< 1 2 3 > 
2 of 3
P:Apple iBook G4
Posted: 02 February 2007 11:01 AM   [ # 16 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Nema potrebe da se zaključava, neka služi kao primer kako u Srbiji nema formiranog tržišta polovnih mašina. Elem, čovek je rekao cenu, po meni preveliku, ali ima pravo da pokuša, neki korisnici su mu ukazali na tu čnjenicu, on ne prihvata argumente. Ako je ne proda korigovaće je ili će da zadrži mašinu za sebe. Ne vidim neki problem u ovoj raspravi, štaviše mislim da čak može i da koristi, samo bih zamolio prodavca da nam, ako proda mašinu, javi po kojoj ceni je prodao, ako mu to nije problem.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 02 February 2007 12:43 PM   [ # 17 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

-NO COMMENT- :S :S :S :S :S :S -svaka cast na rezonu i zdravom razumu:sick:

Idi vidi ovo i pogledaj datum:
http://www.macserbia.org/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=26&func=view&id=2103&catid=25

a posle potraži malo po sajtu i videćeš da sam učestvovao na ‘licitaciji’ i odneo PB 1.5 za 750 pre pola godine. Jos pre toga je drugar uzeo iMac 1.6 za iste pare. Pre dva meseca je otisao jos jedan PB ali na 1.67 za 800. Robe ima, samo je treba naci. Kupaca isto tako ima ali ih je bolje tražiti na nekom drugom mestu a ne na ovom sajtu. Čovek ti je lepo rekao kako stoje stvari a ti si se našao uvređen.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 02 February 2007 08:55 PM   [ # 18 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  22
Joined  2006-12-25

madamov wrote:

Nema potrebe da se zaključava, neka služi kao primer kako u Srbiji nema formiranog tržišta polovnih mašina. Elem, čovek je rekao cenu, po meni preveliku, ali ima pravo da pokuša, neki korisnici su mu ukazali na tu čnjenicu, on ne prihvata argumente. Ako je ne proda korigovaće je ili će da zadrži mašinu za sebe. Ne vidim neki problem u ovoj raspravi, štaviše mislim da čak može i da koristi, samo bih zamolio prodavca da nam, ako proda mašinu, javi po kojoj ceni je prodao, ako mu to nije problem.

Milane, umnogome se slazem sa tobom. Najpre u cinjenici da kod nas nema formiranog trzista polovnih masina. To je jedan od razloga sto sam potegao nabavku Apple masine u dalekom Melburnu. Na sopstvenom primeru sam se nagledao i naslusao svakavih stvari. Od onih koji su polovne powerbookove prodavali po cenama visim od 1000 eur do onih koji su racunare vrlo slicnih karakteristika nabavljali za 400 eur (cek sam cuo i neke ekstremne primere gde je momak pazario powerbook G4 na preko 1 GHz od nezainteresovanog prijatelja za 250 eur). Moj osnovni problem je da su sve te masine kupovali drugi - kad god sam ja hteo po toj ceni - nikad nije bilo. Verovatno da nisam bio na pravom mestu u pravo vreme, pa donekle razumem i prodavca iz ovog oglasa.

Razlog zbog koga sam predlozio zakljucavanje teme jeste da je sama sadrzina poslednjih postova pocela da bude malo beskorisna. On hoce da je proda - i rekao je svoju cenu (i oko toga se slazem sa tobom); korisnici mu ukazuju da je preskupo - on ne prihvata sugestiju. Prica je jasna, i bas takva kakvom si je opisao - nema bas mnogo jos da se kaze - osim da to sad pocinje liciti na prepucavanje sa gomilom primera koju ce i jedna i druga strana navoditi, u cilju dokazivanja ispravnosti sopstvenih stavova.
Iskustvo sa jednog drugog foruma na kome sam prisutan vrlo dugo mi govori da komentarisanje oglasa u odredjenoj fazi ne vodi pozitivnim efektima, i da se vrlo cesto javljaju bas ovakve situacije. Mozda da razmislite da se otvori ‘soba za procenu’ kao posebni deo foruma gde se slobodno moze diskutovati o proceni vrednosti robe/usluge, a oglasi da budu mesto gde ce ljudi ponuditi i potrazivati robu/usluge pod uslovima koje oni smatraju korektnima, a nek trziste odradi svoje.

