< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 6
Glasajmo
Posted: 18 February 2010 01:44 PM   [ # 31 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

govorio sam o kafiću, ali ako sise prepoznao… :dry:

Što se tiče ideje da se širi krug korisnika, veruj mi da ja to radim i bez ovog sajta. A ovo mesto je počelo da se pretvara u pijacu i tezgu preprodavcima. Da, treba ljudi da nabave mašine lako i povoljno, ali ne pretvarajte ovo mesto u nešto što nije! Ovde su, što neko reče, dragoceni podaci, uputstva i saveti na našem jeziku (onom istom koje ima slova: č, ć, š, đ... koja izgleda ne poznajemo svi) i ako će za bilo koji oblik transformacije ovog sajta biti žrtvovana ta baza - ja sam protiv. Ako možete da uradite nešto a da vas (ili mene) to ne košta mnogo (pošto smo već jednom davali kintu, pre nego su se pojavili ovi s istim pravima) - samo napred! Ovako kako je - meni je odlično!

Signature 

Mac Pro 5

Profile

Posted: 18 February 2010 02:27 PM   [ # 32 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

madamov wrote:

a možda se neko i potrudi pa napravi novi dizajn.

Ti zaboravi na onaj DS_Store-ov dizajn, koji sam nasekao u HTML i koji će lako da se pretaba u Smarty?

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 18 February 2010 02:37 PM   [ # 33 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Dachaz wrote:

madamov wrote:

Ti zaboravi na onaj DS_Store-ov dizajn, koji sam nasekao u HTML i koji će lako da se pretaba u Smarty?

A može li se to videti?

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 18 February 2010 02:41 PM   [ # 34 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Andrej:

Što se tiče ideje da se širi krug korisnika, veruj mi da ja to radim i bez ovog sajta

verujem i svaka cast za to!
Andrej:

i ako će za bilo koji oblik transformacije ovog sajta biti žrtvovana ta baza - ja sam protiv

to nijednog casa nije bila opcija, zato se i buni madamov, sto smo mu natovarili da sve prebacuje:P
Andrej:

pre nego su se pojavili ovi s istim pravima

i dalje je diskriminatorski, puno je ironije, no, mi hriscani kazemo duzni smo da nosimo svoj krst…:dry:

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 18 February 2010 04:21 PM   [ # 35 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

Andrej wrote:

a ko su to ‘ovi’?

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 04:43 PM   [ # 36 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1211
Joined  2008-11-18

Andrej wrote:

Markooo wrote:

a ko su to ‘ovi’?

pravo pitanje u pravi cas B)

Signature 

.(JavaScript must be enabled to view this email address)

Profile

Posted: 18 February 2010 06:03 PM   [ # 37 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

madamov wrote:

E, zaboravih, a na njemu sam još i nešto radio. Sad ću da probam da iskopam gde je.

Post edited by: madamov, at: 2010/02/18 18:03

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 18 February 2010 07:12 PM   [ # 38 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

Ljudi, ja jesam skoro pa najmladji ovde, ne u smislu grupe, vec po godinama. Sve vreme gledam i izbegavam da pishem, ali:

KOJI VAM JE SVIMA AMAN VISHE??????

Da li forum ima jako korisne informacije trenutno-IMA

Da li na forumu mozemo trgovati ‘prijateljski’ bez da iko ikog zjbe-MOZEMO, to i radimo.

ponashate se detinjasto svi, ako iko ima vremena i znanja da konvertuje bazu, kapiram da ce miki uredno dati bilo kome da to uradi, glupo je samo kukati, a nista ne preduzimati. Kad kazem preduzimati, mislim konkretno da se Markooo javi i kaze, ja znam da konvertujem bazu, imam vremena, miki daj mi to da odradim pa da predjemo na novi sajt. Marko, tebe sam uzeo zato sto stalo potencirash sve ovo ko da te neko batinom tera, nemoj nista licno da shvatish, jer nemam nista ni protiv jednog clana, sve vas kapiram da hocete da pomognete, ali nekad stvarno ne zvucite tako.
Nemate potrebe da osujete paljbu sad na mene, nista lose nisam mislio, samo vas molim da iskulirate malo 😊

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 18 February 2010 07:54 PM   [ # 39 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Markooo je načelno u pravu. I ja tako razmišljam - hajde da izguramo nešto, samo da se ne stoji u mestu. Međutim, ovo ovde što sam pročtao (đe ba zapelo) je objektivno jako velika prepreka. Niko ko se sam ne ponudi da uradi posao ne može da požuruje ljude koji su se prihvatili da to rade u svoje slobodno vreme.

Znač, tema br. 1 ovde je kako preći sa baze Mambo foruma na EE?

Ja sam predložio nekakvo rešenje, tzv. staljinistički načn rešavanja problema - nema čoveka(=baze); nema ni problema. Aj’ neka se javi neko drugi ako ima pametniju ideju ali dajte neki konkretan predlog da ne ovo sve pređe u prepirku.

