Pošto naše kolege iz HR redovno imaju radionice http://www.istyle.hr/hr/Pro-radionice zašto se to ne bi kod nas desilo. Ono što bi bilo zanimljivo da se te radionice odvijaju u okviru Apple prodavnica i da se na računarima demonstrira šta se može. Mislim da bi to bio pun pogodak.
Npr. u jednom Apple radnji Adobe paket, u drugoj Audio programi, u trećoj Video itd.
Iako je cimanje, a mislim da neki od vlasnika neće pristati na to, ja sam opet za da se u nasoj režiji to odigrava. Evo ja sam spreman da cimam midi kontrolere, svoj macbook i ostale gluposti a kapiram da imam još dosta ljudi koji bi to isto uradili. U suštini dovoljno je imati laptop i to je.
Moje oblasti koji bih mogao da pokrijem: Logic, Reason, FinalCut
Eto, ja hteo da pravim ‘radionicu’, još da podelimo softver, pa se pojavili samo dežurni krivci, Miki i Joca 😊
Tebe je prvog mrzelo da se cimaš iz blokova 😛
Vidimo se 13. pa ćemo se I TADA dogovarati o ovoj ideji. Pre nego što će se Macola otvoriti, pričao sam sa Popom, mislim da je i Miki bio tu, o držanju nekih radionica na Apple softveru i hardveru. Konkretno, od mene bi tu bio rad sa Apertureom i fotografijom uopšte.
Peđa je to spominjao i na forumu ranije.
Kao i onda, i sada ću reći - interesuju me pro tools video radionice i ukoliko održavanje tako nečega ne bi bilo preskupo, pohađao bih to.
Peđa je to spominjao i na forumu ranije.
Kao i onda, i sada ću reći - interesuju me pro tools video radionice i ukoliko održavanje tako nečega ne bi bilo preskupo, pohađao bih to.
Ovo je sve dzaba.
drdra wrote:
Rezon, logika i finalni rez.
Super, mozemo se podeliti u beginner i advance, u zavisnosti ko zna koji program bolje :D
EDIT:
@Dachaz zapravo jedino ti ćeš morati da kompeziraš učešće sa nekim kolačćima u vidi hrčaka ili nekim hrčak bombonama. 💋
ovo je interesantno,rado bih slusao
profesor informatike mi je kreten,a inace kompjuteri me interesuju,pa sto da ne znam malo vise o njima,i nekim programima
Dachaz šta podrazumevaš pod pro tools video radionice?
Da neko odradi crash course korišćenja FCS paketa.
Mene me najviše interesuju Final Cut Pro i Motion - DVD Studio Pro sam savladao kad mi je bio potreban, a slabo sad imam slobodnog vremena da zaludno klikćem po ovim drugima i čtam tutorijale. Ovako, sa živ čovek, lakše se počne, a posle je lako.
Da se razumemo: ne želim da se profesionalno bavim ovime, već sam oduvek petljao sa kojekakvim video alatima u trenucima dokolice i klepao neke klipove. iMovie jeste dobar za to, ali me nervira što neke stvari mogu da radim sa starim (‘06) a neke sa novim (‘09); da ne spominjemo sve što se ne može uraditi.
Naravno, radionica ne bi bila radionica da na kraju nemamo neki projektni zadatak da (snimimo i) izmontiramo nešto, pa da napravimo mini-festival sa prezentovanjem radova 😊
Svaki mesec organizujeme sastanke, zasto oni i nebi imali i neki edukativni deo?
Naravno nosioci priprema i izlagaci bili bi clanovi SMUG.
Mislim da to iziskuje malo vise napora od pojedinca da izvsi pripreme za realizacju ‘radionice’, ali da bi samo izlaganje bio dobar slagort da se nesto novo nauci i naravno razmene iskustva, pa ca i da se povede polemika.