< 1 2
2 of 2
[RESENO]Pomoc oko Trash-a
Posted: 31 December 2009 03:07 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

dule wrote:

Markooo wrote:

Znač tebi ti folderi ne smetaju ali se ti brineš da se slučajno ne zarazi neki PC i pri tome hoćeš da se vratiš na Tigra kako bi brisao te fajlove da se neko od Win korisnika ne zarazi?

Nemoj da brineš tuđe brine. Brini se ti za svoj računar, a neka se oni brinu za svoj.

Hmpf… jedan od tih ‘njih’ je moj sef, alergican na sve eventualne IT probleme…
Stvarno, nije mi skroz ok da direktorijume uvek brisem jedino putem Disk Utility-ja… valjda moze da se resi na neki drugi nacin…

Formatiraj USB u NTFS na Mac-u, preko NTFS3G/MacFuse/Paragon-a i imaćeš mnogo više kontrole… Ukoliko još malo se poigraš sa filesystem dozvolama i pravima korisnika, možeš da daš fleš svakome, da se ne zaraziš virusima i raznoraznim sranjima i da ga relativno normalno koristiš.

Drugo rješenje predstavlja nabavku nekog USB diska sa prekidačem za RO/RW…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 31 December 2009 12:11 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

dule wrote:

Nije da ti solim pamet, ali promeni strategiju i kaži šefu da se onda isprsi za KAV ili neki drugi AV program, jer to što radiš je samo privremeno rešenje, ako njihovi kompjuteri nisu zaštićeni. Sizifov posao. Lakše je onda gledati da se problem saseče u korenu, a ako šef ne voli IT probleme (ako si zadušen ti za IT); vremenom samo možeš više nagrabusiti. Zamisli da popiju nešto ozbiljno, pa ne mognu računari da im se upale, odu podaci..opet bi se kola na tebi lomila 😊

Profile

Posted: 31 December 2009 01:40 PM   [ # 18 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

dule wrote:

Markooo wrote:

Znač tebi ti folderi ne smetaju ali se ti brineš da se slučajno ne zarazi neki PC i pri tome hoćeš da se vratiš na Tigra kako bi brisao te fajlove da se neko od Win korisnika ne zarazi?

Nemoj da brineš tuđe brine. Brini se ti za svoj računar, a neka se oni brinu za svoj.

Stvarno, nije mi skroz ok da direktorijume uvek brisem jedino putem Disk Utility-ja… valjda moze da se resi na neki drugi nacin…

Šta kaže Terminal kada probaš sa komandom rmdir?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 January 2010 10:39 PM   [ # 19 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2009-07-14

madamov wrote:

Šta kaže Terminal kada probaš sa komandom rmdir?

Kaze ‘rmdir: RECYCLER/: Operation not permitted’

direktorijum je prazan:

ls -la RECYCLER/
total 48
drwxrwxrwx 1 dusko staff   8192 Jan 1 22:29 .
drwxrwxrwx 1 dusko staff 16384 Jan 1 1980 ..

permissions bi trebalo da budu odgovarajuce:

ls -la /Volumes/USB\ DISK/
...
drwxrwxrwx 1 dusko staff     8192 Dec 23 10:47 RECYCLER
...

ne znam sta se desava…

@mario- u pitanju je bolnica, a od lekara se uglavnom neka IT inicijativa niti ocekuje niti lako izvodi… ma problem mi je sto je pod Tigrom sve bilo sasvim jednostavno, pa su se kolege i navikle da na mom Meku svaciji flash moze da se ocisti od bilo kakvih sadrzaja… e sad to vise ne moze, sad mogu da brisem samo bilo koje fajlove, ali direktorijume ne mogu… lako cu ja za moj flash, njemu mogu i da menjam fajlsistem, ali sta je sa ostalima ubuduce…

Profile

Posted: 02 January 2010 11:39 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

[code:1]sudo rmdir RECYCLER[/code:1]
Ali iskreno, nije tvoj problem da čstiš tuđe mašine. To moraju da reše na ‘višem’ nivou. Sutra će da im dođe digitalni rengen, recimo, i čm ga povežu u lokalnu mrežu biće zaražen njegov računar od strane tih isith od kojih ti eventulano kupiš virus kada god ubaciš flash drive u njihove računare.

Pri tome, RECYCLER folder uopšte nije od virusa već je to folder za recycle bin (iliti Trash, što bi mi Mekovci rekli)

http://wiki.answers.com/Q/What_is_the_C:Recycler_folder_and_is_there_anyway_you_can_remove_the_files_contained_in_it

Pogledaj na Get Infor da nema ‘Locked’ atribut setovan.

Post edited by: madamov, at: 2010/01/02 11:44

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

< 1 2
2 of 2
‹‹ pomoc      Leopard za desctop ››