1 2 > 
1 of 2
prikaz telefonskih brojeva, neobičan ‘problem’
Posted: 06 January 2010 08:54 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  164
Joined  2009-12-02

Narode,

imam jedan neobičan ‘problem’ ako se tako može nazvati. Naime, kada me neki ljudi zovu na ekranu se ispiuje +38163xxx a nekada samo 063

XXXXE sad, ja kada u svom imeniku preimenujem brojeve i svima stavim +381xxx, onda kada me brojevi zovu ne vidi njegovo ime iz imenika i ne vidi se slika ako postoji vezana za taj broj i slično, ali zato u porukama piše celo ime.

A obratno, ako ostavim u telefonskom imeniku format 063xxx onda mi se ispisuju imena i sve ostalo, ali zato u porukama samo broj, bez imena i nemam blage veze ko mi je poslao poruku

Da li se ovo može srediti ?

Hvala unapred

poz

Profile

Posted: 06 January 2010 09:36 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Jel imaš instaliran CallerID Fix?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 06 January 2010 11:03 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

ne, šta je to?

jel to originalni neki program, ili mora da se JB telefon?

Profile

Posted: 06 January 2010 11:39 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Nije originali, zemlje u kojima je dostupan iPhone, ti problemi ne postoje jer to operater sredi a tamo gde nema ovaj program obavi posao.

Mislim da treba da ti tel bude JB.

Signature 

Profile

Posted: 06 January 2010 11:50 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

pu… koje sr…nje! Koja smo mi banana zemlja! ej, crnogorci imaju iphone, eej… A ovde pišljivi telenor i telekom ne mogu da se dogovore, nego oće da drže velike cene interneta i neće da popuste pred applom…

Pu… kako me nervira ova odvratna banana država… zar sve moramo zadnji da radimo? Zar svi moraju da budu ispred nas? U svakom pogledu pa i u ovom…

mislim, do ‘juče’ mi je pisalo mobtel, telenor nije takvu glupost mogao da ispravi 3 godine, šta reći za bilo šta drugo!

se…m ti se u zemlju

p.s. hvala ti puno na info i pomoći…

Post edited by: zverko, at: 2010/01/06 11:51

Post edited by: zverko, at: 2010/01/06 11:52

Profile

Posted: 06 January 2010 02:26 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ovo glede Mobtel/Lelenor relacije… Problem je što je u baznim stanicama (kako kažu) upisano Mobtel, pa onda treba vremena da se zamijene bazne stanice kako bi stalno pisalo Lelenor.

A da smo banana država - nismo… Još smo gori… 😠 😠 😠 Bolje da ne počnjem…

LM, instaliraj CallerID Fix i riješio si svoj problem. 😉 Kao što ti Marko reče.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 06 January 2010 04:09 PM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

iPhone nije tu ne zato što se neka dva seoska kučeta trvu između sebe koji će ga ugrabiti, već zato što Apple misli ad ne bi imao puno posla i koristi ovde, što zbog neuređenih zakona (pre svega to); što zbog kvaliteta tržišta (manje verovatno).
Ista priča sa zakonima je i sa PayPalom.

Profile

Posted: 06 January 2010 04:33 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

A kako onda Bosna imam PayPal? Dole dobri zakoni? :laugh:

Signature 

Profile

Posted: 06 January 2010 08:09 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

Izvini Mario, ali to što si rekao nije baš tačno. Glavni razlog što Apple neće da dođe u Srbiju jeste taj što ne postoji dobra internet mreža i ‘normalni’ internet paketi bez kojih Apple ne posluje sa zemljama! Jer glavna poenta iphone-a jeste upravo u internetu. Crna Gora ima 50% jeftiniji internet. Tebi je u Srbiji 1 MB 40 din!?!? A najeftiniji paket u Telenoru jeste 300 MB mesec dana za 590 din + PDV + ovaj novi porez, što izađe na oko 700 din, što je apsurd!

A da je Srbija malo tržište nije, 10 puta je veće nego Hrvatsko, još toliko nego Crnogorsko a koliko je veće nego Bosansko, o tome da ne govorim. Imamo najveće trgovanje i suficit sa okolnim zemljama, pogotovo u okviru CEFTA sporazuma. (znam ekonomista sam 😊 )

Tako da je Apple-u u velikom interesu da dođe kod nas ali jednostavno ne može, jer mu ovi ne daju, a ne pada im na pamet da se sa idiotima cenjkaju i ciganišu. Ako smo mi cigani i deremo klijente, oni nisu i sa takvima neće ništa.

