Imam 666 (tačnije, 667, ali me 666 magično pivuklo :unsure: ) html fajlova, u kojima se pojavljuje jedna reč, koju bih voleo da zamenim nekom drugom. U TextWrangleru sam lepo radio replace, ali unutar jednog većeg fajla, a tim tempom u svih 667 fajlova bi bilo besmisleno 😊
U TextWrangleru sam lepo radio replace, ali unutar jednog većeg fajla, a tim tempom u svih 667 fajlova bi bilo besmisleno 😊
Ajd kad već pitaš, to naravno radi i stariji brat, BBEdit. Al da te pitam ko bivšeg pisijevca. Koji program radi to na pisiju? Mora da postoji nešto al nikako da saznam šta.
u sluchaju da te fajlove mozhe Dreamweaver da otvori, postoji opcija da se pretrazhe svi fajlovi u folderu.. i naravno da se zameni text nekim drugim… pretrazhuje i text i code i shta god… ja to koristim kad neke linkove trebam da prebacim na drugu lokaciju…
Ne bi ti pomoglo da prepraviš gomilu stranica, to svakako, ali da si programirao sajt - u startu ne bi imao toliko stranica nego bi ti se stranice generisale zavisno od jednog upisa u bazi, ili strukture direktorijuma ili tome slično.
Web programiranje je totalno ludilo - najskuplja i najkompleksnija stvar za web koju sam dosad uradio (neki webshop) je teška 388kb (od čega su 276kb grafički elementi, naravno, ne računajući fotke proizvode) i cela prodavnica sa administracijom šljaka u 15 realnih fajlova (14 php i 1 css) 😊
slazem se za DW, zbog .html ekstenzije se nametnuo kao resenje koje ce da zavrsi posao (metnemo sve fajlove u jedan privremeni sajt i pokrenemo replace, mozemo i da biramo dal` cemo source ili tekst).
E sad, meni se bar mnogo puta u praksi desavalo da imam takve zahteve za zamenom ekstenzije, i odredjenih delova fajlova, za sta imam .vb skripte za windows.
Bas cu da probam sa analognim applescriptovima i da probam na powerbooku, mozemo i da ih nakacimo kao korisne, mada ovde na forumu imamo programere koji bi to trebalo da urade, za njih je to… B)
E sad, meni se bar mnogo puta u praksi desavalo da imam takve zahteve za zamenom ekstenzije, i odredjenih delova fajlova, za sta imam .vb skripte za windows.
Zamena ekstenzije i bilo kakva manipulacija imenom fajla - FileBuddy je zakon. O tome kako je spasao stvar meni i mom kolegi decembra 1996. na jednom serveru u zgradi na Menhetnu, drugom prilikom. B)