Cudan problem sa mrezom
Posted: 13 February 2010 11:04 PM
Jr. Member
RankRank
Total Posts:  41
Joined  2008-03-16

Pravio sam ovih dana storage masinu sa Win XP sa kojom je umrezen iMac, laptop sa Win7 i jos jedan laptop.

Sve to lepo povezano, mreza super 1gbps.

Odradim sharing na XP-u, mac vidi xp ali xp ne vidi mac. Ajde dobro, nemam puno podataka na njemu pa cu lako copy paste.
Mac je takodje video i druge Win7 racunare ali oni njega nisu (iako je sve sharovano ok).

U medjuvremenu ja uradim reinstall na toj masini XP, uradim ponovo share. I ovaj put za divno cudo XP vidi share sa mac-a, ostali kompove vide mac a nisu ranije, a mac ne vidi ni XP, ni Win7 pa cak ni WDTV Live koji je video ranije.

Od parametara nista dirano, probam sa zamenom workgroupe ali opet ista stvar.

Opseg IP adresa dobar, sve dobro, ali mac nikako da vidi kompove u mrezi.
Nakacim se ja preko findera, ali opet nije to to.

Da li neko ima ideju zasto mac nikako ne moze da vidi XP i ostale uredjaje?

Hvala unapred na pomoci

Profile

Posted: 15 February 2010 09:14 AM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Kod mene je XP + Vista Ultimate + 10.5.8 i sve zavisi od dana do dana. Ja sam i mijenjao .plist fajlove da mi Mac bude glavni u mreži i sve sam podredio njemu, ali i dalje imam problem. Izgleda da u nekom momentu Vista (pošto je stalno zapaljena, ali i iMac je) postane primary browser i Mac to više ne može da dobije nazad i tu je problem.

Takođe, kako kažu po raznim forumima i sajtovima, problem može da pravi i to što preimenuješ lokaciju u networking-u…

Ja sam digao ruke od svega toga, napravio alias-e i sa dva klika dođem svuda gdje mi treba…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 15 February 2010 09:40 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Nisi na Snow Leopardu Castore, svaka čast

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 15 February 2010 09:48 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Nisam.. A znaš zašto?

Dva su razloga:

1. Seljaci nemaju ni Jugoslaviju, ni Srbiju više u install menijima.
2. Kako god da namjestim prikazivanje vremena u System Preferences, uvijek mi vrijeme pokazuje bez vodeće nule.

E, zato neću da pređem na SL. Nek’ se nose…

Inače, da. Sviđa mi se šta su uradili, ne mora da se čsti PPC kod, sređen je dio mreže - pretpostavljam, pošto mi je SL na eksternom USB hardu, a nikad ga nisam ostavio upaljenog duže od dva sata (sad se nosim mišlju da ga reinstaliram na taj isti USB (pošto je GM na njemu, a imam standard instalaciju); pa da krenem njega da koristim, ali me mrrrrrzzzzziiiiii, a i osjećam da je (barem) malo brži u odnosu na običnog burazera. Nekako mi je sleeky… :laugh: :laugh:

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 15 February 2010 10:16 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

castor wrote:

Dva su razloga:

1. Seljaci nemaju ni Jugoslaviju, ni Srbiju više u install menijima.
2. Kako god da namjestim prikazivanje vremena u System Preferences, uvijek mi

Za prvo, što više nas pošalje žalbu na http://www.apple.com/feedback/macosx.html možda reše to pitanje i pre 10.7, to jest u nekm 10.6.3 retail paketu. Inače, nije ni bila Jugoslavija, već ‘Serbia and Montenegro’ u Leopardu.

NI ja još nisam prešao na SL, ali zar nema sada dugmence ‘Customize’ u svim opcijama za formate? Mene je na Leopardu, dok nisam skoro sve klijente ‘podigao’ na 4D v11 SQL, zezalo što se format broja nije mogao kastimizovati. To u Snowu može, koliko sam video iz onih par puta što se butovah u njemu.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 February 2010 12:34 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  493
Joined  2009-02-06

poslao 😊

Profile