A neko je lepo rekao, zakoni u Bosni? A imaju pay pal? Biće pre da je to političko pitanje

edit: zaboravih, evo Pay Pal dolazi kod nas uskoro, što su i potvrdili, jer njima je to u interesu, ali treba se dogovoriti sa nama idiotima prvo

Post edited by: zverko, at: 2010/01/06 20:11

Profile

Posted: 06 January 2010 10:44 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

zverko wrote:

Izvini Mario, ali to što si rekao nije baš tačno. Glavni razlog što Apple neće da dođe u Srbiju jeste taj što ne postoji dobra internet mreža i ‘normalni’ internet paketi bez kojih Apple ne posluje sa zemljama! Jer glavna poenta iphone-a jeste upravo u internetu. Crna Gora ima 50% jeftiniji internet. Tebi je u Srbiji 1 MB 40 din!?!? A najeftiniji paket u Telenoru jeste 300 MB mesec dana za 590 din + PDV + ovaj novi porez, što izađe na oko 700 din, što je apsurd!

A da je Srbija malo tržište nije, 10 puta je veće nego Hrvatsko, još toliko nego Crnogorsko a koliko je veće nego Bosansko, o tome da ne govorim. Imamo najveće trgovanje i suficit sa okolnim zemljama, pogotovo u okviru CEFTA sporazuma. (znam ekonomista sam 😊 )

Tako da je Apple-u u velikom interesu da dođe kod nas ali jednostavno ne može, jer mu ovi ne daju, a ne pada im na pamet da se sa idiotima cenjkaju i ciganišu. Ako smo mi cigani i deremo klijente, oni nisu i sa takvima neće ništa.

A neko je lepo rekao, zakoni u Bosni? A imaju pay pal? Biće pre da je to političko pitanje

edit: zaboravih, evo Pay Pal dolazi kod nas uskoro, što su i potvrdili, jer njima je to u interesu, ali treba se dogovoriti sa nama idiotima prvo<br><br>Post edited by: zverko, at: 2010/01/06 20:11

Evo priduži se

http://www.petitiononline.com/iph3grs/petition.html

Signature 

Profile

Posted: 07 January 2010 12:34 AM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

o hvala druže

pridružio sam se

poz

Profile

Posted: 07 January 2010 04:24 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Nisi u pravu zverko. I ja sam ekonomista, zato sam i rekao da mi drugi argument, tj. opravdanje, da je tržište malo, ne pije vode, ali nisi u pravu za kvalitet mreže.
Ne može me niko ubediti u to da je mreža u Bocvani bolja od one u Srbiji :D A u Bocvani prodaju iPhone. Prodaju ga svuda gde je T-Mobile ili Vodafone, bez obzira o kojoj se džungli radi.
Nego, šalu na stranu, internet pakete koji se kojekuda kupuju ili dobijaju uz iPhone su napravljeni zbog iPhonea, a kao takvi nisu postojali ranije ili su bili znatno skuplji. A koliko se sećam, pre par meseci sam čtao da je internet, konkretno ADSL, suludo skup u CG. Taj zemaljski je svakako bio, a možda još uvek jeste jeftiniji u Srbiji. Takođe, pogledati treba i koliko košta 1MB u CG, pre dolaska iPhonea.
A BiH verovatno ima definisane zakone o elektronskop potpisu, o vlasničkoj strukturi ili o statusu nacionalizovane imovine (neki sličan banalan problem je bio sa dolaskom IKEA na naše tržište).

Profile

Posted: 07 January 2010 08:53 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2009-12-02

U CG imaš internet (adsl) od 5 eura, a brzina je 1024 (ali nije flat, nego na mb)... Tako da je mnogo jeftiniji nego ovde… A da jesu uveli internet pakete zbog iphone jesu, ali to opet nema veze. Barem su uveli. A nije tačno da je Iphone tamo gde je Tmobile, jer Tmobile nije po celoj evropi i svetu. To zavisi samo od toga da li je neko sklopio ugovor sa njima. A ja se nadam da će jednom sklopiti.

A da nam je kvalitet mreže bolji nego u Bocvani, pa to jeste 😊 tu nema diskusije.

