Ako obrishesh account, obrishe se i folder u kome su podaci bili, pod uslovom da si sve podatke drzao u tom folderu.
DC++ koliko znam moze sa Azureusom, mozda ima josh nesto, odesh na mac.softpedia.com ili na http://www.versiontracker.com, kucaj u searchu dc++ pa probavaj.
Hard sherujesh tako sto udjesh u system preferences>sharing, pa enejbluj file sharing, s tim da ocehs da se menjash sa PC-jem, dodaj josh pod options i trecu opciju gde stoji SMB.
Preview radi bash ono sto treba i onako kako treba, najlakshi moguci nachin je da u finderu gledash slike na thumbnail view-u, i sa donje desne strane slajd gurni do kraja desno. i kad kliknesh 2x otvori se preview, vidish sta ti treba i terash dalje, isto tako, umesto 2x samo pritisni Space na tastaturi, razvuci sliku koliko ocesh i vozi. Ako bash preferirash da komplikujesh stvari, postoji xee, phenix slides. I naravno iPhoto, koji je realno za organizovanje lichnih fotofrafija i neki osnovni rotate, crop, i color adjustment najlaganiji i najpregledniji.
kako mi samo ranije nije palo na pamet da batalim ono djubre! Cudo jedno kako te ljudi ubede da ces sa macom biti izolovan kao ostrvo (mac u moru pc-a); kao, nema programa, kao, mejlovi i multimedija nece biti kompatibilna kad se gleda na pc-u, kao, mac je neopravdano skup i navodno ima mnogo boljih pc masina za mnogo manje para. A jos je cudnije kako je to sve pogresno i kako sam ispala glupa. Jeste da se sada posle par dana i citanja svega po forumima osecam jos gluplje (pa vas zato necu ni zamarati pitanjima, dok ne iscitam sve); ali to je valjda tako kada previse analize dovede do paralize. Sad cu polako, meraklijski da proucavam i uzivam. Eto, hvala vam svima na strpljenju i odgovorima nama rukijima. To je za nas pocetnike veeeelika pomoc. Srdacan pozdrav za sve, thumbs up!
Karma za ovo gore B)
Znaš kako kažu, ko god kupi Mac pokaje se… što ranije nije kupio.
I da znaš, ne postoje glupa pitanja, postoje samo glupi odgovori.
Pronasao sam browser za slike koji mi se dopada,xee.😊
Ali ne mogu nikako da provalim kako da uvek svaku sliku sam otvara preko njega?
Dc++ i dalje istrazujem…
Ako ti ne bude radilo ovo što ti je EE rekao, probaj RCDefaultApp, njime možeš nezavisno od fajla da promeniš default aplikacije za pojedinačne ekstenzije, protokole, programe.. 😊
Na Windows-u imadoh alatku za proveru i kada bih na primer umesto ‘slon’ napisao ‘slor’ on bi onu drugu reč podvukao.
Ima li rešenja u Mac svetu za ovo?
Može i Microsoft Office, može i iWork, bitno je da radi.
Ovo mi je veoma važno pošto kada radim neki rad, prvo što uradim je da skeniram deo knjige, zatim preko Abbyy Fine Reader-a konvertujem pdf u word i tada nailazim na niz pravopisnih grešaka.
@Veselin
OS X već ima ugrađenu sistemsku spell checking opciju… podešava se u System Preferences pod Keyboard… za engleski i još neke jezike podrška već dolazi uz sistem, ali može i podrška za srpski da se doda… evo kako…
To je ekstenzija za OpenOffice koja sadrži potrebne fajlove da bi omogućio spell checking za sprski… OpenOffice nije potrebno da imaš... samo downloaduj to, preimenuj ‘dict-sr.oxt’ u ‘dict-sr.zip’ i raspakuj tu .zip arhivu… kad raspakuješ to, prekopiraj sledeće fajlove ‘sr.aff’, ‘sr.dic’, ‘sr-Latn.aff’ i ‘sr-Latn.dic’ i stavi ih u ~/Library/Spelling folder (znač, u Finderu drži Option, to jest Alt, i klikni na ‘Go’ u Menu Baru, pa na ‘Library’ i nađi ‘Spelling’ folder tamo… ako ne vidiš taj folder, napravi folder sa tim nazivom)... nakon toga bi trebalo da ti se pojavi i srpski na listi jezika za koje je dostupan sistemski spell checking.
Znač, pošto je to za sistemski spell checking, to bi trebalo da ti radi i u Safariju i u iWork i u TextEdit…
Sistemsk spellcheck radi u svakoj aplikaciji. Word ima svoj.
To znač da ovo što je predložio indijanac neće da radi?
U iWork aplikacijama bi trebalo da radi, a za Word ne znam… ne koristim ni jednu aplikaciju iz MS Office jer mi pored iWork nije potreban… probaj, pa vidi da li radi u Word.