu, ti ćeš je pronaći u odeljku Music ali je neće prekopirati u iTunes Music folder
Nikola
Ja sam rešio taj problem tako što sam dodelio QuickTime playeru da mi bude default za .wav, .mp3 i ostale audio fajlove. Kad ih dvokliknem, odsvira ih QT i nema kopiranja u iTunes. Meni to radi jako dobro, a dosta petljam sa muzikom.
Kakav je Quick Look na Snow-u? Jel postoji nešto tipa ‘Playback lock’ ili tako nešto da kada pustiš traku da je ‘zaključaš’ tj. da ona nastavi svirati a da ti koristiš druge aplikacije, bez da muzika stane?
Ne znam da li se kosi ili ne, ali meni bi to odgovaralo, jer QT moraš da gasiš, iTunes moraš da sređuješ i brišeš pesme koje ubaci, a ovako lupiš Spacebar i pesma krene ako ti se svidi uradiš ‘Lock’ i prešaltaš se na Finder, Safari, Mail ili na bilo koju drugu aplikaciju dok ovo svira. Zapravo još bi bolje bilo da može da se podesi da je po defaultu u ‘lock modu’ tako da samo lupaš Spacebar.
A pored toga npr. loop mode bi dobro došao kad se slušaju semplovi.
Nikola, ako ti iTunes i pojede neku pesmu bez mimo tvoje volje, samo je izvuci iz iTunesa na desktop ili odakle ti ju je iTunes pojeo, a iz iTunesa je onda obriši.
Ustvari nema potrebe da ti znaš gde ti iTunes čuva muziku, dok god je ona sortirana lepo (mada, ako nije, onda ni ti ne znaš šta je u fajlu dok ga ne pustiš). Ako ti neka stvar zatreba da nekome recimo daš, onda samo izvučeš stvar/album iz iTunesa na desktop i eto ti muzike.
A sva Muzika ti se inače nalazi u pomenutom folderu Music.
Ne jede mu pesme itunes, nego ih duplicira, zato što ih on dvoklikne. Glupa i zbunjujuća default akcija da bi se na silu promovisao itunes, čtaj store.