1 2 > 
1 of 2
Spam filter za Mail.app
Posted: 17 January 2007 09:05 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Da li neko može da preporuč neki pouzdan spam filter za Mail, sa naglaskom na ovaj novi jpeg spam, tj. neki sa odgovarajuće preciznim algoritmom za tu napast? Od skoro su počele da me zasipaju takve poruke sa sličcama.

Hvala.

Profile

Posted: 18 January 2007 01:57 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1306
Joined  2005-10-14

SpamSIeve…

http://c-command.com/spamsieve/

Mene je reshio bede…

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

http://www.mpeg2works.com/bannercb.jpg

Profile

Posted: 18 January 2007 10:20 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  239
Joined  2005-10-31

Baš taj sam sinoć instalirao i počeo sa treningom, videćemo kako će se pokazati.

Profile

Posted: 18 January 2007 06:36 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Evo ja ga koristim vec 2 meseca i mogu da ti kazem da sam prezadovoljan…Imam 9 email naloga i, mozda jednom nedeljno, 1-2 spam maila ne odu u kreiran Spam folder…Ostalo sve pogadja 100%...

Signature 

\"The defining characteristic of Windows users is that they have an incredible ability to put up with any crap that is shoved in front of them.\"

Profile

Posted: 21 January 2007 08:21 PM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Meni se malo ne dopada ideja da mi još jedna ikonica čuč u docku, makar i dok mi je otvoren Mail.app (što je uglavnom 24x7). Nisam video načn da se ona ukloni. Promena ikonice u photorealistic blaago popravlja stvar 😊

Profile

Posted: 22 January 2007 03:02 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  443
Joined  2005-05-16

voyager wrote:

Meni se malo ne dopada ideja da mi još jedna ikonica čuč u docku, makar i dok mi je otvoren Mail.app (što je uglavnom 24x7). Nisam video načn da se ona ukloni. Promena ikonice u photorealistic blaago popravlja stvar 😊

Ako ti baš smeta ikona u doku (a jeste grozna); uradi sledeće: lociraj SpamSieve, desni klik, pa ‘Show Package Contents’, onda otvoriš Contents/Info.plist i klikni na ‘New Sibling’, odnosno dodaj nov property:

Property List: LSUIElement
Class: String
Value: 1

Ako ovaj sibling kojim slučajem već postoji, verovatno mu je vrednost 0, promeni je na 1.

Snimi i pokreni Mail ponovo (možda će trebati dva puta, da LaunchService ‘uhvati’ promenu).

Profile

Posted: 22 January 2007 06:15 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Uradio sam to i zaista, trebalo je pokrenuti mail 2x da bi se registrovala promena 😊
Hvala.
Jel to mogu tako za svaku aplikaciju?

Po defaultu mi se otvara .plist file u OmniOutlineru, u kome je sve pregledno, ali je problem da sačuvam fajl, jer npr. TextEdit čuva fajl direktno odakle je otvore (kad je .plist u pitanju, to je obično unutar samog .app paketa); ali OmniOutliner me vrati na Desktop, pa tu da čuvam poseban fajl, pa da ga posle vraćam u .app mi je malo smor. Jednostavnije mi je otvoriti TextEdit 😊

Šta vi koristite za takve prepravke?

I..da li onda isključte onail Mailov default Junk mail filter ili ostavite i njega, samo namestite da junk mail šalje u Spam, a ne u Junk folder? 😊

Profile

Posted: 23 January 2007 12:53 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Post edited by: milke, at: 2007/01/23 01:04

Profile

Posted: 23 January 2007 01:03 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

voyager wrote:

Hvala.
Jel to mogu tako za svaku aplikaciju?

Da, ali tako gubiš i meni, pa nema meni komandi, a ni skraćenica (ctrl+C, ctrl+V, ctrl+O…). To je korisno samo kod applikacija koje treba da rade kao nekakvi deamon-i, u pozadini…

voyager wrote:

Po defaultu mi se otvara .plist file u OmniOutlineru, u kome je sve pregledno, ali je problem da sačuvam fajl, jer npr. TextEdit čuva fajl direktno odakle je otvore (kad je .plist u pitanju, to je obično unutar samog .app paketa); ali OmniOutliner me vrati na Desktop, pa tu da čuvam poseban fajl, pa da ga posle vraćam u .app mi je malo smor. Jednostavnije mi je otvoriti TextEdit 😊

Šta vi koristite za takve prepravke?

.plist je najobičniji xml fajl, možeš ga menjati u TexEditu, ili bilo kojem ASCII editoru. Meni je default ‘Proprety List Editor’, koji dobiješ kada instaliraš developer tools i nalazi se u ‘/Developer/Applications/Utilities’, jako jednostavan i pregledan za upotrebu.

voyager wrote:

I..da li onda isključte onail Mailov default Junk mail filter ili ostavite i njega, samo namestite da junk mail šalje u Spam, a ne u Junk folder? 😊

Nemam pojma, ne koristim (još) SpamSieve.

Profile

Posted: 23 January 2007 01:08 AM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

E, sad još neko da mi objasni kako u usranom (ja se izvinjavam, ali zaista sam poludeo) SimpleBoardu bez mnogo muke zakačti sliku uz tekst, pa da mu budem večno zahvalan!

Profile

Posted: 23 January 2007 07:15 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

2 klika na IMG dugme pa paste url slike..ili jedan klik, pa paste, pa još jedan klik…ili ručno kucanje tagova..što vidim da si radio, ali i nedostaje adresa slike..zavisi šta je kome jednostavnije 😊

Profile

Posted: 30 March 2007 12:27 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

I ja instalirah SpamSieve pre desetak dana, mogu vam reći da je prilično sredio situaciju sa spamom u Eudori u Mailu, toplo preporučujem.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 01 April 2007 11:52 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Radi, radi. Pre par dana sam stavio novu verziju (mislim da je 2.6); pa sam opet morao da uklanjam njegovu ikonicu iz docka 😊 Nije mi jasno zašto to oni sami nisu rešili drugačje.

Hvala Milke 😊

Profile

Posted: 26 November 2007 10:03 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

Pitanje za one koji su na/u Leopardu: da li je Apple uradio nešto naprednije po pitanju spama u Leopard Mail-u, ili da naručujem SpamSieve?

Profile

Posted: 27 November 2007 12:46 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-10-14

Ja i dalje koristim SpamSieve tako da ne znam za Leopardov filter…

Signature 

Profile

Posted: 27 November 2007 01:41 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-16

SERBIAN wrote:

Ja i dalje koristim SpamSieve tako da ne znam za Leopardov filter…

Radi OK u Leu?

Profile

1 2 > 
1 of 2
‹‹ iMail      Xslimmer ››