HP Deskjet D1660
Posted: 14 February 2010 08:03 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

Sta imate da mi kazete o ovom stampacu? kako radi sa Mac-om? Da li je ok za neku normalnu upotrebu da odstampam nesto kad mi je potrebno za skolu i slicno?

Video sam da je 3500 din. cena mi savrseno odgovara…

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 14 February 2010 09:16 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

radi… to mu je jedina dobra karakteristika B)
ooooodvratno je spor, sto pise 20ppm to macku o rep mozes da okacis. to mu je najveca mana. boje trosi malo vise od proseka.
sve u svemu, kolko para-toliko i muzike

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 15 February 2010 12:50 AM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  260
Joined  2007-09-07

Zajebi, pljuckavce. U startu su duplo jeftiniji od lasera, a već posle prve zamene kertridža dođe na isto.
Jedino ako ti baš zapelo da štampaš u boji onda ga kupi…

Post edited by: ttanaskovic, at: 2010/02/15 00:50

Signature 

iMac 27-inch

Profile

Posted: 15 February 2010 10:24 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

I ja ti dajem taj savet, zaboravi na pljuckavce. Koristio ili ne koristio kertridž, isti se osuši vrlo brzo, a onda moraš brzo da ga zameniš jer će zapušiti dizne. A ako se to desi, više ti se isplati da kupiš novi štampač, nego da čstiš stari. Tako mi rekli ljudi, nemam lična iskustva.

Koliko vidim, ima i kolor lasera koji nisu toliko skupi.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 February 2010 11:53 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

madamov:

1.bez’te od kolor lasera sto daljeeee. vecina tonera NIJE PUNJIVA a jedan kosta izmedju 6.500 i 11.000 dinara. U kompletu ide 4. Jedina normalna kombinacija je crni laser plus kolor ink jet.

2.SVI ink jet-ovi na trzistu imaju funkciju protiv zapusavanja ‘dizni’, uslov je vrlo jednostavan, da ga ne ugasite, ili jos gore, skinete sa el. napajanja. Ako ispostujete taj jednostavan uslov, glava se NIKADA nece zapusiti…

Signature 

Profile

Posted: 15 February 2010 01:23 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Kanacki wrote:

madamov:

1.bez’te od kolor lasera sto daljeeee. vecina tonera NIJE PUNJIVA a jedan kosta izmedju 6.500 i 11.000 dinara. U kompletu ide 4. Jedina normalna kombinacija je crni laser plus kolor ink jet.

2.SVI ink jet-ovi na trzistu imaju funkciju protiv zapusavanja ‘dizni’, uslov je vrlo jednostavan, da ga ne ugasite, ili jos gore, skinete sa el. napajanja. Ako ispostujete taj jednostavan uslov, glava se NIKADA nece zapusiti…

Odlični saveti, hvala.

Znač, za moj Lexmark skener/kopir/pljuckavac je kasno. B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 15 February 2010 01:29 PM   [ # 6 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Mozda i nije kasno, mozesh da odnesesh kertridze u neku firmu gde pune inkjet, imaju oni neke fore da povrate kertridz, ali, naravno, nece moci da ga povrate ako se par godina nije koristio 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 February 2010 01:41 PM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Pričamo o diznama, ne o kertridžu. Nisu valjda dizne na kertridžu?

Signature 

Profile

Posted: 15 February 2010 01:42 PM   [ # 8 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

jesu 😊
Bar je tako na mom hp-u i canonu.
Ako pod diznom podrazumevash glavu 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 15 February 2010 02:08 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Kao što Kosta kaže, imaju dvije vrste ketridža za pljuckavce - oni sa glavom na ketridžu i oni bez glave na ketridžu.

Obično mogu da se prepoznaju po dvije stvari - cijeni i dimenzijama, tj. težini. Skuplji ketridži na sebi obično imaju i glavu, pa su zato i skuplji, veći i teži. Jeftiniji ketridži imaju samo plastiku u kojoj se nalazi mastilo, dok je glava na štampaču.

Po nekom pravilu, svi osim HP-a imaju odvojene glave od ketridža čme se dobija jeftiniji repromaterijal, tj. ketridž. Ali, to u istom momentu nosi i rizik od začepljavanja glave uslijed nekorišćenja štampača, a što opet nema pravila. Kad kažem nema pravila, onda mislim na to da se kod nekoga glava neće začepiti ni poslije 2 mjeseca, a kod nekog drugog će se začepiti poslije 15 dana. Faktori za ovo su temperatura, uticaj sunca i vlažnost zraka. Obzirom da je to sve kod svakoga od nas različto, onda niko ne može da kaže kad će (i da li će) kod nekoga to da se desi.

Takođe, neko pravilo kaže da se na pljukavcu treba prosječno jednom sedmično treba odštampati prosječna kolor strana da bi ketridži/glava ostali ‘prohodni’.

Dakle, HP je (koliko znam trenutno) jedini koji u svojoj ponudi ima pljuckavce koji imaju glave na ketridžima, dok svi ostali (Lexmark, Canon, Epson) koriste princip odvojene glave. Sa ovime dobijaju na jeftinijim ketridžima, ali je praksa pokazala da ovi štampač imaju mnogo više problema u toku eksploatacije u odnosu na HP-ov sistem. Razlog je taj što je glava, kao i sve, potrošni materijal. Dok kod svih ostalih vi arčte glavu do bezumnosti, po privilegiji jeftinijeg ketridža za štampač, kod HP-a plaćate novo mastilo i novu glavu. Kod prvih je jeftinija pita, kod drugih tepsija. Ko se sjeća onih super-fenomenalnih-ultra-jeftinih Lexmark-a od prije koju godinu, što su koštali skoro pa ništa, isto tako se sjeća i toga da su se isti bacali prilikom potrošenog dva/tri seta ketrdiža, tj. odštampanog risa papira.

