1 2 > 
1 of 2
Mac mini ili Apple TV pitanje je sad?!
Posted: 27 December 2009 10:54 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  542
Joined  2007-10-25

Od nedavno sam uveo SBB internet (8mbit-a) i odusevljen sam brzinom a pogotovo sa pregledavanjem trailera preko front row-a. 😊

Elem, posto planiram da se ponovim i sa jednim TV-om (42’) valjalo bi za njega spremiti neki ‘Front Row’ jelte… al ne znam da`l preko Apple TV-a ili preko Mac Minija?!

Gledam Apple TV je jeftiniji, a MacMini opet je kompletan racunar. Apple TV moze i da se hackuje dok Mac Mini ne mora… itd.

Koja su vasa misljenja?!

Profile

Posted: 27 December 2009 10:58 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

A npr. WD TV Live ?

elem pročtaj ovo ako te zanima http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=35549&catid=15&limit=20&limitstart=0

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 28 December 2009 12:46 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1326
Joined  2007-08-13

danas sam i ja slicno nesto razmisljao
da li skupljati za atv kao jeftiniju opciju?
ali moram unaprijed znati sta cu dobiti hakovanjem

http://gizmodo.com/247378/gizmodos-top-5-apple-tv-hacks

Signature 

http://primorskenovine.me/          http://gospostina.in

Profile

Posted: 28 December 2009 01:03 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

WD TV HD Live i da te bog vidi. Ja sam hteo to poruciti ali sam dobio dojavu da ce biti veoma zgodnih popusta u Pakomu pa cu sacekati Bozic.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 03 January 2010 09:18 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

http://www.tweaktown.com/reviews/2892/western_digital_wd_tv_mini_media_player_video_review_where_s_my_hd/index.html

Interesantan review, a u pakomu ova sprava kosta nesto preko 7000 dinara.

Ali opet za 4000 dinara moze da se pazari LG ili neki drugi dvd player koji takodje moze da pusta filmove sa USB-a (i druge fajlove naravno).

A krajnje vreme bi bilo da ture jedan USB port i na nove televizore i da sam TV ima tu opciju 😉

Ali ove sprave nemaju internal storage, nemaju wireless sinhronizaciju i nisu ni blizu po funkcionalnosti u odnosu na Apple TV ili Mac mini (you tube, internet, itd).

Mogu da odrade posao ali opet moras da spoljasnji storage prikljucis na komp, iskopiras sta ti treba pa da ga prikljucujes na te sprave… gnjav, gnjav… zovite me sitnicarem ali nema tu elegancije 😊

Profile

Posted: 03 January 2010 11:38 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

drNele wrote:

http://www.tweaktown.com/reviews/2892/western_digital_wd_tv_mini_media_player_video_review_where_s_my_hd/index.html

Interesantan review, a u pakomu ova sprava kosta nesto preko 7000 dinara.

A krajnje vreme bi bilo da ture jedan USB port i na nove televizore i da sam TV ima tu opciju 😉

Ali ove sprave nemaju internal storage, nemaju wireless sinhronizaciju i nisu ni blizu po funkcionalnosti u odnosu na Apple TV ili Mac mini (you tube, internet, itd).

Mogu da odrade posao ali opet moras da spoljasnji storage prikljucis na komp, iskopiras sta ti treba pa da ga prikljucujes na te sprave… gnjav, gnjav… zovite me sitnicarem ali nema tu elegancije 😊

Ja imam Wdovu spravicu sa hdmi izlazom i moram priznati da je opaka stvar kako sa hdd tako i sa usb-om. Ne podrzava neke formate titlova ali i nije neka mana ukoliko vam je engleski na nivou.

A sto ste tv-ea tice sa ovom opcijom,dobro je sto si spomenu.
Bas nedavno brat kupio novi tv…kad mu iskoci poruka da tv registrovao mrezu i na njoj laptop.Sad mu lap sluzi kao wireless hdd za filmove,takodje kao ulaz za i-net samim tim yoytube,weather etc. ...nije losa finta,cak sta vise uopste nije losa finta!

