Da rezimiramo, predlažeš da bacimo Mambo ili bilo koji gotovi open source CMS i sajt uradimo kompletno od nule sa sve razvojem našeg CMS-a?
DA.
‘već delove aplikacije koje koristimo (komponente za bekap, user menadžment, publikovanje vesti sve po kategorijama, privilegije, generisanje PDF-a itd.).’
Da ne ispadne da sam bezobrazan, ali mrzi me da ti objasnjavam, zaista. Za vise informacija oko ‘naseg’ cms-a > http://www.textpattern.com/
‘Ti kanda ne praviš razliku između Web sajta i Web aplikacije. I šta tebi tačno znač ‘kodiranje’? Meni je to ‘pisanje programskog koda u tekst editoru’ i ništa više. U poslednje vreme me taj izraz naročto nervira kada se koristi kao zamena za programiranje, kao i nazivanje skriptova ‘skriptama’. Za mene su skripte ono što fotokopiraš na fakultetu.’
Na internetu se moze naci nekoliko ljudi freelancera koji daju usluge CODINGA, prevedeno na nas NewAgeSrpski KODIRANJA. Slazem se da je rec rogobatna, ali sta sad? Ja sam kriv sto je koristi pola web develop Srbije?
Hot JavaScripts, JavaScripts, Scripts potrazi na Googlu i videces da su rezultati vezani za gotove delove koda, sto je slicno delovima biblioteke C++ ili VBa. Ok, za tebe su to ‘skriptovi’, za mene su skripte. U cemu je problem, ako mislimo na istu stvar.
Zadivljujuce kako svi govorimo Srpski, a opet jedni druge ne razumemo. :dry:
Da ja ne tupim mnogo, jer stvar je vrlo prosta, a ja sam preko modema. Hajde da napravimo konkurs sa graficki layout sajta, glasamo, ko pobedi na glasanju, njegova verzija se radi.
I’m Serb, so I’m crazy.
EDIT
Prvo da se izglasa template, pa cu ja iskodirati jedan mali cms i onda mi mozete postavljati pitanja.
Post edited by: sirNemanjapro [PTS], at: 2007/01/26 22:34