Na prodaju Apple iBook G4 sa sledecim karakteristikama:
14.1-inch (diagonal); 1024 x 768 resolution, TFT XGA display
1.33 GHz PowerPC G4 processor
768 MB DDR SDRAM (expandable to 1.5 GB );
slot-loading SuperDrive Matsushita (DVD±RW/CD-RW)
One FireWire 400 port and two USB 2.0 ports
Built-in 10/100BASE-T ethernet,
54-Mbps AirPort Extreme wireless
56K V.92 modem
Hard Drive
Size: 60 GB
Manufacturer: Portable Toshiba
Type: IDE
Graphics and Display
Graphics ATI Mobility 9200 RAM: 32 MB
Size (LWH): 10.2 inches, 12.7 inches, 1.35 inches
Weight: 5.9 pounds
Power
Rated Charge (normal use): aproximetly 4-5 hours
================================================
Inace laptop je u EXTRA stanji, i legalan je, koriscen je samo u kuci,
na stolu…nikada nije iznosen napolje, i prepun je softwera za sve i
svasta, na njemu je trenutno MAC OS X TIGAR 10.4.8 sa svim zadnjim
update-ovima i sve to radi besprekorno!!!
================================================
kontakt samo na mail .(JavaScript must be enabled to view this email address)
izvini, nismo znali…
nije jasno sto ti se mejl zove ‘kupi komp’ i sto izbegavas forum kad si vec napisao da imas na kompu ‘sve i svasta’? Placen softver, nadam se?
Mislio sam da ti izadjem u susret i da ti dam motor i bez doplate, ali ipak ostaje ovako kako sam rekao. Ako se predomislis, naravno 😊
pod 1. Na kraju objasnjenja rekao sam bez uvrede…to znaci da je sve ono sto sam napisao pod PS, trebalo da zvuci kao sala 😉
nije jasno sto ti se mejl zove ‘kupi komp’ i sto izbegavas forum kad si vec napisao da imas na kompu ‘sve i svasta’
pod 2. apsolutno ne izbegavam forum, nego mail konstantno proveravam…i mnogo pre cu da vidim ono sto mi posaljes na mail, nego ono sto mi posaljes na PM…ovo za koriscenje maila je bila moja molba kako bi meni olaksali komunikaciju sa potencijalnim kupcima
nije jasno sto ti se mejl zove ‘kupi komp’
pod 3. Znate vec, kako stoje stvari sa username-ovima na tzv. www - mail client-ima, sve skoro zauzeto, ostaje ti da izaberes izmedji skroz glupog i delimicno simpaticnog username-a - Vi procenite za sta sam se ja odlucio! 😛
Placen softver, nadam se?
pod 4. Naravno placen, mislim na OS
X
Mislio sam da ti izadjem u susret
Ako zajsta zelis da mi izadjes u susret, izbroj brate kintu ili izvadi neki Intel MAC i reci tvoju cifru 😉 😉 😉
take it easy, brate, ne vredjam se ja, vec salim 😊
Ne bih ti ozbiljno motor ni nudio a ni dao, ponudio bih ti njivu inicajalno u sali, ali na njoj nemam Apple nalepnicu pa sam mislio da je ovo adekvatnije da se nasalimo. A poenta moje sale je da je to mnogo para za tu masinu. Ona je odlicna i vrednost joj je velika, ali za te pare imas iMac G5 17’ na 1.8!
za te pare koje ja trazim za iB mozes verovatno da kupis, jedno ar i po te njive koju nudis (pod uslovom da je prosla struja i kanalizacija…i naravno bez nalepnice); pa da se skucis ko covek i budes svoj na svome…
to je tacno, ali ostajes tu gde jesi, ne mozes njivu da poneses sa sobom i premestis je gde hoces, kad hoces?!?!? - metafora bi trebalo da bude jasna ?
bla…bla…bla…da ne davim dalje, ali svako placa svoje hirove?
Za te pare mozda mozes da uzmes i pomenutog iMaca, ali iMAC koji je nekome pao sa neba ili ga je kostalo par minuta straha, bas da vidim ko ce da ti proda iMac koji je u svoje vreme legalno placen, za 750e (a da mu nesto ne gori pod nogama). U ostalom pricas o stonoj, a ja o mobilnoj masini, a izmedju njih je uvek postojala ne mala razlika u ceni.
lepo je to što je on nekada davno legalno plaćen, al to je bilo nekad a ovo je sad. Novi MacBook sa Core2duo procesorom u americi kreće od 850€, ako ti neko za polovni ibook da 750€, pokloni mu uz comp i pištolj da se upuca
Novi MacBook sa Core2duo procesorom u americi kreće od 850€
...kao sto sam rece… al to je bilo nekad a ovo je sad..to je u americi…a dok to dodje do nas to je vec dupla cena, a ako je neko od vas navikao da mu racunari padaju sa neba ili uzimaju dzabe, to je druga stvar.
