Hvala drdra za opsirni odgovor. Napisao sam ranije, imam 300-400e max da se otvorim za ozvucenje. Ne treba mi nesto spektakulrano niti ne znam kako glasno. Ipak sam u zgradi pa ne ocekujem ni da pravim veca okupljanja od 10-15 ljudi. Znam za te pare da ne mogu da kupim bang & olufsen ali bih bio prezadovoljan i sa nekim Bose-om. Zelim da uzivam privatno i sa ortacima u zvuku a ok mi je i da estetski lice na nesto, ipak ulazim u novi stan:) mada to nije ni presudno a ni toliko znacajno.
Hookey, ja imam neki stari Bose 301 koji nikako da sredim, u prilično su jadnom stanju… tweeteri niški poluispravni, sunđeri propali… ko zna, možda se i bacim na njih nekad, sad stoje bezveze na ormanu.
Evo tebi telefon mog druga Laze:
0641113606
Kroz njegove ruke prolaze čudesa, za razne kinte. Svačeg sam se naslušao kod njega. Reci mu da ti je Dragoljub dao broj, i to je to. Iskopaće ti neki lep komad koji ćeš voleti, za to uvek vredi dati novce. Plastičnjaci iz prodavnice mikrotalasnih rerni, no thanx.
Jos nesto, da li znas cene za BOSE, parem otprilike. Neke prosecne home varijante? 2.1, 3.1… Bilo sta. Da li mogu za 300-400e da kupim bilo sta od bose-a?:)
Ne treba mi nesto spektakulrano niti ne znam kako glasno
😉
Ne kapirash poentu, niko ovde ne pricha o sirovoj glasnoci nego o kvalitetu zvuka. Kao sto dra zna vec nekog lika, imam i ja par drugara koji rade za neke ‘gastarbajtere’ koji dovoze shleperima elektroniku iz inozemsvtva. Sta sam se tu chuda nagledao svojevremeno, isto ima nove a i polovne robe, po cenama nekim smeshnim. Za te pare (300,400e) imash jako pristojan par trosistemaca i pojachalo. Ja sam u vreme srednje shkole bio toliko dokon da sam sam pravio lavirint kutije, sve po ps-u, nishki (philips) visokotonci, plus po par bas i mid zvuchnika (ne secam se vishe marke). U stanu zbog prostora koristim altec 2.1, ali su mi kuci josh uvek NIKKO komponente+par kutija, i zvuk je jednostavno ‘neprecenljiv’ :D
Sto se plastikanera tipa logitech ili josh gore genius i josh neke kineske marke, nemam komentar.
I ja se slazem, ako zelis zvuk uzmi HiFi…dzabe ti svi ti integrisani zvucnici, monitori i zajebancije. Ja sam imao priliku da uzmem vruci Bang&Olufsen ,i to je jedino sto sam cuo od integrisanih stvari da valja, ali sam dugo razmisljao i otislo.
Sa ovom krizom su dosta popadale cene dobrih HiFi komponenti pa mozes za 500E da uzmes fini par zvucnika i pride pojacalo da ne razmisljas da li ce izgurati celo vece ako resis da popijes neko pivo sa drustvom uz jaku muziku.
Poslusaj Drdra-u ako moes da se ispruzis toliko!
Hvala svima, ja sam u svakom svom postu pominjao da mi treba korektan i dobar kvalitet i da NE pucam na jacinu posto mi nije bitna, u stanu sam, u zgradi i pitao sam sta mogu da dobijem za 3-4 glave. Svakako moram da uzmem neke zvucnike posto me ovi na MBP naravno ne zadovoljavaju. E sad da kupim i bilo kakve ‘plastikanere’ i jos pored toga dobar hi-fi, to mi se ne isplati. Hteo sam sve u jednom da postignem dobrim sistemom za komp pa sam vas zato pitao za savet.
sta bi ja napravio sa Markooo-vom kombinacijom…piff…
nego ja sam skoro slushao neke stare AR i do yaya su,mozda ni to nije losha preporuka za polovnu robu…
Nemoj toliko da insistirash na Bose-u jer nisu svi njihovi sistemi super. Koliko ja znam ova low cost klasa im je prilichno shity u odnosu na vecinu konkurencije.
Post edited by: Darko Selaković, at: 2010/03/25 12:12