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 04 January 2010 01:29 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Ove mane stoje za taj model koji si gledao ali ne i za onaj koji sam ti ja predlozio. Ima mrezu, ima HDMI izlaz na kome ide pravih a ne zumiranih 1024p, ima dva USB porta a postoji i opcija da se u jedan ubaci neki USB wireless (ali onda nema dovoljnog protoka za HD video). Ja ga narucujem a planiram da mi na njemu bude uboden hard od 1TB na kome ce stajati svi filmovi a da mu ostali Mac-ovi pristupaju preko mreze. Tj, torrenti skidaju na njega preko mreze a pustanje filmova ne opterecuje mrezu. E sad, da nije tako intuitivan kao AppleTv to je tacno ali opet koliko para toliko muzike a ja VOLIM da gledam HD kvalitet filmova sto na AppleTV-u jos ne mogu a minika je dosta skuplji od ovoga.

Signature 

iMac 27\\\" i3 3.2MacBook Alu 13\\\" 2.0iPad 1stiPhone 4SiPhone 3GsiMac 20\\\" 2.0iPhone 2GiPod Classic

Profile

Posted: 04 January 2010 02:19 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

A krajnje vreme bi bilo da ture jedan USB port i na nove televizore i da sam TV ima tu opciju

Nele, svaki drugi lcd tv cak i na nasem trzistu ima USB port.

cak i oni sa nizom cenom

edit: ako ti bas zapadne za oko neki USB konekcije bez, imas ovog djavola u tehnomaniji, bar je bilo…
http://www.digitalcentre.com.au/p/863741/samsung-linkstick-wireless-usb-lan-adapter—-wis09abgnx.html

Post edited by: kanacki, at: 2010/01/04 02:24

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 04 January 2010 09:11 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

Ma video sam da skoro svaki ima USB port, ali pretpostavljam da su to servisni portovi a ne za nabadanje sticka i pustanja filmova! 😊

Profile

Posted: 04 January 2010 12:17 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-10-25

MacBee wrote:
Bas nedavno brat kupio novi tv…kad mu iskoci poruka da tv registrovao mrezu i na njoj laptop.Sad mu lap sluzi kao wireless hdd za filmove,takodje kao ulaz za i-net samim tim yoytube,weather etc. ...nije losa finta,cak sta vise uopste nije losa finta![/quote]

Sto ne rece koji model bre?!?!? 😊
Ja sam bash u procesu trazenja novog TV-a!

Profile

Posted: 04 January 2010 04:35 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-06-15

Da, svaki novi ima USB ali ne pusta svaki filmove sa njega…jeftiniji modeli dolaze samo sa podrskom slike i muziku..pa tako redom.
Elem, opet stoji da se kuburi sa kodecima jer se ne podrzavaju svi a ja odkad imam novi TV ne pustam nista sem .MKV-a, a televizore sa USB podrskom za pustanje HD filmova tesko da ces skoro naci (barem ne za prihvatljive pare)

Signature 

Profile

Posted: 04 January 2010 06:46 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  761
Joined  2009-11-22

drNele wrote:

Sto ne rece koji model bre?!?!? 😊
Ja sam bash u procesu trazenja novog TV-a!

Samsung -extra big screen,noviji model mislim da je u pitanju oko 42incha-nisam siguran.Ali cu ti do kraja sedmice odgonetnuti OK?!
Tv jos u sebi ima cpu(ili tako nesto) za poboljsanje dvd/divx filmova…
uglavnom izgleda kao kompjuter samo sto nema tastaturu,misha i przilicu !
😊

Signature 

MacBookPro5

Profile

Posted: 04 January 2010 08:16 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Klik miii…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 05 January 2010 02:18 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

drugari, vidim da se ovaj post zahuktava, ako ima interesenata za LCD TV mozemo napraviti akciju kao za dell monitore, ali ne bih za jedan, dva da se naprezemo.

so, ako ima kupaca, moze po nabavnim cenama da ide recimo opet nedelju dana, ali se skupite barem 5orica pa da oglasimo sve u fullu-u kao prosli put. Eto… ako je kome i pomoglo… B)

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 05 January 2010 11:56 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

A koji lcd tv bi mogli biti u igri? Mozda sam i ja zainteresovan… Kanacki, daj neke preporuke 😉

Profile

Posted: 05 January 2010 01:07 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Mislim da sam i ja zainteresovan, ali mi treba neki najjeftiniji model LCD-a.

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ Najstariji post na internetu      Doslednost ››