Profile

Posted: 02 February 2007 11:28 PM   [ # 19 ]
Member
RankRankRank
Total Posts:  70
Joined  2006-10-16

macuser wrote:

ljubisha: Kupaca isto tako ima ali ih je bolje tražiti na nekom drugom mestu a ne na ovom sajtu

i

borko: uvek može da naleti neko s tim parama, al ko što rekoh mala je šansa na ovom forumu

...sta ovo treba da znaci? Sticem utisak da sam naisao na sajt sanera i valjatora ( sve se vrti oko istih ljudi); pa kad im neko udari konkurenciju - MALJ pa u celo…svim sredstima da se otera sa njihove teritorije? Iskreno se nadam na me utisak vara!

naravno da te utisak vara. daleko od toga na neko čsti ovde teritoriju, ja se ne bavim prodajom hardwarea - onaj macbook sam ti ponudio samo kao primer, pošto stvarno mogu da nabavim nov comp u neotvorenoj kutiji po toj ceni. poenta je sledeća, ja da prodajem svoj comp možda bi u halooglasima ili negde drugde pokušao da nađem nekog ko će da ga preplati, to i jeste poenta trgovine - al ti si stavio oglas na forum gde se skupljaju mac ljubitelji/korisnici koji su upućeni u tržište, stavio tu prenaduvanu cenu i još kada je nekoliko članova reagovalo (što se inače i ne dešava, bilo je tu još oglasa sa većom cenom nego što je realna, al ti si baš preterao) ti pokušavaš da ubediš sve te ljude kako je cena zapravo realna i opravdana!

Profile

Posted: 03 February 2007 02:19 AM   [ # 20 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  426
Joined  2005-11-24

Evo, procitao sam celu temu uredno i fino i moram da kazem da Milan a.k.a. madamov je moj kandidat za predsednika, ili minimum premijera. Bas me je odusevio kako je defuse the situation. B) Ode on u diplomate, garant. 😊

Kako ja vidim stvar, a to ce Vam reci i drugi, roba vredi onoliko koliko mozes da je prodas. Ne vidim nista lose u tome sto je macuser hteo da nam podvali svoj iBook za papreno-preduvanu-super-extra cenu.

Naravno sada se zezam, nije hteo nista da nam podvali ( ovo ne kucam ja ).:whistle:

Signature 

Redmond, start your photocopiers.

Profile

Posted: 03 February 2007 02:49 AM   [ # 21 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  13
Joined  2007-01-29

- al ti si stavio oglas na forum gde se skupljaju mac ljubitelji/korisnici

Da…ali ja stvarno i ne ocekujem da mi se za oglas javi neko ne upucen ili neko ko nije video/cuo za Apple - zato sam oglas i stavio ovde i na drugim slicnim mestima!!!

A sada bi zamolio sve

mac ljubitelji/korisnici koji su upućeni u tržište

da mi kazu koja je sada realna cena ovakvog jednog Apple primerka !!!

I jos jednom svima izvinjenje zbog moje neupucenosti !!!

Profile

Posted: 03 February 2007 01:47 PM   [ # 22 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

ljubisha: Kupaca isto tako ima ali ih je bolje tražiti na nekom drugom mestu a ne na ovom sajtu

Da ne ponavljam što je Borko rekao samo da primetim da sam lepo napisao ‘bolje’ je tražiti a ne ‘idi i traži’. Čisto kao sugestiju jer teško da ćeš da mi zasmetaš u mom ‘dilovanju’ koje tek da se zna ne radim. To što uspem da dođem do nekih ludih cena je poznanstvo sa nekim ljudim kojima se drugi sami javljaju i nude ih po tim cenama. 😊

da mi kazu koja je sada realna cena ovakvog jednog Apple primerka !!!

Nema realne cene, već tržišne ili u odnosu na neku drugu sličnu mašinu koja je trenutno na prodaju. Dakle, pošto za 750 trenutno ima jedan PB 1.67 17’ onda ovo tvoje može da bude max. 600.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

Posted: 05 February 2007 10:59 AM   [ # 23 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-10-16

ljubiša, imaš pm 😉

Profile

Posted: 10 February 2007 05:12 PM   [ # 24 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-07

Nema realne cene, već tržišne ili u odnosu na neku drugu sličnu mašinu koja je trenutno na prodaju. Dakle, pošto za 750 trenutno ima jedan PB 1.67 17’ onda ovo tvoje može da bude max. 600.

E sad ću da budem bezobrazan i da kažem da sam našao G4 iBook na 1.33 za 450 eura. A čovek prodaje i iMac Intel na 2GHz za 900! Nema šta, tržište je takvo kakvo jeste tj. nenormalno. 😊

Signature 

Profile

Posted: 11 February 2007 01:28 PM   [ # 25 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Taj iMac treba kupiti i prodati ga za pare koje stvarno vredi! B)

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 13 February 2007 11:58 PM   [ # 26 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

@macuser
Da li je ova ponuda i dalje aktuelna ?

