Smanjivanje filmova za ekran mobilnog telefona
Posted: 08 April 2007 03:11 PM
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Na netu sam našao link ftp://ftp2.ffmpegx.com/ffmpegx/ffmpegX.dmg za download ffmpegX-a kojim sam mislio da smanjim divx na 320x240 i malo osiromašim zvuk (a da kodek bude xvid) da bih ga mogao gledati na mobilnom.

Pošto gornji link ne radi, da li neko ima pomenuti program na disku ili neku alternativu, u kojoj bih mogao zadati veličnu slike i bitrejt slike i zvuka i exportovati to kao avi?

Možda i sam imam na hardu neki program za to, ali mi je vaznija preporuka.

Profile

Posted: 08 April 2007 08:24 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Sada sam sa stranice http://ffmpegx.com/download.html pokrenuo dl najnormalnije (dmg, 30.6MB). Zanimljivo mi je da mi je iskocio Little Snitch?! Mozda ti je tu negde problem?

Da li Tosin MPEG2Works radi to sto tebi treba?

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 April 2007 08:25 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

MB pa zatvorena zagrada = MB)

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 08 April 2007 09:40 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Sad kad ti reče da si skinuo i ja se zainatih. Opera mi nije htela, dobijem samo praznu stranu, a sad sam probao da otvorim latični folder iGetterom i video sam 3 dmg-a i evo počeo skidati ffmpegX.dmg.
Jedino što mi pada na pamet je da je Operu zbunio FTP protokol, ali mi je čudno, jer bi to bio prvi takav slučaj..i pre sam skidao njome sa FTP-a.

Nisam video da MPEG2WORKS konvertuje u avi. Probao sam u Custom da mu zadam veliki avi da mu smanji bitrate i namestio visinu i širinu u Set size, ali sam dobio samo audio track. Nisam se baš snašao. Ne znam da li ffmpegX radi i sa subtitlovima. Ovaj Win softver, na čjem sajtu sam i pročtao preporuku za ffmpegX radi sa titlovima..videću. Skidam polako ffmpegX.

E da, a ja sam isključo LittleSnitcha davno, tako da i sa njim i bez njega ne bi trebalo da ga se tiče 😊

Profile

Posted: 09 April 2007 12:01 AM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  1
Joined  2007-04-09

Pozdrav od novog user-a.
Ja koristim Handbrake verzija je 0.7.1 zaboravio sam odakle sam ga skinuo, ali se verujem moze naci.
Uspesno ga koristim za smanjivanje DVD filmova i gledanje na mom Treo 650, mozes da zadas i velicinu i bitrate ...
e sad taj proces ume da potraje, bar na mom PB G4 Titaniumu ... ali se isplati

Profile

Posted: 11 April 2007 06:10 PM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2006-09-18

Skinuo sam i MediaFork (HandBrake je sad u njega uključen); ali tek sada primetih da si rekao da njime DVD-jeve smanjuješ (vidim sad da je program samo za to); tako da mi to ne odgovara. Ja već imam smanjenje DVD-jeve, a trebala mi je alatka kojom bih ih još više kompresovao. ffmpegX će mi odraditi posao. Šteta što radi samo sa .sub formatom titlova.

Profile

‹‹ Zastita dvd-a      Ableton Live OS X ››