Juče sam bio u eBanking odeljenju Komercijalne banke da uzmem novu karticu za eBanking za sledeće tri godine (koju će mi ljubazno naplatiti 50 evra, toliko košta sertifikat na njoj) i ono je gomila koja ponavlja mantru ‘USB Smart Card je zbog vaše sigurnosti’. E, to me posebno vređa, reci mi da jednostavno ne nudite drugu mogućnost i da ne znaš kada će i ako će omogućiti da se sve obavlja bez Windowsa i pametne kartice.
Ne možeš ljudima da nacrtaš da je jednom kada uneseš PIN, sasvim svejedno što se sigurnosti tiče da li imaš karticu ili ne, tj. ne mogu da ukapiraju da je jedina dodatana sigurnost ta što mora čovek da ima karticu da bi ti ukrao pare sa računa. S druge strane, kartica i čtač su ono što čni čtavu tu uslugu strašno komplikovanom za nekoga ko je sam firma, kao ja.
Uh, izvinite na ovome, morah da se izjadam, iznerviraše me. B) Zato sam srećan što lagano sve poslovanje prebacujem an Erste banku koju ću reklamirati u svakoj mogućoj prilici, tako da će mi ova kratica najverovatnije od Nove godine biti potrebna samo u arhivske svrhe, tj. da vidim stare izvode.