Kod nas to sto pricas kosta ovoliko: http://www.applecentar.co.yu/download/Cenovnikacy.pdf
a u americi je verovatno jeftinije…
Ako bas imas neki Novi MacBook sa Core2duo za 850e, nema nikakvih problema…mozes da mi je javis pa da zaradimo pare i ti i ja
sad tek videh cenovnik onih veseljaka, ne znam jel iko to shvata za ozbiljno
uglavnom možeš od mene da dobiješ novi mb 1.83 core2duo za 1050e, što je i dalje samo 300 eura skuplje od tvoje polovne i vremenom pregažene mašine koja nema garanciju al zato ima 2 generacije stariji procesor
Cini mi se da pre par nedelja na forumu bese reci o tome kako su polovni Mac laptopovi jako jeftini, pogotovo u odnosu na desktop masine. E sad, ako imas iMac G5 za one pare, za tvoj Powerbo…, ustvari, pardon iBook, ne PowerBook, PowerBook je malo skuplji, nikako ne ide cena koju trazis.
Da, mozes da ga poneses sa sobom (mada vidim da ga ti nisi nosio) ali kroz njegove pokretne delove, odnosno vezu izmedju ekrana i ostatka kompa prolaze kontakti pa se oni pocesto i pokvare, dok se to iMacu ne moze desiti. Ali, ajde da sad ni ja ne preterujem, iBook koji nudis je odlicna masina, ali Borko je u pravu: star je i za malo vise imas mnogo novije.
i ja mislim da je to mnogo para za tu masinu, procesor je odavno pregazen (da ne kazem prevazidjen); a pogledaj grafiku, radeon 9200, pa sta mozes da pokrenes sa tom grafikom, pogledaj kakve se graficke danas prave.
ja ti rekoh cenu u americi, za te pare imaš comp u beogradu. što se tiče ovih oglasa, no comment… apple roba je malo retka pa okolo uvek treba proveriti jel ima neka budala koja će da pljune te pare, al ovo je ipak MACSERBIA forum. inače mogu da ti kažem da sam ja svog Powerbook G4 12 1.5 (poslednja revizija, dakle sa SMS-om i 2finger scrollom); 80gb hdd, 768mb ram starog 9 meseci u savršenom stanju i sa torbom platio 600e. tako da za tog tvog plastikanera možeš da očekuješ negde oko duplo manje cifre od one koju tražiš. naravno, pošto u srbiji ima degena koji za mrtvog golfa starog 20 godina daju po 3000e, uvek može da naleti neko s tim parama, al ko što rekoh mala je šansa na ovom forumu
ja ti rekoh cenu u americi, za te pare imaš comp u beogradu. što se tiče ovih oglasa, no comment… apple roba je malo retka pa okolo uvek treba proveriti jel ima neka budala koja će da pljune te pare, al ovo je ipak MACSERBIA forum. inače mogu da ti kažem da sam ja svog Powerbook G4 12 1.5 (poslednja revizija, dakle sa SMS-om i 2finger scrollom); 80gb hdd, 768mb ram starog 9 meseci u savršenom stanju i sa torbom platio 600e. tako da za tog tvog plastikanera možeš da očekuješ negde oko duplo manje cifre od one koju tražiš. naravno, pošto u srbiji ima degena koji za mrtvog golfa starog 20 godina daju po 3000e, uvek može da naleti neko s tim parama, al ko što rekoh mala je šansa na ovom forumu
-NO COMMENT- :S :S :S :S :S :S -svaka cast na rezonu i zdravom razumu:sick:
Kao sto vidis komentar nemam (ili ne zelim da idem dalje u raspravu); ali zato jednu molbu imam, a to je:
Ako naletis opet na takav PB ili neki drugi PB slicnih karakteristika MOLIM TE da me obavestis, radi kupovine.
PS: Usput, ovaj post cu da iskoristim da dam jos jedan oglas:
KUPUJEM MACBOOK/MACBOOK PRO ISKLJUCIVO NOV NE OTPAKOVAN, LEGALAN, SA GARANCIJOM PO MOGUCSTVU 17’’ DISPLAY - PLACAM DO 200e i dajem potpuno GRATIS 5 CD-a Mp3 muzike po izboru!