Na miniju radi primetno brze, mozda zato sto je low end hardver pa su nesto podesavali. Izgleda da je sredio i time machine problem za koji sam bas nameravao da se raspitujem na forumu.
Uvek ti je najbolje combo. Naravno to je i veci download a ja ga skidam jer imam dva Mac-a u kuci pa mi jos i ispadne manje kada se saberem.
Dolazilo je do problema sa update-om iz jabukice ponekad ali sa combom , koliko ja znam, nikom (a i ako jeste nekom sigurno je manje ljudi imalo problem)
jel ima neke razlike kada skinem combo i kada skinem sa jabuke?Zar ne bi trebalo sa jabuke da se skine sve najpotrebnije,odnosno da on sam skida combo update?
jel ima neke razlike kada skinem combo i kada skinem sa jabuke?Zar ne bi trebalo sa jabuke da se skine sve najpotrebnije,odnosno da on sam skida combo update?
Trebalo bi da se skida sa jabuke ali nekada zna da pukne usred skidanja pa se napravi haos, zato se preporucuje da se skine combo i odradi manuelno.
Uh, neda se čoveku da čta…odeš lepo na apple sajt, i za update pročtaš šta koji update radi. Combo se skida onda kada imaš više apdejta propuštenih, npr da si sad instalirao 10.6, a poslednji je 10.6.3, time što ćeš instalirati 10.6.3 combo, ne moraš ponaosob instalirati 10.6.1 i 10.6.2, već na 10.6.0 možeš odmah 10.6.3. Sve jedno je da li to radiš preko jabuke ili već imaš skinuto, pa ručno radiš. A ako podižeš sa 10.6.2 a 10.6.3 možeš staviti i combo 10.6.3 i onaj koji nije combo, mada je combo ‘sigurniji’ u smislu da se jednom u milion slučajeva desi da se nešto zaglupi, pa sistem pobrljavi.
mada je combo ‘sigurniji’ u smislu da se jednom u milion slučajeva desi da se nešto zaglupi, pa sistem pobrljavi.
A meni se ko za inat juče desio peh sa combom. Radio update na 3 mašine (prethodno skinut DMG na HDD) i na 2 sam imao neki problem. iMac se kao zapucao pred sam kraj instalacije, ali po restartu je prijavio da je uredno instaliran 10.6.3, a Mac Pro odradio instalaciju, ali se nije hteo bootovati, dok nisam držao Alt i odabrao boot sa tog i tog diska. Na obe mašine sam odradio još jednom instalaciju comboa, za svaki slučaj 😊
A na Mac Prou mi je prijavljivao da ima neka greška sa nekim Apple keyboard USB kextom (mislio sam da sam kopirao ime u clipboard, ali nisam); oba puta, ali radi normalno.
Ja sam apsolutno ubedjen da je to vračanje sa jabukom ili combom potpuna besmislica, mac-noob pisijaški restlovi razmišljanja.
Combo ide ako se preskače neka verzija i GOTOVO.
Stvar puca ako se desi NEKO sranje koje svakako nema veze s tim odakle je skinuto. Verovatno ima sa nekim fajlovima u sistemu koji su izmenjeni ili nedostaju, najverovatnije od strane aplikacija koje postoje zahvaljujući istim tim paranoičnim pisijaškim razmišljanjima, raznorazni tweakeri, cleaneri, optimajzeri, dojajajzeri.
Neka si im rek’o!
Kombajn sam ćerao samo kad sam sa 10.4.6 skočo na 10.4.8, o’tad samo preko softver apdejta i ništa mi nije umrlo sem, možda, morala.
Eh… 😛