Naime, imam problem sa rezanjem iso imidza na Dual disk.. Radi se o leopard105 iso fajlu..Odradim sve preko disk utilitija i on jednostavno mi izbaci medium write error.. Rezanje dvd diskova i cd-r radi normalno a vec duze vreme ne mogu da narezem taj iso fajl?!! Doduse ne mogu da biram dual diskove, danas sam probao na nekim omega, pre toga sa maxell, nisam siguran dali su mi i verbatim bili pri ruci..Pokusavao sam to i preko Toasta i mrka kapa.. Interesuje me sta vi mislite??
Ja imam slican problem, ali sa 10.6, kod mene snimi disk ali kad krene sledeci proces verify disk on tu pocne nesto da muva i na kraju izbaci failed.
Ima li za ovo neko resenje?
I da, na kojoj brzini da snimam? 4x ili manje?
Ja imam slican problem, ali sa 10.6, kod mene snimi disk ali kad krene sledeci proces verify disk on tu pocne nesto da muva i na kraju izbaci failed.
Ima li za ovo neko resenje?
I da, na kojoj brzini da snimam? 4x ili manje?
A da isključš Verify? Ja sam to isključo jer ne vidim svrhu toga.
Ciscenje lasera sam odradio, to mi je prvo palo na pamet, a juce sam instalirao snow po prvi put,jos nisam promenio korisnika ali sada cu… Nisam probao od juce da narezem dual…Mislim ,on reze normalno dvd i cd..Moguce li je da je ipak riknuo?
Sve je moguće, ja sam se tripovao da mi je otišao SD takođe jer mi Toast nije hteo da reže DL diskove, sve reže samo te neće, ali onda sam krenuo da pržim iz Disk U. i sve je u redu, tako da je sigurno da se računar tripuje, jer u suprotnom si nadrljao. 😊
Evo sada sam probao, opet nece izbaci ga u startu, prvo hardware error, pa medium error..Sve preko toasta, ispada da otkako sam ga kupio, polovnog, nije uspeo da nareze nijedan dual disk.Kupio sam ga naravno preko ovog foruma, naravno nije mi skrenuta paznja da superdrive ne radi kako treba, jer u sustini nisam koristio dual r diskove..Jako retko. Naime, imao sam i post ranije sa ovakvim problemom otprilike u vreme kada sam ga kupio od doticnog. Naravno sve ovo pada u vodu ako se ja tripujem, ali sve moguce opcije rezanja dual-r diskova sam isprobao, sve tutorijale..Probacu jos koji put..
Ako sam dobro shvatio rešio si problem, ali čsto da priupitam jesi probao DVD+RDL. Ja uglavnom samo njih koristim, proizvođač Maxell i nisam imao problema sem što je dozlaboga sporo. Moraću probati preko spoljnog rezača da vidim da li će biti brže.