Jesi li probao sa standardnim varijantama - bacanje Prefs fajla (za početak); a onda i bacanje kompletnih preferenci i presetova programa?
Ne znam za GoLive, ali AI ima shortcut za to - držiš Command+Shift+Alt pri podizanju programa.
mali offtopic, kad se tema već zove Adobe, a ne GoLive CS: ovo gore navedeno su standardne stvari rešavanja problema u CS paketu na OS X, i uglavnom rade (osim kod varijanti sa korumpiranim fontovima, koje se rešavaju na drugom mestu). Ja sam imao još dva zanimljiva slučaja.
1) Otvaranje novog/postojećeg fajla u AICS2 i spinning beach ball od 10-20 sekundi dok se ne pojavi artboard. Preorao sam ceo Adobe forum i naleteo na još par likova kojima se isto dešava, bez rešenja. Posle 6 meseci sam uspeo da se setim da mi u plugins folderu stoji plugin za FontExplorer X, koji sam tada instalirao pa ga nisam koristio. Bacanje istog je rešilo problem - izgleda da je AI pokušavao bezuspešno da ga nađe pri svakom startupu. Verovatno važi za svaku vrstu plugina koji traži svoju native aplikaciju.
2) Poznati bag u AICS2 12.0.1, koji će izgleda dočekati CS3 - scratch disk preference se resetuju na default posle svakog restarta sistema. Dosadno, ali Adobe izgleda planira da ponudi fix koji će koštati barem nekoliko stotina dolara :(
3) Najbolesniji bag koji mi se desio u firmi (doduše ne na mojoj mašini, nego druge dve). U pitanju je prestanak rada Command, Shift, Alt i Space tastera u AICS1, bez kojih se funkcioniše kao bez dve noge i jedne ruke. Ništa od standardnih varijanti nije pomagalo, dok nisam iskopao da je u pitanju Entourage :o - dok je podignut to se dešava, kada se ugasi sve je u redu. A kod mene svi koriste Entourage. Da ne bi svi masovno prelazili na Mail ili nešto drugo, rešenje je da se Office apdejtuje na poslednju verziju, tj instalira poslednji update. Weird.
Uglavnom, ako ti je GoLive prvi izbor, ne odustaj nego probaj nešto iz ontopica mog posta B) Mora da proradi.
Post edited by: henrik, at: 2006/11/25 14:07