Deshava se…ako premotavash brzo, ili samo bacash fajlove na njega dok vec radi drugi fajl… ali nista strasno…mene samo nervira sto po nekad hoce da ostane u procesima bez obzira sto se GUI ugasio…
Ja niti premotavam niti bacam fajlove u njega. Meni se ovo dešava kada kliknem 2 puta da izađem iz full screen-a a ponekad i na F. Pre je bilo češće sada dosta ređe.
Da li postoji neki nacin da se ESC dugme iskljuci ili da mu se promeni funkcija posto svaki put kad lupim ESC dugme MPlayer iskljuci citav film. VLC lepo iz Full Screen predje u Window mode i to je to ali MPlayer gasi citav film. Vidim da se ljudi zale po netu na ovo.
Na Snow LeoSmradu kad pritisnem ESC u MPlayer Extended lepo ode u Window mode :D
Nisu trebali da diraju ništa sem GUI-a. U prošloj rev veoma brzo je puštao fajlove, sada to dosta sporije radi. Znač dok mi se jedan film ili serija….itd vrti u playeru i pokrenem drugu treba mu dosta da je pusti a nekad čak i ušteka i u Dock-u kao da se na sekundu pojavi exec fajl. Pre se to nije dešavalo. MPE definitivno nije više za upotrebu.
Extended sam davno probao i nije mi se učnio ništa boljim da bih tada njime zamenio Chromu ili možda čak i QT/Perian (ako sam tada već prešao sa Chrome na QT).
A čm sam probao MPlayerX, stavio sam ga kao glavni player 😊
Ima malo funkcija, ali su sve potrebne tu 😊
Ono najvažnije, developer je na dohvat ruke 😊
Sinoć sam mu pisao sa predlogom, jutros mi je odgovorio, kaže da će gledati da to ubaci 😊
Mario malopre sam ubacio MPlayerX,brzo se dize….nije mi samo jasno sto mi ne da da ubacim subtitle….stariju verziju sam koristio na Pantheru,i tu je lepo radilo….ili ima nesto sto mi promaklo????
Nemoj ga mešati sa Mplyer for OS X. MPlayerX je nov program.
Probaj taj isti titl da učtaš na nekom drugom playeru. Ja danas naišao na neke obične srt titlove koje ni jedan player nije hteo da učta, a txt editor lepo pokaže da zaista jeste titl…ima prevod. Na oko deluje ok.
U podešavanjima MPX-a imaš opciju da sam učtava titl ako se fajl zove isto ILI ako se u imenu titla sadrži ime filma koji si pustio. Preimenuj titl i film da imaju isto ime, pa opet probaj.