‹ First  < 2 3 4
4 of 4
iTunes vs .flac(audio) format
Posted: 29 March 2010 09:03 PM   [ # 46 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  2341
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

Darko Selaković wrote:

vr’ audio kvaliteta (Dolby Digital). B)

e moj brate.

Praktično je jer ima dosta DVD plejera koji ne reprodukuju MP3 (eto, ja imam jedan takav). Stvarno ne vidim bolji načn da spakujem 50 sati na jedan DVD (dual layer = 100 sati) sa plejlistama, artwork i shuffle a da zvuč dobro:

http://mymoments.roxio.com/enu/articles/mac/audio/2010/02/create_a_dvd_music_disc_with_toast_10.html

Toster audio pakuje u Dolby Digital 192 kbps, nemam predstavu koliko je ovo uporedivo sa AAC i MP3 (zvuč dobro, odatle ono ‘vr’‘)?

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 29 March 2010 09:29 PM   [ # 47 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  3952
Joined  2007-11-19

Da to je fin nacin za toliko muzike.

Moj komentar je isao na DD, al to je duga prica. Ne bitno. 😊

Signature 

http://www.macintosh.rs

Profile

Posted: 29 March 2010 09:56 PM   [ # 48 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Markooo wrote:

Da to je fin nacin za toliko muzike.

Moj komentar je isao na DD, al to je duga prica. Ne bitno. 😊

Pazi šta kaže help od Tostera:

‘By default, Toast encodes Music DVDs in Dolby Digital 192 kbps audio. This compresses the audio to maximize disc space to fit over 50 hours of music, but maintains full Hollywood-style fidelity.’:blink:

Na primer, snimljeni video materijal kad kompresujem za DVD Video ovo su podešavanja za audio:

Kontam da je to neki ‘optimum’ (full Hollywood-style fidelity) ali ove video snimke što imam su sa sledećim audio ‘karakteristikama’:

Compression: MPEG1 Audio Layer II
Sampling Frequency: 48kHz
Quantization: 16 bits
Bit rate after Compression: 384kbps
Audio Mode: Stereo (2 channels)

Da li ću dobiti kvalitetniji zvuk ako u kompresoru Dolby Digital nasviram na veći kbps?

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 29 March 2010 10:43 PM   [ # 49 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

Teoretski da.
Praktično, iznad neke granice postaje jako teško uočti razlike na prosečnim zvučnicima, tih 192 bi trebalo da bude dovoljno za taj AC3. Holywood style!

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 26 May 2010 06:30 AM   [ # 50 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Nowak wrote:

Hvala za preporuku za Max,ali njega sam imao,i koristim XLD,nekako mi bolje

Da ne otvaram novu temu po pitanju audio konverzije, već ima ih pun kufer, napisaću ovde pohvalu za XLD.

Dopao mi je šaka nekakav .wv audio fajl, dakle jedan fajl u kome je čtav album, sa sve tagovima, artworkom, itd., koji su sadržani u pripadajućem .cue fajlu (!). Jeste 2010. g. ali izgleda da će uvek biti mozgova koji više vole tako.

Elem, Max je hteo da konvertuje fajl u mp3 ali je to em radio užasno sporo, em je radio konverziju iz keca u keca (jedan fajl input, jedan fajl output); em je pogubio sve izuzev par najosnovnijih tagova.

Onda sam izgrgoljio XLD i on je to ljuCki odradio, prepoznao pesme pojedinačno i sve što ide uz njih, a pride je i konverziju uradio veoma brzo. Postoji i mogućnost da se zada da paralelno vrši konverziju više pesama odjednom.

Za one koji su čuli za program i rade s njim ovo je sve verovatno višak ali eto ko nije čuo ili ko sutra bude tražio nešto za audio konverziju evo linka: XLD.

Post edited by: DS_Store, at: 2010/05/26 06:34

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 26 May 2010 06:36 PM   [ # 51 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  291
Joined  2008-07-21

Ja sam takođe prezadovoljan XLD i ‘arčm ga redovno 😊 Nije ‘našminkan’ kao neki drugi ali radi posao kako treba.

mali off : pre neki dan sam u svoj hi-fi ubacio gramofon sa vrlo dobrom ručkom i zvučnicom…za nepoverovati je koliko je zvuk prirodniji, nekako puniji i (meni) mnogo lepši od bilo kog originalnog CD-a. Naravno ovo se odnosi na muziku 70,80,90ih koju uglavnom i slušam 😉

Profile

Posted: 26 November 2010 10:53 PM   [ # 52 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2005-04-28

Nowak wrote:

...sad cu verovatno da prebacim vecinu 320MP3jeva u AAC,posto nikad nemam dovoljno mesta na iPodu…

Мени ‘convert higher bit rate songs to 128 kbps AAC’ врши посао.

Ево неке туђе слике:

Signature 

🍎 Дарко Селаковић

Profile

Posted: 27 November 2010 09:43 AM   [ # 53 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

DS_Store wrote:

Nowak wrote:

Hvala za preporuku za Max,ali njega sam imao,i koristim XLD,nekako mi bolje

Da ne otvaram novu temu po pitanju audio konverzije, već ima ih pun kufer, napisaću ovde pohvalu za XLD.

Dopao mi je šaka nekakav .wv audio fajl, dakle jedan fajl u kome je čtav album, sa sve tagovima, artworkom, itd., koji su sadržani u pripadajućem .cue fajlu (!). Jeste 2010. g. ali izgleda da će uvek biti mozgova koji više vole tako.

Elem, Max je hteo da konvertuje fajl u mp3 ali je to em radio užasno sporo, em je radio konverziju iz keca u keca (jedan fajl input, jedan fajl output); em je pogubio sve izuzev par najosnovnijih tagova.

