1 2 3 >  Last ›
1 of 6
Glasajmo
Posted: 16 February 2010 04:56 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

http://macserbia.uservoice.com/forums/41038-site-forum

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 16 February 2010 11:10 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Samo da razjasnimo, glasa se za to da se baci EE i uzme phpBB?

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 16 February 2010 11:24 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

ne da se izbaci EE i uvede nešto što radi.

Signature 

Profile

Posted: 17 February 2010 12:09 AM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

ne da se izbaci EE i uvede nešto što radi.

Opet mi nije jasno, da zadržimo kupljeni i nadograđeni EE i nastavimo migraciju sa Mamba na njega? Ili da bacimo i EE i Mambo i uzmemo sada nešto treće?

BTW, http://expressionengine.com/

Post edited by: madamov, at: 2010/02/17 00:09

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 17 February 2010 12:22 AM   [ # 4 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Ne vidim zašto bi se bacao EE kad nije uopšte problem u njemu?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 February 2010 10:09 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Ma šta se tripujete ionako od ovod glasanja nema ništa, da 3000 ljudi kaže nešto vi to opet ne bi uradili, poenta ovoga je da se stvari mrdnu sa mesta jer već 2 godine se prebacujete.

Ali budimo realni postoji gomila boljih resenja od EE i Mamba evo http://www.native-instruments.com/forum/index.php meni se ovaj forum svidja jer je lep u funkcionalan a koristi vBulletin. A to što je EE kupljen to nije neki razog da se nastavlja sa njim. Ustvari ovde treba sajt i u okviru sajta forum, a ne da forum bude ceo sajt.

Signature 

Profile

Posted: 17 February 2010 11:22 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1028
Joined  2007-03-14

Ja sam za. Da se promijeni. Sve zajedno… 😛 😛 😛

Mislim, razvlačenje od par godina koje ne vodi ničemu. Slažem se da je sve ovo na dobrovoljnoj bazi i da je vrijeme problem… Ali, ako ne ide ovako - onda mora nešto da se mijenja.

Što se mene tiče, možemo i da startujemo od nule sa novim forumom, pa da se kasnije, vremenom, prebacuje sadržaj odavde. Ali, daj da se stvari mrdnu sa mrtve tačke.

I opet ponavljam, ako treba da se kupi nešto drugo (VB ili nešto slično); ja učestvujem.

Signature 

It’s the ride that matters, not the bike…

Profile

Posted: 17 February 2010 11:49 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

to je stara prica… i to ‘ja ucestvujem’, to macku o rep, ni to nije pokrenulo stvari prosli put… a svi smo rekli ‘ja ucestvujem’

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 17 February 2010 12:07 PM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

Markooo wrote:

Ma šta se tripujete ionako od ovod glasanja nema ništa

Zašto si onda pokrenuo glasanje?

Markooo wrote:

da 3000 ljudi kaže nešto vi to opet ne bi uradili, poenta ovoga je da se stvari mrdnu sa mesta jer već 2 godine se prebacujete.

Kol’ko vidim u to ‘vi’ spadaju jednako ljudi koji mogu nešto da urade kao i oni koji ne mogu ništa da urade, a kojima ne smeta trenutno stanje.
Od tih 3000 ljudi koji pričaju, nema ni 10 koji hoće nešto dalje od priče da urade.
Ako imaš nekog dokonog DB eksperta koji će umesto Mikija da konvertuje bazu iz Mamba u EE, pritom za džabe i da pegla to dok ne bude sve radilo, i još da to odradi za nedelju dana - samo reci, sumnjam da bi se Miki bunio da to neko uradi umesto njega.

Markooo wrote:

Ali budimo realni postoji gomila boljih resenja od EE i Mamba

Sve je bolje od Mamba, to svakako, EE verujem da nisi ni koristio, ali ti je ogavan samo zato što nikako da se uradi tranzicija na njega.

Markooo wrote:

Ustvari ovde treba sajt i u okviru sajta forum, a ne da forum bude ceo sajt.

I baš zato je uzet EE, gde je forum samo jedna od komponenti CMS-a.

Brisanje svega i startovanje od nule, ‘samo da bi se nešto uradilo’ je rušenje temelja da bi se prekrečla fasada.

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 17 February 2010 01:15 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Ja sam skroman čovek želim samo da primim email kad mi stigne PM i da nisam ulogovan 24sata dnevno zbog nekog bug-a.

