Jedno pitanjce, da li je neko probao da preko Time Machine-a vrati ceo folder Apllications, ili kako bi mogao da vratim stanje celog sistema sa programima pre recimo 10 dana preko TimeMachine-a???
NIsam nikad to radio, tj. ne bekapujem ceo sistem, ali koliko mi je poznato Time Machine takve bekape gde može to što si pitao, čak ti ostane butabilni disk. E, sad, još da se javi neko ko je probao…
Probao sam da vratim samo pojedine delove ali sistem ne dozovoljava, javlja da koristi te fajlove i da ne moze da ih iskopira na klasican nacin kako to radi TimeM. sa dokumentima, mozda je neko probao ili ima neku varijantu da ne eksperimentisem nepotrebno, hvala u svakom slucaju
Vrsio sam restore celog sistema 10.6.2, i to je proteklo bez problema.
Medjutim, pred kraj zavrsetka restora, na ekranu je bila malo cudna poruka :ohmy: , no posle 30 sekundi restor je zavrsen i kompletan sistem i sve aplikacije su bile na svom mestu.
Posto nisam uspeo da postavim sliku ekrana sa ‘cudnom porukom’, da u nekoliko reci objasnim o cemu se radi.
U dijalogu ‘Restoring’ kada sam ocekiva da je restore zavrsen (dosao do 100%); pojavilo se sledece obavestenje:
Restoring files (102.6%)...
Time remaining: 328260917 hours and 10 minutes
Vrsila restore celog 10.6.2. sistema, imala istu situaciju kao maricicb, sve ispalo kako treba…
Ne znam da li ces uspeti to sto zelis sa folderom Applications ali sam uspevala da povratim npr. samo odredjeni folder i odlicno funkcionise…
Takođe sam vršio restore celog sistema i imao potpuno istu situaciju kao prethodna dva user-a, a sve je kao i kod njih prošlo kao po loju.
Sistem je Snow Leopard 10.6.2, tako da mislim da je ovo sa procentima i vremenom neki sistemski bug, ali na svu sreću nije poguban.
Dakle, ubaciš DVD Snow Leopard, držiš taster C i krenuće učtavanje instalacije sa DVD-a, kad se pojavi ekran ne ideš na instalaciju OS-a, već odeš na Time Machine u padajućem meniju, odabereš image od ponuđenih, klik ok i sačekaš nekih 40-ak minuta, sve će proći ok.
Narode, hvala svima na savetima, problem resen. Nisam se setio da mogu da pristupim TimeMachine-u pri dizanju sistema sa diska, Zivi i zdravi mi bili!!!:)
Dakle, ubaciš DVD Snow Leopard, držiš taster C i krenuće učtavanje instalacije sa DVD-a, kad se pojavi ekran ne ideš na instalaciju OS-a, već odeš na Time Machine u padajućem meniju, odabereš image od ponuđenih, klik ok i sačekaš nekih 40-ak minuta, sve će proći ok.
Hmm.Steta sto za ovo nisam znao ranije.
Kako se sa Time M. vrsi restore ako je osX vec instaliran?
(Pokusao sam par puta sa iBackup-om ali je dolazilo nekoliko puta do zamrzavanja i greski).
Dakle, kao što sam i napisao.
Sistem se podigne sa DVD-a, nađe se backup image i praktično se sa njim pregazi instalirani.
Peace of cake - a i radi nepogrešivo, bar ja i prethodnici nismo imali nikakvih problema.
WOOW ‘pa ovo zaista nije tako lose?!!’ B)
Restore je uradio za manje od dvadest minuta(USB).
Mada me je u pocetku bio uplasio sa porukom da nije moguce zbog zbog manjeg kapaciteta hdd-a odnosno ssd-a(320gb-hdd -> 120gb-ssd).
Ipak kad sam pritisnuo na ikonu ssd-a dobio sam punomoc da nastavim dalje.
Korisnici koji su imali time bug na 10.6.2. , se ne javlja na 10.6.5. !
TNX TNX TNX!!!!
P.s. Mojoj sreci nikad kraja!!!!!!!
OK,kontam da kad hocu FULL restore idem na ovaj nacin.
Ali sta se radi da kad hocu samo neke sitne fajlove ili programe vratim preko Time M.??Da li se to radi unutar samog osX-a?
Vrlo je jednostavno, kliknes na Time Machine ikonicu gore u meniju, izaberes ‘enter time machine’, kada ti se otvori sa desne strane izaberes datum, fajl/aplikaciju koju zelis i dole desno ‘restore’...
Da li je moguce da podatke sa TimeMachine harda od 1TB prebacim na novi hard od 2TB prostim kopiranjem i onda nastavim da ovaj novi hard koristim dalje za TimeMachine a stari od 1TB oslobodim?!
Ako nije moguca tranzicija prostim kopiranjem, sta je potrebno da uradim1?!
Međutim, zašto ne bi samo izabrao novi destination, pa neka TimeMachine bekapuje sve nanovo, to će vereovatno kraće da traje nego block-to-block restore iz Disk Utiity-a.