A što se tiče nas, i mi sad imamo elektronski potpis, možeš ga uzeti u Pošti ili u Privrednoj komori Srbije. A uskoro će i zakon od elektronskoj trgovini da se donese. A to što nema određenih zakona ne pije vodu, jer mnoge su kompanije dolazile u Srbiju uprkos nedostatku mnogih zakona jer je profitna marža izuzetna. Samo neko (telenor i telekom) jednostavno ne dozvoljavaju, u ovom slučaju, Iphone-u da dođe u Srbiju. A mogao si i da primetiš koliko se forsira Samsung u Srbiji, a za to postoji debeli razlog

I još nešto, nema veze što se prodaje u Bocvani, može iPhone da se prodaje u svakoj zemlji bez obzira na operatere. I u Crnoj Gori se prodaje legalno kako kod operatera tako i u Jabbuka radnji. A kod naših ne postoji 3GS, ima legalan 3G i to u jednoj radnji dok u onoj drugoj na ušću nema. I prodaje se za neverovatnih 78.000 din. Znač najnoviji model se u CG prodaje za oko 700 eura (32GB) dok se stari model 3G u Srbiji prodaje za iste pare. Smešno, zar ne? A takođe, Problem je taj što se njihovi operateri barem cimaju a naše bole uvo. Samo se seti koliko im je trebalo da za običan 2G i 3G uvedu podešavanja. Za 3GS još uvek nemaju. Rekli su mi (telenor) da će biti automatizovano za nekih 6 meseci. Sramotno.

Dakle sve je do operatera i zemlje uopšte. Oni jednsotavno neće da se ciganišu.

poz

Post edited by: zverko, at: 2010/01/07 20:54

Profile

Posted: 07 January 2010 10:50 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

To sa tržištem neće baš da ide, jer da bi iPhone imao veće tržište u Srbiji potrebno je da postoji veći nivo edukovanosti građana.

Evo Zverko uzmi sebe za primer razočarao si se u gomilu stvari u vezi iPhone, te ne mogu se slike prebacivati preko plavog zuba, te ne može ovo, te ne može ono više se i ne sećam o čemu si već pisao. Ljudi u Srbiji su navikli na 4000mega piksela, navikli su da na telefon prikače koje kakvu ogrlicu ili lančć, navikli su da prebacuju .gif slike ‘volim te budalo’ ili ‘sliku krave koja plače a iznad nje piše <ovoliko mi nedostaješ>’.

I Telekom i Telenor treba da potroše 100x više para na tehničku podršku nego što je to potrebno sa Nokia ili Samsung…itd Jer zamislite nekoga kad nazove podršku i pita ih a ovi mu odgovore, znaš otiđi u itunes i klikni tu, a ovaj će biti u fazonu išta?

A onda opet iPhone totalno otpada za mlađe generacije jer em nema blic što znač nema snimanja bezobraznih filmića u autu, stanu…i drugim mračm mestima. em nema mogućnosti za prebacivanje istih i tračanje…iPhone nije realan kod nas, jer ljudi ne kapiraju.

Signature 

Profile

Posted: 08 January 2010 12:32 AM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Ne slazem se sa ovim iznad (eto upadoh iz vedra neba 😊 ); svi ovi problemi postoje i u drugim zemljama gde ima legalnog iPhone-a. Stoji da zivimo u jednoj vrlo (ne bih da se izrazim) zemlji ali moglo je da bude mnogo gore. Moldavija je najsiromasnija zemlja u Evropi a imaju Orange preko koga kupuju iPhone. Ako mislis da se u Moldaviji, Bosni, Hrvatskoj ili cak Madjarskoj ne koristi telefon za snimanje bezobraznih klipova i tracarenje i cistu kicericu bojim se da gresis. Pa Crna Gora ima manje stanovnika nego Novi Beograd a ima mogucnost legalnog iPhone-a po OK ceni . Da li iz toga sledi da su svi crnogorci emancipovani i da se ne snimaju po kolima?
Po meni je nase samoubistvo to sto ovde dolaze firme koje ne smeju/zele da urusavaju monopolisticke cene precutnim dogovorom.

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 08 January 2010 12:47 AM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

I to je tačno, ja samo hoću da kažem da iPhone ne ide baš uz mentalitet ljudi na Balkanu. A to što ga imaju crnogorci to je politika i ništa više, za hrvate mi je razumnije da imaju nego crnogorci.

Da se Srbija pojavila u nekom od 007 filmova i mi bi imali iPhone B)

Signature 

Profile

1 2 > 
1 of 2