Poslao sam ti mail.

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 19 February 2007 01:19 AM   [ # 27 ]
Newbie
Rank
Joined  2006-12-11

Kad sam pre nekog vremena na ovom forumu fino molila za savjet koliko da trazim za iBook G4 14’, 1.42/512/60/SuperDrive, niko mi nista nije predlozio iko je gomila ljudi procitala poruku - u tom smislu, dobro si prosao, otimaju se ljudi da kazu svoje misljenje, a mene finu and kulturnu svi ignorisali 😉
Inace iBook (kupljen u januaru prosle godine i u sjajnom stanju) prodat za 600 EUR, ako to moze da pomogne.
Cini mi se da sam procitala i da te zanima MacBook, ja moram da kazem da me je ta masina jako razocarala, pa razmisli, pogledaj malo forume, itd.

Signature 

baby iMac 20inch 2.66 GHz 4 GB
pa MacBook 2.0 GHz 1GB
granpa iBook G4 1.42 GHz 512 MB
plus iPod nano 4G

Profile

Posted: 19 February 2007 03:43 AM   [ # 28 ]
Member
RankRankRank
Joined  2006-10-16

u kom smislu te je macbook razočarao?

Profile

Posted: 19 February 2007 09:56 PM   [ # 29 ]
Newbie
Rank
Joined  2006-12-11

Priznajem da sam laik za tehniku, ali posao obavljam na racunaru i bitan mi je, VRLO. Jako me nervira sto se MacBook pregrejava. Ventilator se ukljucuje vrlo cesto i dugo ostaje ukljucen (u poredjenju sa iBookom G4 na kome sam radila istim intenzitetom i iste stvari); za takve gluposti kao sto su npr. skeniranje dokumenta, ili otvaranje imalo tezeg PDF fajla na internetu… nervira me to zujanje ali i brine sto se ventilator ukljucuje, a o toploti koju laptop siri da ne pricam. Ovo definitivno nije masina koju mozes drzati na krilu! Cunjala sam po forumima i vidim da je to problem kod mnogih, tako da ne mislim da je u pitanju bas ovaj MacBook. Nasla sam neki programcic koji regulise ukljucivanje ventilatora (SMC Fan Control); ali prosto ne znam da li je to pametno - koliko sam shvatila mogu samo da povisim prag temperature na kojoj ce se ventilator ukljuciti, ali ne i smanjiti zagrevanje.
Dalje, na primjer, u tim momentima kad se MacBook sav ‘upjeni’ dok otvara taj PDF fajl - ili nesto slicno - desava se da mi se Safari zamrzne i jedino pomaze Force Quit. To se ranije (iBook) nikada nije desavalo. Onda, vec x puta mi se desilo da Safari ili Mail ‘quit unexpectedly’ bez ikakvog razloga, ni to se nije desavalo ranije. Ima jos gluposti ali tu cu stati.
Sad, mozda su nekome ovo sve sitnice, ima tu naravno gomila drugih stvari koje su kod MB poboljsane ali to je opstepoznato - mene ove ‘sitnice’ svakodnevno nerviraju i ometaju mi rad. :(
Kao sto rekoh, nisam iz tech branse, pa cu svaki savjet rado poslusati!

Signature 

baby iMac 20inch 2.66 GHz 4 GB
pa MacBook 2.0 GHz 1GB
granpa iBook G4 1.42 GHz 512 MB
plus iPod nano 4G

Profile

Posted: 19 February 2007 10:45 PM   [ # 30 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Ajd ovako ukratko:

MacBook se istina više greje nego iBook ali samo ako je ‘opterećen’ procesor, a ovo što si napisala su otprilike sve simptomi toga. To ćeš najbolje proveriti sa aplikacijom Activity Monitor-om, ako ti je zauzeće procesora iz čsta mira (neradiš ništa procesorski zahtevno na računaru) veliko (preko 50%) to znač da ti je neka aplikacija ‘zapela’. Proveri pa nam javi.

smcFanControl slobodno koristi, on služi da ubrza ventilator i kad sam MacBook misli da netreba, propratni efekat ovoga je da je manje zagrevanje laptop-a jer bolje izduvava.

U ovu temu se nisam uključvao jer sam do skora prodavao jedan iBook pa računam da nije na mestu da hvalim iBook jer ga prodajem, ali pošto sam ga prodao stavljam se na stranu ovog gore pomenutog iBook-a, u pitanju je dobra mašina.

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

< 1 2 3 > 
2 of 3