PROBLEM sa Snow Leopardom
Posted: 13 January 2010 04:22 AM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  249
Joined  2006-10-13

Instalirao sam Snow Leopard upgrade na svoj iMac ali ne primecujem da je ubrzo rad. Inace, iMac je pre te instalacije usporio dosta rad iako je updatovan redovno tako da je i posle Snow Leoparda ostao prilicno spor. Star je 9 meseci. Rec je o 24 inca na 2.66 GHZ, 650G,4 GB RAM.
Instalacija je uradjena sa originalnog CD-a koji je potpuno neostecen a uradjena je i verifikacija diska preko Utility.

Sada se pojavio i drugi problem koji ranije nisam imao a to je da za neke skinute torrente prijavljuje da instalacija nije moguca. Konkretno to je Age of Empire Warchiefes III iako ranije instalirana osnovna igra Age of Empire III radi besprekorno (takodje krekovana -NO CD creck)

Da li je neko vec imao ovakav problem i moze li se otkloniti ponovnom instalacijom Snow Leoparda?

Nisam nikad bekapovao sistem pa zbog toga malo oklevam

Signature 

iMac9.1
MacBookAir mid 2010
iPodTouch 3rd gen.
iPhone 3GS 32 GB
iPhone 4s 16GB White
iPad 3 32GB WiFi +4G

Profile

Posted: 13 January 2010 06:38 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ako si radio samo update (tj. archive and install); vjerovatno je ostalo posljedica od starog sistema, što ne bi trebalo da se dešava sa čstom instalacijom (clean install, ne čuvaš ništa od prethodnog sistema).

Što se bekapa sistema tiče, nema ništa prostije, jer su svi neophodni alati uključeni već u sam sistem, tj. njegovu instalaciju/instalacionu proceduru.

Ja kad instaliram nanovo sistem (obavezno imam dve particije ili ako baš mora da ima/ostane jedna onda eksterni hard); prvo sa Disk Utility-jem uradim image sistemske particije, koji sadrži sve podatke na toj particiji. Onda nastavim sa instalacijom sistema prilikom koje nanovo formatiram tu sistemsku particiju i onda imam čst i fajl sistem. Instaliram sve neophodne programe i to je to. Mount-ujem poslije toga onaj image od sistema što sam napravio prije/prilikom instalacije i iz njega samo iskopiram fajlove koji mi trebaju…

I to je sve… Tebi samo ostaje da naučš gdje se šta nalazi (Library/Application Support, Library/Preferences, ~ skoro svi folderi osim probranih stvari iz Library\Application Support-Mail-Preferences-Safari-Widgets i ostatka po potrebi)...

Hajd’ sad lagano… 😉

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile