Problem sa ikonicama aplikacija
Posted: 12 January 2010 06:23 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  11
Joined  2010-01-12

Pozdrav. Vlasnik sam Macbook-a već nekih dobrih pola godine. Prezadovoljan sam svime viđenim samo me jedan problem j… u glavu. Kada instaliram aplikaciju i smestim je u dock uvek kada je prvi put palim posle startovanja Macbook-a pojavi mi se ikonica programa koj palim na desktopu. ÄŒovek koj mi je instalirao Photoshop (nešto mi je bio Mac kod njega pa mi je usput instalirao) sredio mi je da mi se kod njega ne pojavljuje ikonica ali se ne setih da ga pitam u čemu je fora. Tražio sam na Yahoo Answers, neko je već postavio isto pitanje i dobio odgovor ali ja nisam razumeo šta i kako. Možda će me neki od vas ovde sprdati što ne znam da sredim to, ali jbg početnik sam na Mac-u.

Thanks in advance!
😊

Inače što se sajta i foruma tiče sve pohvale, stvarno ste sve odlično organizovali i već ste mi nekim ranijim tredovima pomogli oko nekih problema. Svaka čast!

Profile

Posted: 12 January 2010 08:21 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  689
Joined  2006-09-28

Nisam nikada video da se to nekom deshava.:blink:

Signature 

iMac 24inch 2.8Ghz
iPhone 1st gen 8GB
Untitlr
jeestyle [@] gmail com

Profile

Posted: 12 January 2010 09:29 PM   [ # 2 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-01-12

Evo možda će screenshot pomoći:

Ovo u gornjem desnom uglu.

Znač ko male ikonice za hard disk. :side:
btw Skinuo sam program koji sakriva sve ikonice sa desktopa, ali nije to to, meni treba da uopšte ne moram da čekam kada palim aplikaciju i da mi se ne otvara više onaj prozor koji mi se uvek otvori ko kad prvi put instaliram aplikaciju samo što ne moram da je instaliram.
Drugi screenshot:

Profile

Posted: 12 January 2010 09:42 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Da li ti kada skineš neku aplikaciju znač .dmg fajl, i kada ga pokreneš prevučeš tu aplikaciju u Application folder?

Ako aplikaciju iz applications folder otvoriš i desi ti se ovo (što je nemoguće) onda je to problem.

Ako pokrećeš .dmg fajlove ovo je normalno što se dešava, jer .dmg je kontener u kome se nalazi aplikacije, znač .dmg nije aplikacija.

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 12 January 2010 10:13 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Joined  2010-01-12

Hvala na pomoći. Nešto sam pogrešno ukapirao, mislim da je sada ok. Može lock na temu. 😉

Profile

‹‹ Bye bye Wacom      Widget ››