Da sumiram. Lexmark/Canon/Epson su jeftiniji za korišćenje (u smislu tonera); ali imaju problem što se glava vremenom troši i otisak postaje sve lošiji. Sa druge strane, HP košta više, ali se uvijek dobije nova glava koja uvijek pruža maksimum kvalitetan otisak.

Problemi sa začepljenim glavama mogu da se riješe na dva načna: jedan je sa ultrazvučnom kadicom, drugi je sa hidrogenom. Da ne ulazim dalje u problematiku, obzirom da može da se razvije na dugačko, reći ću samo još da probleme sa HP-ocim ketridžom uslijed nekorišćenja možete da probate da riješite pod mlazom toplije vode u slučaju baš kad je zapeklo ili sa vatom i alkoholom/hidrogenom u manje ‘opasnim’ slučajevima…

I za kraj ću da vam kažem još nešto. Štampač koji kupite ima garanciju godinu dana. Ukoliko se desi neki kvar na štampaču i štampač završi u servisu, gdje serviser otkrije da nisu korišćeni original toneri, imaju pravo da vam vrate štampač i da vas oproste od garancije… Važi kako za pljuckavce, tako i za laserske štampače…

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 15 February 2010 03:46 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  492
Joined  2009-10-13

E, hvala vam ljudi, onda cu da trazim neki povoljan laser… makar ne bio u boji 😊

Signature 

iPhone 6s Plus 64GB Space Gray
iMac early 2009 20 inch
iPad Mini
MacBook Air 13" Early 2015
Certified Mac Technician

Profile

Posted: 15 February 2010 05:44 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

castor:

Takođe, neko pravilo kaže da se na pljukavcu treba prosječno jednom sedmično treba odštampati prosječna kolor strana da bi ketridži/glava ostali ‘prohodni’.

bilo nekad pa se pripoveda…

- kao sto rekoh, treba ga samo drzati ukljucenog. svi novi printeri imaju senzore koji kada snime da se otvor na dizni suzio grunu(pljunu) kap dve tri kroz diznu i tako produvaju istu.
- ako planirate da PUNITE kertridze onda je svejedno da li je glava na kertridzu ili zasebno. uvek cete koristiti istu :laugh:
castor:

HP košta više, ali se uvijek dobije nova glava koja uvijek pruža maksimum kvalitetan otisak.

na svakom kvalitetnijem modelu HP-a nacices glavu takodje zasebno 😉

u svakom slucaju, ne treba izbegavati kupovinu Ink Jet printera za kolor stampu, treba kupiti sto kvalitetniji i onda ga tociti do besvesti. svaka investicija u tom pravcu je isplativa.
sto se crne stampe tice u tekst kvalitetu, isplati se kupiti laser, pod uslovom da je DOBAR, ili da bar ima VELIKI TONER. U poslednjih godinu dve su se na trzistu pojavili cak i HP Laser printeri koji imaju kapacitet 700strana iz tonera(zvanicni podatak) a ustvari stampaju oko 500. Za te modele NE ISPLATI SE DATI RAZLIKU U NOVCU IZMEDJU LASER I INK JET stampaca. Cak iako ga punite, platicete punjenje ne manje od 1800 dinara za tricavih 500 strana. Sto je vise nego duplo skuplje nego na Ink Jet-ovima.
Eto… nadam se da je pomoglo ovo detaljisanje B)

Signature 

Profile

Posted: 15 February 2010 06:46 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Ink
Da i ja kao dugogodišnji korisnik HP pljuckavca, od 1989, kažem svoje iskustvo. Potpuno je @castor u pravu stim što bih dodao da se čstiti može samo kertridž crne boje dok je sa kolornim problem jer se kod čšćenja, bar meni, žuta boja uprlja sa drugim bojama i to obično loše završi jer je onda neupotrebljiv za kolor štampu. Sem ako hoćeš da imaš zelenkasto lice kao marsovac. Program za čšćenje koji se dobija na pratećem CD-u je sasvim dovoljan za redovno čšćenje i održavanje glave. Sa dopunjavanjem kertridža imam samo negativna iskustva. Žao mi je možda vi u Bg imate bolje majstore servisere, ali to obično nije slučaj u manjim sredinama. Kertridži se napune nedovoljno, cure i prljaju štampač pa brzo postane neupotrebljivo prljav. Zato samo originalni kertridži. Skupo, ali kvalitetna foto štampa.

laser
Sa punjenjem tonera za lasere takođe je loše iskustvo, ali tu sam posao odradio sa kupovinom dva tonera. Dok je jedan na korišćenju drugi se dopuni u Perihard-u i to funkcioniše. Još koristim prvi laser HP LaserJer 5L prikačen na PC. Od dopunjavanog tonera, u Somboru, je jadan zapekao i majstori u Subotici su ga jedva povratili u život. Od tada dva tonera i za kućne potrebe štampe savršena stvar.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 16 February 2010 12:59 AM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Još koristim prvi laser HP LaserJer 5L prikačen na PC

ne pricamo mi, prijatelju o 5L, znamo mi da je 5L ok printer. mi pricamo o AKTUELNIM modelima

Signature 

Profile

Posted: 16 February 2010 04:29 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  354
Joined  2005-07-25

Leptir da nisi bacio kertridže u kesu kad si nosio na dopunu?
Obično se već onda postane marsovac 😊
Računam da slepci nisu punili gledajući nalepnicu na HP jer je to drugi siguran put za zelenu. Cyan u yellow jedino im magenta ostane jer je u sredini.
Program za čšćenje na CD?
To nisam video još od hp 600 serije.

Castor glave i kert. (kao HP u većini) imaju i ostali osim Epsona.

Profile