Skoro sam uzeo SSD pa i nemam toliko mnogo mesta na hardu zbog toga moram cesto da brisem nepotrebne stvari. Kada sam ubacio SSD, ubacio sam i Snow Leopard sa poslednjim update-om i od tad pocinje da mi se javlja (jedini) problem. Da napomenem, ovaj problem mi se nije nikako javljao ranije dok sam imao ‘obicni’ hard i stari OSX(tiger).
Na starom ‘Tigeru’ jednostavno sam imao ‘Empty trash’ i jednim klikom bih zavrsio posao. Na Snow Leopardu imam novu funkciju koja se zove ‘Secure empty trash’ i koju ne razumem bas najbolje’.
Ovako, dok sam u kanti imao po nekoliko malih fajlova, kad hocu da ih obrisem, za to je potrebna vecnost. Klikom na ‘Secure empty trash’ pocinje proces od nekoliko desetina minuta za brisanje svega nekoliko MB. Sada sam dosao u situaciju da sam napunio punu kantu sa nekih 270 fajlova i ne znam koliko GB i treba mi prostora. Kada kliknem opet na ‘SET’ pocinje opasno da mi brljavi komp. Nekad krene sa brisanjem i onda to brisanje svega 10 foldera (od ukupno 270) traje satima pa odjednom prekine i pukne sa tim. Sledeci put kad hocu da nastavim on jednostavno pocne i odmah izbaci i prekine. I tako u krug, krene nekad pa obrise par MB i pukne pa onda nekoliko dana nece ni da pocne, itd… A prostora sve manje!
Treba mi pomoc kako da resim ovaj problem. Hvala 😉