ipak je ovo pricha za sebe pa nisam hteo da je mesham u postojecu sega-mega-temu o programima za pregled slika
kod mene stvar stoji ovako: aperture koristim na nedeljnoj bazi i stvarno obozhavam 90% te aplikacije… stvari koje me nerviraju su brzina na PB 1,67GHz i 1,5GB ram-a i chinjenica da su alatke za modifikaciju fotografija totalno retardirane… mislio sam da cu moci makar neke osnovne stvari bez photoshop-a ali nishta od toga.. koju god sliku zhelim da sredjujem ja otvaram u PS a aperture pravi dodatnu verziju uz postojecu i to mi je polu ok… zbog ushtede prostora bi mi mnogo bolje bilo da clone, levels itd radi u aperture podjednako dobro kao u PS CS3 (tada bi efekti bili samo jedan mali XML fajl uz originalni a ne duplikati iste slike)...
a Lightroom me je osvojio na prvo paljenje… prvo velichina i brzina same aplikacije… izgleda odlichno, organizovan, brz u pregledu i navigaciji, export galerija u flash uz dosta podeshavanja, print,...
ja sam preduboko zashao u organizaciju aperture library-ja ali ako neko tek krece, definitivno nek proba lightroom…