Magic Mouse problem
Posted: 23 March 2010 02:23 PM
Newbie
Rank
Total Posts:  5
Joined  2010-03-23

Imam problema sa gore pomenutim glodarem.
Osim što mu je ergonomija vrlo diskutabilna (rame i šaka polako odumiru); povremeno miš poludi - počne da koč kao da je klasičan miš sa zaprljanom kuglicom.
Ne pomaže: paljenje-gašenje miša, BTa, gašenje MagicPrefs-a, osim vađenje i vražanje baterije.
Da li neko ima sličan problem? Nijedan uređaj koji ima uključen BT nije u blizini.
Mašina je MBP 17’, 1,2 verzija.

Nikola

Profile

Posted: 23 March 2010 03:49 PM   [ # 1 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Probaj BetterTouchTool za rad sa tim mišem.

Profile

Posted: 23 March 2010 05:00 PM   [ # 2 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7586
Joined  2005-04-28

Proveri dobro baterije, meni se to dešavalo sa nekim punjivim koje su prilično stare tako da ono što piše da je ostalo od kapaciteta nije tačna informacija. I desi se ponekad kada su baterije pri kraju.

Što se ergonomije tiče, podesi visinu stolice, ruku i šaku drži na stolu, a ne na mišu kako si navikao sa drugim miševima.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 23 March 2010 08:25 PM   [ # 3 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  336
Joined  2008-05-23

Ako me sećanje ne vara punjive baterije rade na 1,2V dok alkalne rade na 1,5V. Za rad magičnog koristim isključvo alkalne baterije kako i piše u uputstvu za korišćenje miša. Izdržavaju oko 45 dana ili mesec i po. Za sad nikakvih problema u korišćenju. Obično ih menjam kad me upozori da je ostalo još 5% kapaciteta i to je to. Sad je u njima 4 komlet baterija.

Signature 

http://www.leptiri.co.rs

Profile

Posted: 23 March 2010 08:52 PM   [ # 4 ]
Newbie
Rank
Total Posts:  5
Joined  2010-03-23

madamov wrote:

Proveri dobro baterije, meni se to dešavalo sa nekim punjivim koje su prilično stare tako da ono što piše da je ostalo od kapaciteta nije tačna informacija. I desi se ponekad kada su baterije pri kraju.

Miš je nedelju dana star, baterije u njemu originalne, 81% su pune.

Što se ergonomije tiče, podesi visinu stolice, ruku i šaku drži na stolu, a ne na mišu kako si navikao sa drugim miševima.

E da, zaboravih da kažem da sam visok 2m, i mali kusur, tako da je teško da se namestim kako treba B)
Sad je OK, privikao sam se, bitno je da se navikne držanje miša sa 2 prsta.

Profile

Posted: 24 March 2010 02:31 AM   [ # 5 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1850
Joined  2006-11-24

@leptir: Voltaža nema nikakve veze - u mom Magic-u su punjive baterije i nema nikakvih problema.

Što se ergonomije tiče, ja mora da sam krivo nasađen ili je Magic dizajniran za mene - ali kao što je Miki već primetio - ruka je u potpunosti na stolu, nema delova su u vazduhu ili se kilavo oslanjaju na miša, kako je površina osetljiva na dodir ni ne pokušavam da zalepim celu šaku preko miša (što bi bilo jako neudobno) već su konstantno samo dva prsta na njemu…
Hlebemliga, od MX Revolutiona je umeo da me hvata grč u šaci, što sam ja sve sebe ubeđivao da nije RSI, al’ đavola.
Sad kad se uhvatim za bilo kog drugog miša osećam k’o da ima višak delova, i k’o da držim neku poveću voćku u ruci 😊

Signature 

Carnival of Flesh

Profile

Posted: 24 March 2010 08:48 AM   [ # 6 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Dachaz wrote:

Sad kad se uhvatim za bilo kog drugog miša osećam k’o da ima višak delova, i k’o da držim neku poveću voćku u ruci 😊

Jes’ vala, pre neki dan sam morao jedno pola sata da radim sa Mightyjem, ko da sam držao rukometnu loptu u ruci.

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 24 March 2010 10:22 AM   [ # 7 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  4275
Joined  2006-09-18

Meni baš kod Magica smeta to što ga moram kontrolisati samo sa 2 prsta 😊
Otpadoše prsti posle par sati ćeranja miša :D

Profile

Posted: 24 March 2010 11:33 AM   [ # 8 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  217
Joined  2005-07-09

Dykstra wrote:

Da li neko ima sličan problem? Nijedan uređaj koji ima uključen BT nije u blizini.

Nikola

Ja imam iste simptome kao i Dykstra. Ali mis proradi cim ga skinem sa mousepada i stavim na ravnu povrsinu (sto). Plus baterije na alu tastaturi mi se prazne neverovatnom brzinom. Video sam na netu da se to pominje kao problem, ali nisam video da li ima neko resenje.

Ne znam da li to ima veze sa ostalim BT uređajima, ali ih ja imam bar još 5 u sobi koji su aktivni… :huh:

Profile

Posted: 24 March 2010 02:19 PM   [ # 9 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Ovo sa wireless tastaturom su valjda ispravili nekim firmware updejtom za tastaturu.

Signature 

Profile