Kapiram da postoje još zahtevniji ljudi od mene koji bi hteli:

-da im ne istekne session dok pišu post,
-da kad postuje nešto ne pojavi im se 2 posta,
-da mogu da imaju veći avatar a ne 70x70 drugim rečma da malo više doteruju svoj profil,
-da zapravo imaju profil sa podacima (skype, email, tel, avatar, website…itd);
-da im rss šalje više od 10 poruka

Takođe kapiram da postoje još zahtevniji ljudi koji bi želeli da vide ovaj sajt na baš visokom nivou:

-da im ovaj sajt bude izvor informacija i da obiluje istim
-da lepo izgleda…itd itd

Signature 

Profile

Posted: 17 February 2010 01:24 PM   [ # 10 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Dachaz wrote:

Ako imaš nekog dokonog DB eksperta koji će umesto Mikija da konvertuje bazu iz Mamba u EE, pritom za džabe i da pegla to dok ne bude sve radilo, i još da to odradi za nedelju dana - samo reci, sumnjam da bi se Miki bunio da to neko uradi umesto njega.

Nisam kapirao da je ovo problem. Nisam ni čačkao puno kad smo već kod toga. Interesuje me jedna stvar - ako je ovo već problem takve prirode da sve stoji, sada možemo reći, godinama - da li je moguće postaviti novi EE sajt + blanko forum i negde ostaviti link ka ‘arhivi’. tj. ovom forumu?

Razumem da ovde ima dosta dragocenih informacija, to je verovatno najveća prepreka selidbi, i da prvi impuls može biti da se kaže ‘ne’ ali mislim da treba da se odvaga da li je veća šteta ili korist od ovoga što sam predložio.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 17 February 2010 03:43 PM   [ # 11 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

uopste mi nije jasno zasto bi to moralo biti za dz kada smo se nas, hm, pa mnooogo izjasnili da bi ‘sponzorisali’ celu stvar…
mislim da niko od ljudi koji su rekli da bi pomogli nije toliko neozbiljan da lupeta po forumu mesecima ‘pomoci cu, pomoci cu’, a da na kraju izvuce dupe… tako da to uopste ne mora biti za dz. ako postoji zelja mnogobrojnih clanova treba to i uraditi.
e sad, sto se mene LICNO tice, ja MOGU I OVAKO, ali iskustvo je, kada bolje razmislim, zaista frustrirajuce, ta najgora glupost sa obavestenjem za pm, dupli postovi, isticanje sesije, mislim to su zaista najgore gluposti… neverovatno je da neko moze da kaze da mu to ne smeta. verujem da ljudi ‘oce dumru otog’
anyway… kako god odlucite ja cu i dalje smrdeti po forumu B)

Signature 

Profile

Posted: 17 February 2010 04:30 PM   [ # 12 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  421
Joined  2008-05-26

Imam ideju…
Jos bolji sistem glasanja

Ko je za - da mi karmu
ko nije ne mora

Pa cemo da prebrojimo razliku kasnije

:lol:
😛

Naravno da sam za,ali to sto sam ja rekao da sam za ama bas nista ne znaci,jer ne znam na koji nacin bih mogao da pomognem…
Ako oce neko da slusa D’n'B dok pravi sajt - pomoci cu,al drugacije ne znam

Profile

Posted: 17 February 2010 05:24 PM   [ # 13 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

Nikad mi nije istekla sesija, nikad mi nije pobegao dupli post i redovno gledam privatne poruke. To s porukama sam tako doživeo još na početku i prilagodio se tome. To prosto spada u set radnji koje uradim svaki put kad dođem. Nemam ni želju da teram nekog da ovo menja. Verovatno bi bilo bolje, ali, kad odete u GB ne terate ljude da počnu da voze suprotnom stranom, iako bi to bilo bolje, već se prilagodite tamo njima i to je to.

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 17 February 2010 05:34 PM   [ # 14 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nije ti dobra analogija.

Trenutno rešenje je kromanjonsko i jednostavno nam ne prilič. Ja sam za to da se pređe na nešto efikasnije i lepše pa makar i po ceni koju sam neveo.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 17 February 2010 06:57 PM   [ # 15 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2008-11-18

Andrej wrote:

To s porukama sam tako doživeo još na početku i prilagodio se tome.

DS wrote:

Nije ti dobra analogija.

Ne da nije dobra, nego je smesna. Znaci kada bi te terali da trcis krug oko parka pre citanja pm-a, ti bi naravno trcao i ‘prilagodio se tome’???
Nije fora da se MI prilagodimo FORUMU, nego da se FORUM prilagodi NAMA, jer zbog nas postoji. To mu je jedina svrha zivota. Da se MI (macintosh user group) na njega zakacimo. To je smisao njegovog zivota.
DS wrote:

Trenutno rešenje je kromanjonsko i jednostavno nam ne prilič. Ja sam za to da se pređe na nešto efikasnije i lepše pa makar i po ceni koju sam neveo.

Amin za to, DS 😉

Signature 

Profile

1 2 3 >  Last ›
1 of 6