Ja ne znam ‘sa bazama’ ali i da znam jednostavno ne bih imao vremena za toliki posao. Mogu npr. da pretamburam taj template da bude float width, mislim da je rađen po trenutnoj fiksiranoj širini Mambo templejta a i to je kromanjonsko.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 18 February 2010 07:55 PM   [ # 40 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

cika_kosta wrote:

KOJI VAM JE SVIMA AMAN VISHE??????

Kako koji? Dogovaramo se… na srpski načn! 😉

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 18 February 2010 08:49 PM   [ # 41 ]
Administrator
RankRankRankRank
Total Posts:  3201
Joined  2005-05-07

E na shalu sve 😊
To mi/im reci ds :D

Signature 

———————————————————————————————-
MacBookPro16,1
iPhone 13Pro

Profile

Posted: 18 February 2010 08:51 PM   [ # 42 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

@Cika_Kosta

ja sam pokrenuo galasanje sa 3 stavke (može se dodati još, ako neko ima predlog?); a vi ste se uhvatili mamba i ee i konvertovanja kao da vam glava zavisi od toga. Ajde lepo da sve ostane kako jeste da ovo bude forum, a da se napravi posebno sajt i kada se ukuca http://www.macserbia.org da se pojavi lep i fin sajt. Glup primer,  sa WordPress-om se može napraviti čudo, eto ja sam i uzeo jedan da prilagođavam za macserbia ali u pola puta sam skapirao da nisam previše vičan tome pa sada čtam i proučavam. Mislim neka Mamba i tih engina tu gde jesu, ljudi nemaju vremena, to je sve zajebano prebaciti, kapiram, ali ajde da se to skloni u stranu, i da se napravi novi sajt. Za to bar ima ljudi. Kad se predje na EE biće to jedan lep i fin forum.

Mene jedino nervira što ste se uhvati EE kao da leč sidu. Znam da ste dali pare. Ali EE ne mora da bude osnova svega. Evo http://www.cultofmac.com čst WP ali sajt ima informacije i pregledan je i može se koristiti. Zašto se ne bi ovako nešto napravilo. Portal, da ljudi dodji i informišu se o Apple, drugim rečma online magazin macserbia. Meni iskreno čudi kako ljudi uopšte nadju ovaj forum. Ja se sećam još 2007 čni mi se da sam odradio neki zajeban google search i kao izletilo ovo, a tragao sam za apple-om u srbiji. A kada dodju ljudi nisu navikli na Mambo i ostale gluposti jer su sav zivot gledali PHP, vB….itd. Znač ja hoću da se MacSerbia približi ljudima, ne radim protiv MacSerbia nego za nju. Kapiraš.

Signature 

Profile

Posted: 18 February 2010 09:41 PM   [ # 43 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-05-08

Markooo wrote:

Ajde lepo da sve ostane kako jeste da ovo bude forum, a da se napravi posebno sajt i kada se ukuca http://www.macserbia.org da se pojavi lep i fin sajt.

Na ovoj temi sam shvatio da je upravo to problem. Kako je madamov rekao:
madamov wrote:

ali ne znam kako će se Mambo ponašati kada nije na više na svom domenu

Što će reći da mož da bidne da svega što je ovde napisano više ili ne bude ili mu se ne bude moglo pristupiti ako se na domenu macserbia.org postavi novi sajat.

Ja sam uvek za ono što je Ian Mccaig podučavao - ubij ono što ti je najdraže da napraviš bolje - i vrlo lako bi sve ovo gurnuo u stranu da se izbaci novo rešenje ali ako ljudi to ne žele onda treba predložiti nešto drugo. Trenutno nemam više ideja.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 18 February 2010 10:03 PM   [ # 44 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  986
Joined  2008-06-15

Ja moram jos dodati da sam dobio pristup bazi i pokusavam da ukapiram koji podaci idu gde u novoj EE bazi koja je daleko kompleksnija ali i sa dosta novih mogucnosti. Priznajem, uopste nije lako osmisliti algoritam da ovo pretumba bez ikakvih problema. Verujem da bi bilo dosta jednostavnije da postoje dijagrami pa cu prvo krenuti da dizajniram obe baze u skicu i tek onda vidim koji su kljucevi, gde, funkcionisanje…

Signature 

&#63743;iMac 27\\\" i3 3.2&#63743;MacBook Alu 13\\\" 2.0&#63743;iPad 1st&#63743;iPhone 4S&#63743;iPhone 3Gs&#63743;iMac 20\\\" 2.0&#63743;iPhone 2G&#63743;iPod Classic

Profile

Posted: 18 February 2010 11:02 PM   [ # 45 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1910
Joined  2005-09-24

DS_Store wrote:

Dogovaramo se… na srpski načn! 😉

Taman sam to hteo da kažem

[img size=300]http://www.macserbia.org/components/com_simpleboard/uploaded/images/Brka.png[/img]

Signature 

Mac Pro 5

Profile

< 1 2 3 4 5 >  Last ›
3 of 6