Izvini ioklio, ali moram i ja da dam svoj doprinos nazalost trgovina mi nije jaca strana.
Evo nekih mojih iskustava testirajuci sledece TV kartice:
- Cinergy HTC USB XS HD
- Hauppauge WinTV-HVR 900
- EyeTV Hybrid
1. Cena
Sto se tice cene ubedljivo najskuplja TV kartica je EyeTV Hybrid oko 130e, za njom sledi Cinergy HTC USB XS HD oko 100e i najeftinija je Hauppauge WinTV-HVR 900 oko 80e (bar ja sam ih toliko platio).
2. Sta se dobija za te pare
Hardware
Sve tri kartice stizu u lepo zapakovanim kutijama u kojima se pored TV kartice nalazi produzni USB kabal (kratki); daljinski upravljacimaju, i stap antena. Uz TV kartice EyeTV Hybrid i Cinergy HTC USB XS HD pored navedenog dobijaju se i adapter za video ulaz (cinc, SVHS). Za Hauppauge WinTV-HVR 900 adapter za video ulaz je posebna invensticija.
EyeTV Hybrid i Cinergy HTC USB XS imaju mogucnost prijema TV signal (analogni i digitalni) i podrsku za prijem radio FM signala, dok Hauppauge WinTV-HVR 900 ima samo mogucnost prijema TV signala (analogni i digitalni).
Sto se tice prijema signala, po mom subjektivnom misljenju, testirajuci TV kartice na kablovskoj TV mrezi i obicnom kucnom antenom, Hauppauge WinTV-HVR 900 kvalitetnije prima losije TV signale (obicna kucna antena). Napominjem da je ovo moje subjetivno misljenje.
Software
Sve tri kartice su podrzane od Elgato-ve aplikacije EyeTV (po meni jedna od najboljih aplikacija za pracenje TV na racunaru); medjutim za date pare samo uz EyeTV Hybrid dobijate i aplikaciju. Uz ostale dve kartice dobijate kupon sa 20% popusta na kupovinu Elgato-ve aplikacije.
3. Sta kupiti
Sta kupiti ili ne kupiti pitanje je sad? Sami dodjite do zakljucka.
Post edited by: maricicb, at: 2010/02/14 00:46