Onda sam izgrgoljio XLD i on je to ljuCki odradio, prepoznao pesme pojedinačno i sve što ide uz njih, a pride je i konverziju uradio veoma brzo. Postoji i mogućnost da se zada da paralelno vrši konverziju više pesama odjednom.

Za one koji su čuli za program i rade s njim ovo je sve verovatno višak ali eto ko nije čuo ili ko sutra bude tražio nešto za audio konverziju evo linka: XLD.

E hvala ti za ovo, par prijatelja mi redovno šalju linkove na avax.ru za FLAC-ove koje bih ja već nekako i konvertovao da je vremena, ali kao što ti reče u čemu je fora staviti čtav album u jedan fajl i onda cue fajl?

Nego, izlazi neka japanska strana na linku, je li to normalno? Mislim, ima li neki link na kojme piše ‘henji’? B)

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 November 2010 10:04 AM   [ # 54 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  104
Joined  2009-10-16

Da, XLD je japanski program.

Inače, meni je koncept sve-u-jednom-fajlu + cuesheet sasvim razumljiv i kad pravim backup svojih CD-ova radim upravo tako. To je jedini meni poznat načn da dobiješ 1:1 tačnu kopiju CD verzije albuma u image fajlu sa pravilnim razmacima između pesama i sl.

Što se tiče kompresije, ja uglavnom koristim upravo pomenuti Wavpack jer jedini pravi kopiju meta podataka u WAV-u onakvi kakvi su. FLAC odbaci sve metapodatke, iz razloga koji mi nikad nisu bili jasni. Za muziku to i nije preterano važno ali jeste za WAV/AIFF fajlove izašle iz audio editora. Ako želim nekompresovanu muziku u iTunes-u onda koristim ALAC. (čsto teorijski: nažalost, godine slušanja glasne muzike su odradile svoje tako da mi nekompresovani audio ne služi više ničemu :( )

Profile

Posted: 27 November 2010 11:14 AM   [ # 55 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1797
Joined  2007-11-11

vladans wrote:

mali off : pre neki dan sam u svoj hi-fi ubacio gramofon sa vrlo dobrom ručkom i zvučnicom…za nepoverovati je koliko je zvuk prirodniji, nekako puniji i (meni) mnogo lepši od bilo kog originalnog CD-a. Naravno ovo se odnosi na muziku 70,80,90ih koju uglavnom i slušam 😉

ehhh,.... to je taj zvuk koji me pomera 😉
sinoć sam baš čtao recenziju na sličnu temu, eto malo za razmišljanje, čovek je poredio ovo vs.ono
http://www.amazon.com/review/R2G6JU4JL0AIJ7/ref=cm_cr_dp_perm?ie=UTF8&ASIN=B003Y3BMFW&nodeID=5174&tag=&linkCode=

Signature 

Ja hocu da pomognem

Profile

Posted: 27 November 2010 11:32 AM   [ # 56 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

vladans wrote:

Ja sam takođe prezadovoljan XLD i ‘arčm ga redovno 😊 Nije ‘našminkan’ kao neki drugi ali radi posao kako treba.

koja igla?

Signature 

Profile

Posted: 27 November 2010 02:24 PM   [ # 57 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  7587
Joined  2005-04-28

Evo XLD-a ma Macupdateu:

http://www.macupdate.com/info.php/id/23430/x-lossless-decoder

Signature 

ACSP 10.10 - ACSP 10.9 - ACA 10.8 Mac Management - ACSP 10.8 -  ACSP 10.7 - ACSA 10.6

Profile

Posted: 27 November 2010 04:27 PM   [ # 58 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  1786
Joined  2005-05-08

Momci, kada se spomenuste gramofona — imate li za preporuku nekoga ko može da dovede u radno stanje gramofon-koferče Soletta 60?

Dakle, gramofonče je očgledno iz blue suede shoes ere, ima opseg rada 16/33/45/78 obrtaja, ima crvene talme delove, svetlo krem plastiku, tri gumbića ‘Jazz’, ‘Orchester’ i ‘Filter’ sve zajedno original look & feel tu negde posle II sv. rata. Lič na 64-vorku sa ove stranice, samo je mnoooogo lepši.

Koliko vidim, nema nekih krupnijih oštećenja ili nedostatka delova ali problem je da dobijem gramofon koji mogu da utaknem u >ne[to< i da slu[am mjuzu (mislim da bi bio idealan za singlice). Bila je ranije neka ekipa tamo kod Studenjaka, kod njih sam sredio svoj National Panasonic, a voleo bih nekako da i ovo dovedem u vozno stanje samo ne znam kako.

Izvinjavam se na off-u, moj mejl je ds tačka store na Gmailu. Fala.

Signature 

10 HOME
20 SWEET
30 GO TO 10

Profile

Posted: 27 November 2010 04:37 PM   [ # 59 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Joined  2007-11-19

A sta mu fali pa ne moze da radi?

Najbolje da se raspitas ovde http://www.hi-files.com/forum kapiram da neko od ovih likova zna ljude koji to popravljaju

Signature 

Profile

Posted: 30 November 2010 06:39 PM   [ # 60 ]
Sr. Member
RankRankRankRank
Total Posts:  729
Joined  2005-05-07

Darko Selaković wrote:

vladans wrote:

Da ne započnjem sličnu temu a u vezi istog muzičkog formata 😊  Čime režete flac muziku na CD?

Tosterom:
http://www.roxio.com/enu/products/toast/titanium/overview.html

Ahm, da, al jel neko provalio neki program za rezanje flaca preko cue fajla? I dalje koristim Burrrn na pisiju za ovo.

Signature 

I’m one of those old-fashioned people who believe that computers are supposed to make life less complex and more enjoyable

Profile

‹ First  < 2 3 4
4 of 4