Pročtao sam na mnogo mesta na net-u da ova kartica radi i u Mac Pro računarima prve generacije. Obzirom da je ona malo skuplja, ne bih da je kupujem na slepo, pa me interesuje ima li neko iz Novog Sada da ima ovu grafičku karticu u svom Mac Pro računaru. Ako neko ima da li bi bio ljubazan da se nađemo i probamo da li ta kartica hoće da radi kod mene?
Ja sam je imao samo na 3,1 Prou, ali pošto je ona sa 4,1 generacije, ako je radila kod mene, radiće sigurno i kod tebe. Sve grafičke su kompatibilne sa prethodnim modelima.
Pa nije sigurno. 3,1 Pro ima 64 bitni EFI, a 1,1 ima 32 bitni, da bi grafika radila mora da ima ‘istobintni’ EFI kao i Mac Pro. ATI je do sada ugrađivao oba EFI-ja u svoje kartice uključujući i pomenuti 4870, ali ja bih ipak voleo da prvo probam, pošto mi se baš i ne baca 40K dinara tek tako…
To, care. Karma++, samo nemoj da bude ko za nVidiu 8800 i onog Radeona 1900XT 😊
Napiši samo kolika je okvirna cena, pa ako nešto iskopaš pingni me na +381 65 605 14 80
A što se malo ne potrudiš da nađeš PrC karticu za POLA love, koju ćeš da flešuješ sa Mac BIOS/EFI-jem i da si za razliku kupiš još RAM-a, npr.?
Do sada sam probao 4 nVidia 8800GT da flešnem, ali sve su imale eprom od samo 64K. Uspeo sam da flešnem jedan Radeon 1900XT, ali posle toga je radio u Mac OS X-u, ali je Windows konstantno davao plave ekrane. Što se Radeona 4870 tiče, na netu sam našao da samo jedan model radi na Mac-u kad se flešne. Neki XFX-ov model koga kod nas nigde nema.
A i pravo da ti kažem, smučlo mi se više traganje za flešabilnom PrC karticom…
Ima i drugu varijantu. Netkas skoro redovno budži neke kartice na svoj MacPro, pa možeš da se promuvaš po njegovom sajtu i vidiš da li možeš da nađeš nešto što ti odgovara… Ima i za nevidiju i za jatija… 😉
@castor
Ma gledao sam, ta rešenja su mahom za Hackintosh. A ono od kartica što radi u Mac Pro mašinama, radi mestimično do umereno. Te ne radi VGA, te ne radi HDMI, te ne može dual link, te ovo, te ono, a i ume da ti zakuca mašinu posle update-a ako ne paziš. Iskreno, nemam vremena ni živaca da se bakćem sa takvim stvarima.
Čekam da vidim šta će Mario da mi iskopa, pa ću da razmišljam dalje. U svakom slučaju za tebe karma za trud.
kupio sam 3 komada ATI 4870, gameworld-ova, bas takvu imam na mac pro-u.
dve su na prodaju. stiglo danas 😊 😊 😊 ako treba nekome 063/356-556 B)
ne da moze da se flashuje, nego je cak Mario to vec i radio. a sjutra cu i ja za sebe jednu da opalim :laugh:
ATI Flashing Tool gave a notification of Successful Flash even though the flash actually failed. Now, a true Success or Fail message has been implemented.
Meni je pisao svaki put da je Success, iako mi je brikovao kartu posle :D
A da, video sam da injector nije radio. Bzvz. A ja se pokušavao osloniti na njega. Dobro, sad barem radi 😊